home > mjuzik > Valtari

kontakt | search |

SIGUR ROS: Valtari (parlophone/dallas, 2012)

Nakon što su na prethodnom albumu "Með suð í eyrum við spilum endalaust" (2008), svoje dugosvirajuće epove zamijenili skoro pa pop pjesmama, te snimili jednu pjesmu na engleskom, islandski SIGUR ROS našli su se pred zidom za kojeg nisu znali da li ga preskočiti, zaobići ili nešto treće. Stoga su objavili hibernaciju. Za to vrijeme Jonsi je objavio solo album, ostali članovi benda bavili su se sa svojim "side" projektima ili pak nečim drugim, dok je izdavačka kuća odlučila iskoristiti taj period za objavljivanje kompilacije pjesama zastupljenih na EPovima ("We Play Endlessly" (2009)) te za odličan koncertni album snimljen na turneji 2008 ("Inni" (2011)).

Nakon četiri godine, bend se odlučio ponovo okupiti i nastaviti snimati neke pjesme koje su počeli snimati još tamo 2007. Produkt je nazvan "Valtari" i podijelio je kritiku i publiku na barem dva dijela. Na one koji su željeli da bend nastavi putem kojim su krenuli s prethodnikom i one koji su zadovoljni jer se bend vratio na početke.

Prvi singl Ekki Mukk klasična je SIGUR ROS pjesma s mirnim uvodom, specifičnim Jonsievim pjevanjem, te malo bržim srednjim dijelom koji se smiruje prema kraju. Ta kao i dijelovi još dvije pjesme (Ég Anda, Varúð) otpjevane su na njihovom izmišljenom jeziku. Još su dvije pjesme otpjevane na islandskom, dok su posljednje tri instrumentali.

E sad, kako kome paše ili ne, al "Valtari" je možda najugodniji album SIGUR ROSa za slušanje doma. Miran, na trenutke pretih, nikad prebučan, ovaj je album konstanta cijelih 54 minute svog trajanja.

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 21/08/2012


PS:
Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Od Studencev do Nove vasi, soundtrack

MATEJ KRAJNC: Od Studencev do Nove vasi, soundtrack (2020)

| 24/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: S&M2

METALLICA: S&M2 (2020)

| 22/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Støries Øf Undeniable Abhørrence

Abhorrent Cabaret: Støries Øf Undeniable Abhørrence (2020)

| 22/09/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Here

GLIGOR KONDOVSKI: Here (2020)

| 17/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Vertigo

ZAKK SABBATH: Vertigo (2020)

| 16/09/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Valtari
  • von (1997)
  • von brigði (1998)
  • ágætis byrjun (1999)
  • ( ) (2002)
  • takk... (2005)
  • hvarf-heim (2007)
  • með suð í eyrum við spilum endalaust (2008)
  • inni (2011)
  • valtari (2012)

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*