home > mjuzik > The Prowess of Dormition

kontakt | search |

FROZEN OCEAN: The Prowess of Dormition (Apocalyptic Witchcroft, 2016)

Navodno kultni, ruski black metal bend predvođen Vaarwelom kroz čitavu karijeru je bio šikaniran od izdavača do izdavača da bi svoj novi rad "The Prowess of Dormition" objavio za novu londonsku etiketu Apocalyptic Witchcroft koja se specijalizirala za siroviji ogranak ovog žanra. Po neshvatljivoj izdavačkoj inerciji u priloženom PR nema ama baš nikakvih podataka o bendu, čak se ne navodi niti popis dosadašnjih radova, a niti website kao da je ime nadaleko poznato, tako da se info svodi na suhoparno ažuriranje kako je potpisan službeni ugovor po kome je ovaj mini album - EP objavljen 11.01.2016. Mnogo puta baš upravo ovakav marketinško-(ne)informativni potez umije odbiti potencijalnog slušatelja i konzumenta jer se zaboravlja ono osnovno: predstavljanje izvođača, kraći opis njegovog rada i priloženog djela, a hm... tu nema niti slova pojašnjenja po čemu je Frozen Ocean 'kultni bend' i što je napravio da zasluži taj epitet. Trebalo bi švrljati po internetu ako koga zanima... Uzgred, pronašao sam podatak da je riječ o oneman bendu koji ne održava koncerte, postoji od 2005., iz Moskve je, tematski nema nikakav društveno-politički, religijski ili socijalni angažman, te je u dosadašnjem radu provlačio drone, ambient, industrial, dark, atmospheric metal, neoclassic, depressive, space, black metal, electronic, shoegaze, post-rock, crust, punk, pa čak i trip-hop.
[  ]

Evo, ja po ama baš ničemu nisam stekao dojam da je na ovome EP-iju nešto 'kultno' ili osobito posebno što bi se izdvajalo iz gomile black metal izvođača. Materijal je prijatan za žanr, melodičan s posezanjem u catchy frakture, tempovi su umjereni s obaveznim blastbeatovima, a čitava glazba je minimalistična i po ničemu se ne razlikuje od stereotipova u rocku, punku, metalu, gothicu... Ko' uobičajena furka na obrasce Joy Division, The Sisters Of Mercy, Burzum ili Paradise Lost. Sve je to isti kalup jednostavnih melodija djelomično popraćenih harmama synthova s povremenim laganijim intervalima, mnogobrojnim gitarskim tremolima i klišeiziranim grčevitim vokalima u otprilike pravilnim sekvencama s pjevanjem u akordu, a jedino po čemu je ovaj materijal zanimljiv jest melodičnost u repeticijama. Ove 4 pjesme možda i nisu dovoljne da prikažu svu uzbudljivost i navodnu kreativnost jer previše djeluju 'pop' po samim formatima, a uz to su i praktički vrlo komercijalne, slušljive i bez onog žustrog black metal underground stava.

Samo prijatno za poslušati i ništa više.

ocjena albuma [1-10]: 6

horvi // 27/01/2016

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Ob bistrem potoku je mlin

MATEJ KRAJNC: Ob bistrem potoku je mlin (2017)

| 22/06/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Serpents

EIGHT SINS: Serpents (2016)

| 21/06/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Atom EP

MAMMOTH & YASHEM: Atom EP (2017)

| 20/06/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Ball

BALL: Ball (2017)

| 19/06/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Mizantropolit protonapasnik velikocinik

SUKOB INTERESA: Mizantropolit protonapasnik velikocinik (2017)

| 18/06/2017 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> wi giv medi[k]a[al] suport to:
df
> diskografija
cover: The Prowess of Dormition
  • Depths of Subconscious (2008)
  • Steamworks: Hibernation (2009)
  • And Hoarfrost Blooms Henceforth (2010)
  • Sensus Veris (2011)
  • Vestigal Existence (2011)
  • Oneiric in Geocentricism (2011)
  • 7 (2011)
  • Aokigahara (2011)
  • Likegyldig Raseri (2011)
  • A Perfect Solitude (2012)
  • Vanviddsanger (2013)
  • Trollvinter (2013)
  • Autumn Bridges (2013)
  • Nat Over Meg (2013)
  • The Dyson Swarm (2013)
  • Weighing Form (2014)
  • Norse (2014)
  • Prills of Remembrance (2014)
  • The Prowess of Dormition, EP (2016)

> linkz
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*