home > mjuzik > Zombie Worm

kontakt | search |

DINOSAUR JR.: Zombie Worm (Imperial Records, 2006)

Iako od novih materijala ni -t-; reizdanja, lajvova i best ofova grupe DINOSAUR JR ovih je dana na tržištu ko u priči. I to sve zbog ponovnog okupljanja u originalnoj postavi. Jedno od tih izdanja je i Zombie Worm, kompilacija koja sadržava "higlighte" s prva tri albuma, a pripremljena i opremljena je za japansko tržište. Što uključuje i naslove i textove pjesama na japanskom.
[  ]

Kako im je to po mnogima, uključujući i potpisnika ovih redova, najbolja i najplodnija faza, ovih je 14 pjesama skoro cjelokupni best of, uz iznimnku nekoliko klasika iz kasnije faze, kad je u bendu ostao jedino J Mascis. Tako su se ovdje s debi albuma našle pjesme "Repulsion", "Forget the Swan", "Bulbs of Passion" i "Gargoyle". S, po meni najboljeg, You're Living All Over Me, tu su našle mjesto "Little Fury things", "The Lung", "Raisans", "In a Jar" i "SludgeFeast", dok su s trećeg albuma, Bug, tu "Freak Scene" (jedna od njihovih najboljih), "Budge", "No Bones" te "Yeah We Know".

Uz spomenute, tu su još ponovljene "Freak Scene" i "Forget the Swan" snimljene uživo prošle godine u Chicagu, te obrada pjesme "Just Like Heaven" grupe THE CURE, pjesma s najboljim krajem ikad snimljenim.
[  ]

Ukoliko ste sretni pa se dočepate limited verzije, na bonus DVDu su video klipovi za pjesme "Freak Scene", "Just Like Heaven", "Little Fury Things" i "No Bones".

Eto, ovaj je text više ovako informativnog sadržaja, nego nekog kritičnog, no znalcima više i netreba, a onima koji neznaju također netreba…

ocjena albuma [1-10]: 10

pedja // 27/05/2006

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Čekić i strijela

3 ZVUKA BUDUĆNOSTI: Čekić i strijela (2020)

| 21/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Feuer

(DOLCH): Feuer (2019)

| 21/10/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Eau Rouge

DEATHMAZE: Eau Rouge (2020)

| 20/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Primeval

VENOM PRISON: Primeval (2020)

| 20/10/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Ljubav

GORAN MARKOV KNEŽEVIĆ: Ljubav (2020)

| 19/10/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Zombie Worm
  • Dinosaur (1985)
  • You're Living All Over Me (1987)
  • Bug (1988)
  • Fossils (1991)
  • Green Mind (1991)
  • Whatever's Cool With Me (1991)
  • Where You Been (1993)
  • Quest (1993)
  • Without A Sound (1994)
  • Hand It Over (1997)
  • Ear Bleeding Country: The Best Of (2001)
  • Zombie Worm (2006)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*