home > mjuzik > Love Life

kontakt | search |

PULP: Love Life (Island, 2004)

Zbog prijateljstva s Cockom (kako Jarvisa samo najbolji i najbliži prijatelji mogu zvati i to samo kad je jako dobre volje i kad u blizini nije MJ), dobili smo exkluzivne snimke novog albuma grupe Pulp koji će svjetlo dana ugledati tek za nešto manje od desetak dana. Kada su te snimke stigle još se nije znao ni naslov albuma (koji još do dana današnjeg nije izvjestan), a kamoli kako će izgledati naslovna strana ovog uradka. No ono što je izvjesno, jest plejlista, odnosno popis pjesama i poredak njihov na albumu, iako naslovi nisu potpuno sigurni. Pa počnimo.

Prve dvije "Weeds" i "Weeds II (Origin Of The Species)" na najbolji mogući način uvode nas u Pulp "life", lagano i poletno kako samo Jarvis šaputati zna. No već nas treća "Minnie Timperly" razbuđuje s malo žešćom gitarom i bržim ritmom. Ta je pjesma na tragu "Party Hard" s prošlog albuma, ali nešto slabija. Kao četvrta čeka nas "The Trees" koja sa zadnjom "Sunrise" čini prvi singl s duplom A stranom. "Trees, those useless trees, produce the air that i am breathing; Trees, those useless trees, they never said that you were leaving". Da li treba još nešto dodati na ovo? Savršeno! (svakako ulazi na top-5 stihova koji sam već spominjao u svojim pisanjima).
Slijedi "Wickerman", koja trajanjem (preko 8 minuta) i samom kompozicijom pjesme podsjeća na stariju "Inside Susan: a story in 3 parts". I tu nas čeka "I Love Life". Možda najzanimljivija pjesma na albumu, s zanimljivim načinom dočaravanja kako Cock voli svoj život.
Slijede tipično "pulpovske" pjesme, moglo bi se reći balade, "Birds In Your Garden", "Bob Lind", "Bad Cover Version" i "Road Kill", koje u pretežitom dijelu svojih tekstova govore o ljubavi, kao i većina Jarvisovih pjesama. Za kraj je ostavljena već spomenuta "Sunrise", možda jedina loša točka ovog albuma, no samo u ovoj verziji. "All Seeing I Mix" ove pjesme je nešto sasvim drugo. No za to ćete trebati nabaviti singl.

Kaj reći za kraj? Ništa novo od Jarvisa i društva (što u ovom slučaju ne znači ništa loše, čak štoviše...). Možda najlaganiji njihov album, da li i najuspješniji to će vrijeme pokazati. No, meni sigurno uz bok, njihovog najboljeg "His'n'Hers".

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 21/10/2001

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Sve te stvari čine se u pravu, ali nisu

LONDINER: Sve te stvari čine se u pravu, ali nisu (2014)

| 26/01/2015 | horvi |

>> opširnije


cover: The Mindsweep

ENTER SHIKARI: The Mindsweep (2015)

| 25/01/2015 | horvi |

>> opširnije


cover: Vacation Freeze

(THE) LESSER MEN: Vacation Freeze (2014)

| 24/01/2015 | pedja |

>> opširnije


cover: Aperiodic, Mala In Se, Joe 4 & Knife The Symphony, 7''

VARIOUS ARTISTS: Aperiodic, Mala In Se, Joe 4 & Knife The Symphony, 7'' (2015)

| 24/01/2015 | horvi |

>> opširnije


cover: Rorcal Process Of Guilt

PROCESS OF GUILT and RORCAL: Rorcal Process Of Guilt (2014)

| 23/01/2015 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> wi giv medi[k]a[al] suport to:
abop
> diskografija
cover: Love Life
  • It (1983)
  • Separations (1992)
  • Pulpintro - The Gift Recordings (1993)
  • His'n'Hers (1994)
  • Different Class (1995)
  • Countdown 1992-1983 (1996)
  • This Is Hardcore" (1998)
  • Love Life (2001)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*