home > mjuzik > I Bet on Sky

kontakt | search |

DINOSAUR JR.: I Bet on Sky (PIAS, 2012)

Nakon što su se 2005. ponovo okupili u originalnoj postavi (J-Lou-Murph) nakon 15 godina igranja i optuživanja jedni drugih, skužili su da im je opet dobro zajedno, da su malo odrasli i da mogu preći preko svega što su si izrekli prije tih 15 godina. Od tada su objavili tri relativno dobra albuma, od kojih ovaj posljednji može stati uz bok najkvalitetnijim albumima Dinosaur Jr-a, a to su svakako "You're Living All Over Me" i "Bug".

Iako bi neki rekli da se ni ovaj puta ništa novo nije dogodilo, jer lijeni vokal J-a i distorzirana mu gitara, te čvrsta ritam sekcija Barlowa i Murpha nisu ništa novo. Čak štoviše. Ipak, lijepo je iz godine u godinu čuti da ovaj trojac nije za baciti, već da niže pjesmu za pjesmom, sve od reda odlične.

Nema tu za čuti Start Choppin ili The Wagon ili pak surferske Take a Run at the Sun, no kompaktnost ovog albuma nije upitna. J je Lou prepustio dvije pjesme na albumu. Rude i Recognition klasične su Barlowove pjesme koje bi lako mogle i u Sebadoh opus ući. Ostatak albuma je klasik. Pierce the Morning Rain jedna je od najbržih pjesama koje su ikada napravili. U Don't Pretend You Didn't Know ubacili su malo i gudača, Watch the Corners je singl klasik, a What Was That je pop koji čeka da ga se otkrije. Skoro sedmominutna Set It On Your Side našla je odlično mjesto na kraju albuma i to je to.



Ne propustite ovaj album, a ni koncert u Tvornici, 16/02/2013, jer osim novih pjesama biti će tu i nekih starih favorita…

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 10/02/2013

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Crta

IVAN KAPEC 5TET: Crta (2020)

| 23/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Neon Noir Erotica

DAGGERS: Neon Noir Erotica (2020)

| 22/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Čekić i strijela

3 ZVUKA BUDUĆNOSTI: Čekić i strijela (2020)

| 21/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Feuer

(DOLCH): Feuer (2019)

| 21/10/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Eau Rouge

DEATHMAZE: Eau Rouge (2020)

| 20/10/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: I Bet on Sky
  • Dinosaur (1985)
  • You're Living All Over Me (1987)
  • Bug (1988)
  • Green Mind (1991)
  • Where You Been (1993)
  • Without a Sound (1994)
  • Hand It Over (1997)
  • Ear-Bleeding Country: The Best of Dinosaur Jr (2001)
  • Zombie Worm (2006)
  • Beyond (2007)
  • Farm (2009)
  • I Bet on Sky (2012)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*