home > mjuzik > The Antidote

kontakt | search |

MORCHEEBA: The Antidote (Echo/Trolik, 2005)

Odgovor na pitanje: Ima li MORCHEEBA život nakon odlaska pjevačice Skye Edwards? ponudit će nam novi album grupe, njihov peti po redu.

Slušajući prvu pjesmu, ujedno i prvi singl "Wonders Never Cease", razlika je skoro nevidljiva. I neki neuki slušaoc neće primijetiti nestanak Skye jer je melodija potpuno morcheebasta… If you know what i mean!!! Vjerojatno je i stoga izabrana ta pjesma za prvi singl.

Dakle, zaključili ste. Stigla je nova pjevačica. Zove se Daisy Martey, i prije je pjevala u bendu koji se zove Noonday Underground. Sorry, nikad čuo. Njen glas u ostalim je pjesmama potpuno drugačiji, pjevniji i pomalo sirov, u odnosu na sanjiv, šaptački glas Skye Edwards. To je uzrokovalo i promjene u glazbenom izričaju braće Godfrey i ekipe. Živih je instrumenata prilično. Tako se Ross mogao razgoropaditi na svojoj gitari, a drugi brat Paul preuzeo je većinu klavijatura. Čini se da im je Daisy piknula novu dozu entuzijazma.
[ daisy martey ]

daisy martey   © www.morcheeba.co.uk

Rezultat je dobra ploča, pomalo psihodelična. U jednom nedavnom intervjuu, o novom zvuku rekli su da su dobili zvuk, koji spaja engleski blues i folk, s američkim grooveom te rhythm'n' bluesom, pa se na to dodaje utjecaj Hendrixa i Zeppelina. Uh, ovo Vam možda zvuči dosta naporno. Činjenica je da im neke pjesme traju predugo ("Living Hell", "Antidote"), no većina ih je pogođena pravom mjerom, kao i trajanje cjelokupnog albuma (cca 42 min).

Pjesme koje slijede iza "Wonders Never Cease", "Ten Men", "Everybody Loves A Loser", i nadasve "Lighten Up", koja je najavljena za sljedeći singl nose cijeli album. Ostatak je lijepo ukomponirana cjelina.
[ morcheeba ]

morcheeba   © www.morcheeba.co.uk

Nakon odličnih Who Can You Trust i Big Calm, promašenog albuma Fragments of Freedom i djelomično uspješnog Charango, jedini logičan i pravi potez za bend, odnosno za braću Godfrey, bio je odlazak, dotadašnjeg zaštitnog znaka benda, pjevačice Skye. Slučajno znam, iz vlastitog iskustva, koliko je teško promijeniti vokal usred karijere, stoga je odgovor na pitanje s početka texta - DA.

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 30/05/2005

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Poor Man's Deluxe / Boiling Water, Dreamy Girl/This Caramel Should Cover The Earth / Ethiopian Mountains

GLIB / L.H.D. / REMEDY: Poor Man's Deluxe / Boiling Water, Dreamy Girl/This Caramel Should Cover The Earth / Ethiopian Mountains (2020)

| 18/02/2020 | pedja |

>> opširnije


cover: 2 LP

21 VEK: 2 LP (2020)

| 14/02/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Before The Wind, EP

THE HILLS MOVER: Before The Wind, EP (2020)

| 12/02/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Gužva u svemiru

DORINGO: Gužva u svemiru (2020)

| 12/02/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Quadra

SEPULTURA: Quadra (2020)

| 10/02/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: The Antidote
  • who can you trust? (1996)
  • big calm (1998)
  • fragments of freedom (2000)
  • charango (2002)
  • parts of the process (best, 2003)
  • the antidote (2005)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*