home > mjuzik > CUBA LINDE + A NIGHT WITH CUBISMO - LIVE IN LISINSKI

kontakt | search |

CAIMAN VERDE+CUBISMO: CUBA LINDE + A NIGHT WITH CUBISMO - LIVE IN LISINSKI (Aquarius, 2005)

Na novi Rupčićev projekt možemo gledati kao na pokušaj stvaranja i studijskog educiranja pomlatka koji bi u određenom trenutku trebao naslijediti kraljeve hrvatske cubano scene, Cubismo. Jer kako drugačije doli edukacijskim nazvati album "Cuba Linde", na kojem postoje tek tri autorske pjesme dok se ostatak albuma oslanja na koncertno isprobane verzije klasika majstora cubane poput Ibrahima Ferrera ili Cecilije Cruz. Mnogo bi bolje bilo da su obrade ostale u garaži, a u studio ušle autorske skladbe. Ovako, debitiranje sa devet obrada podsjeća na cover bandove što Krokodile gura u kontekst prerađivača, umjesto proizvođača. Naravno, Cubismo je također poznat po obradama, no iskustvo starih lisaca je rodilo mnoge uspješnice koje su bolje primljene i adaptirane za naše tržište od onih koje promoviraju krokodili.

A da je Rupčić u stanju iznjedriti kudikamo više od ovoga, dokazao je na DVD-u Cubisma "A Night With Cubismo - Live in Lisinski". Kroz više od 240 minuta DVD-a prikazana je kulminacija Cubisma u najsnažniju i jedinu istinski kvalitetnu snagu cubane u Hrvata. Iako se koncert u Lisinskom mogao izvući samo na gostovanjima Josipe Lisac, Gibonnija, Boška Petrovića i Šabana Bajramovića, Cubismo je počinio grešku pozvavši Bolesnu Braču da im se pridruže na pjesmi "Las Gringas". No, i to je zanemarivo kada se cjelokupnoj ocjeni dodaju spotovi snimljeni od 1995-2005 kao i dokumentarac "Cubismo Turismo", čiju režiju potpisuje Radoslav "Gonzo" Jovanov. Sniman za vrijeme boravka banda na Kubi, sa snimkama članova legendarnog Buena Vista Social Cluba, "Turismo" se ističe kao najbolji dio ovog DVD-a jer nesebično daje uvid u rad i stvaranje epohalnog albuma "Motivo Cubano". A da ne govorimo u kolikoj mjeri odiše kvalitetom, kad se stavi uz bok Krokodilima.

ocjena albuma [1-10]: 3

igor kozličić // 22/02/2006


PS: ocjena albuma Cubismo - Live in Lisinski je 8.
Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Tandrkadžije: Molim vas gospodine, mogu li dobiti još malo?

SUKOB INTERESA: Tandrkadžije: Molim vas gospodine, mogu li dobiti još malo? (2020)

| 25/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Guardians

AUGUST BURNS RED: Guardians (2020)

| 24/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Alles in Allem

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN: Alles in Allem (2020)

| 20/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Full Moon Session Part IV

ČOPOR: Full Moon Session Part IV (2020)

| 19/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Obsidian

PARADISE LOST: Obsidian (2020)

| 18/05/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: CUBA LINDE + A NIGHT WITH CUBISMO - LIVE IN LISINSKI
  • Cubismo (1997)
  • Viva La Habana (1998)
  • Alegrate Mi Pueblo (1999)
  • Motivo Cubano (2000)
  • Jungle Salsa (2002)
  • Amigos (2004)|dvd| 10 godina Cubisma - Live in Lisinski (2005)
  • Caiman Verbe - Cuba Linde

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*