home > mjuzik > Ceremonies

kontakt | search |

EF: Ceremonies (and the sound, 2013)

EF su postrock bend iz Švedske osnovan 2003, a uskoro će na svojoj europskoj turneji posjetiti Hrvatsku (kset. 28.10). Na turneji promoviraju svoj četvrti album "Ceremonies".

Kao i kod većine postrock bendova njihove pjesme su podugačke i slojevite strukture. Iako takvi bendovi rijetko koriste vokale EF su se spremno upustili i u taj segment što daje izvrsne rezultate. Album otvara lagana Bells Bleed & Bloom koja za podlogu ima ritmične bubnjeve, dok se u osamipol minuta trajanja u svojim temama izmjenjuju violončelo, truba, ksilofon i drugi "čudni" instrumenti.

Yield, Heart, Yield! "bogata" je vokalom i to toplim i ugodnim koji naprosto lebdi iznad ugodne podloge koja "topi" ledenjake sve dok se ne pretvori u ludu gitarističku medjuigru pri kraju nadopunjenu trubom što ovu pjesmu čini najzanimljivijom na albumu i baca je u vrh postrock stvaralaštva.

Na Lake Vaettern vraćaju se klasičnoj postrock formi uz nešto žešće gitare bez pjevanja samo s ha-akanjem tijekom pjesme. Na Delusions of grandeur vraćaju se ponovo vokalima što njihove ionako himnične pjesme čini još uzvišenijima.

Sve u svemu ovih je sedam pjesama smješteno u nešto manje od sat vremena, što čini "Ceremonies" jednim od najboljih post rock ostvarenja u ovoj godini, ako ne i šire.

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 03/10/2013

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Tandrkadžije: Molim vas gospodine, mogu li dobiti još malo?

SUKOB INTERESA: Tandrkadžije: Molim vas gospodine, mogu li dobiti još malo? (2020)

| 25/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Guardians

AUGUST BURNS RED: Guardians (2020)

| 24/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Alles in Allem

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN: Alles in Allem (2020)

| 20/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Full Moon Session Part IV

ČOPOR: Full Moon Session Part IV (2020)

| 19/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Obsidian

PARADISE LOST: Obsidian (2020)

| 18/05/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Ceremonies
  • 2006: Give me beauty... Or give me death!
  • 2008: I am responsible
  • 2010: Mourning golden morning
  • 2012: Delusions of grandeur EP
  • 2013: Ceremonies

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*