home > mjuzik > Deva EP

kontakt | search |

PIKOLOMINI: Deva EP (Sharla Records, 2018)

Oneman projekt iz Skopja kojeg već petnaestak godina čini David Angelevski dogurao je do svojeg sedmog izdanja. Projekt je specifičan po korištenju makedonskog, engleskog, njemačkog, pa i francuskog jezika, a ovaj EP se odlikuje i elektronskim zvukom između dubova, dubstepa i ambijentalnog sadržaja mada uvodna instrumentalna klavirska tema "Der tot der geliebten" može navesti kako je u igri moderna klasična glazba. Ista je već ranije, 2016. objavljena kao samostalni singl.



David ima još jedan projekt Tribute To Dead Gentleman, a upravo je ovdje ostvario i kolaboraciju u posljednjoj temi "Rise above" zaronivši u prepoznatljiv stil s natruhama electro - reggae kontura i ugodnim vokalom nalik na Jon Marsha iz nekoć popularnih The Beloved. Preostale dvije teme "Deva" i "Kabare Skopje" otpjevane na makedonskom s jednim pasosom i na francuskom pričaju impresivne emotivne sprege individualnog i zavičajnog karaktera, a najviše do izražaja dolaze spretni prsti na tipkovnicama oblikujući klavirske, synth i atmosferične trenutke, a primjećuje se i adekvatna sposobnost na gitarskim žicama u ovoj posljednje navedenoj.

Fini prozračni tonovi lepršavih i nepretencioznih gabarita pokazuju rapidan napredak u alternativnom pop miljeu kakvih ima u dostatnoj količini na repertoaru ex-Yu scene, no Pikolomini zadržava tu svoju čudesnu imaginaciju minimalističkog elektronskog popa koji sadržava i insinuacije na živi bend, odnosno živu svirku, tako da bojazni oko nekog nezgrapnog zaokreta u klasičan mainstream zabavnjaka s kojima je stil poprilično blizak ipak ne postoji.

Naslovi: 1.Der tot der geliebten, 2.Deva, 3.Kabare Skopje, 4.Rise above

ocjena albuma [1-10]: 7

horvi // 19/08/2018

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Wake The Sleeping Dragon

SICK OF IT ALL: Wake The Sleeping Dragon (2018)

| 19/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: London (z zasedbo Stara Mama Bend)

MATEJ KRAJNC: London (z zasedbo Stara Mama Bend) (2018)

| 18/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Lèche Moi (Sortie 13), EP

LÈCHE MOI: Lèche Moi (Sortie 13), EP (2018)

| 17/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Unfollow the World

SQUIGLY LINES: Unfollow the World (2018)

| 16/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Maithree - The Music of Friendship

NIRMALA RAJASEKAR: Maithree - The Music of Friendship (2018)

| 09/11/2018 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Deva EP
  • Disguises EP (2004)
  • Deca na sonceto, single (2007)
  • Deca vo dlaboko EP (2013)
  • Megu mitovi i bombi LP (2014)
  • Der tod der geliebten, single (2016)
  • From Subway to My Way LP (2016)
  • Deva EP (2018)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*