home > mjuzik > Cemeteryland V

kontakt | search |

ALEX BASS UNDERTAKER: Cemeteryland V (Slušaj najglasnije, 2015)

Pet nastavak prekapanja po celjskim 'pancergrabenima' naslanja se u tančine na prethodni "Cemeteryland IV" u kojima odmah otprve u oko ulaze izvitopereni naslovi 4 kompozicije. Ono što je bio "Remedy Golovec" ovdje je "Cement Golovec". "Sunning across the pill" je "Funning across the drill", "Creepy block monastery" je "Crypt break a story", a ona komična lingvistička "Resurerection" sada je "Resurse action". Znatno je produljen i album; od onih 18 minuta razvukla se improvizacija na čak 31 minutu, a nakon oho-ho vremena Alex ima i gosta na solo albumu - Schmyncker Pisdolisairea, osebujnog gitaristu iz još perverznijeg benda Dominators kome se i sam nedavno pridružio.

Elem, njih dvojica na ovome albumu rade čudesa svirajući improvizacije, skale i različite egzibicije bez obaveze na riffove i neku komplementarnu svrsishodnost bendovskih performansa djelujući kao da jedan drugoga uopće ne slušaju, no malo brus. Ovo je toliko komplicirana i kompleksna svirka nabijena ekspresivnim izrazom kakvog je Hendrix često priželjkivao od svojih pratećih glazbenika znajući mnogo puta odlutati u tumaranje daleko izvan rocka, bluesa i nekih zacrtanih glazbenih gabarita, osobito na mnogim živim snimcima na kojima ga gotovo nitko nije mogao pratiti. Nasuprot tome, ova dva virtuoza se itekako dobro shvaćaju i dosljedno slušaju što uzajamno rade pokazujući istovremeno smisao za kaos, repetativnu sinergiju, psihodeliju i snažni protok tonova kojih ima dvaput-triput više nego sekunda u 30 minuta. 30 x 60 = 1800 x 3 = 5400, a možda ih ima točno 6666. Ako nekoga uistinu zanima, nek ih slobodno broji... no, sigurno jest da je ovakav namjerni zvučni dizajn s ovolikim masovnim tonskim kapacitetom nedvojbena oda svim onim mrtvim dušama ispod celjske zemljice kojima se ne zna broja.

Zar bi takav album s takvim konceptom o strahotama gradske povijesti trebao biti nekakvo ušminkano metal djelo s kiticama, refrenima, catchy solažama i lagodnim atmosferičnim referencama?

Naslovi: 1.Cement Golovec, 2.Funning across the drill, 3.Crypt break a story, 4.Recurse action

ocjena albuma [1-10]: 7

horvi // 03/02/2016

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Cemeteryland V
  • Bajs in suhec (1992)
  • Škratek solatek (1994)
  • Piščanek picek pacek (1995)
  • 67 + Presnojedi blues (2000/ 2007)
  • Vikingvin sing the boogie (2007)
  • Garsonjera šansonjera (2007)
  • Boogie šanson (2007)
  • Cemeteryland (2007)
  • Tetragram (2007)
  • 1967 (2007)
  • Garsonjera šansonjera/ Vikingvin - autor i pjevač (2007)
  • Fretless Guitar Land (2007)
  • Totenbuch (2007)
  • Celje (2007)
  • Funkyguitarland - Rehab Group (2007)
  • Prošlo je 30 godina (2008)
  • Cemeteryland 2 (2008)
  • Willy Vodka 0,6 44% i tvornica čokolade za sečeraše (2008)
  • 1999 feat. Grega Bevc Haš (2008)
  • Kat feat. Amper-O-Mat (2008)
  • Ovulation feat. Amper-O-Mat (2008)
  • Uh feat. Amper-O-Mat (2008)
  • Pip Strip feat. Amper-O-Mat (2008)
  • 2009-2010 feat.Dark Hard (2010)
  • Cemeteryland 3 (2010)
  • Mini LP (2010)
  • Pancergraben lava Celje (2010)
  • Tetragram (2011)
  • Ostrina utripa (2012)
  • Pizdoliz doo (2012)
  • 30th Anniversary (2012)
  • ALEKSANDER CEPUŠ & NUŠA ILOVAR - Disco Poetry (2012)
  • ALEKSANDER CEPUŠ & NUŠA ILOVAR - Rock Poetry (2012)
  • Jesen (2012)
  • Stand By Comedy (2013)
  • ALEKSANDER CEPUŠ & NUŠA ILOVAR - Rock v objemu usod (2013)
  • Samski dom (2013)
  • Cemeteryland IV (2015)
  • Cemeteryland V (2015)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*