home > mjuzik > Za šaku ljubavi

kontakt | search |

ZORAN PREDIN: Za šaku ljubavi (Dallas, 2007)

Nakon skoro tridesetogodišnje karijere i objavljenih skoro isto toliko albuma, Zoran Predin, solo izvođač i lider legendarnog benda LAČNI FRANZ, odlučio se na pomalo nesvakidašnji potez, a to je objavljivanje albuma na hrvatskom jeziku.

Kao što smo već pisali, neposredno prije velikog Predinovog koncerta u dvorani Lisinski 23/04/2007, objavljen je album "Za šaku ljubavi" koji je kolekcija njegovih novih i starih pjesama, prevedenih na hrvatski, a u izvođenju probranih hrvatskih izvođača i njega samoga.

Puritanci bi rekli da je ovako nešto objaviti svetogrđe, kao što ne odobravaju ni obrađivanje ili remixanje nekih pjesama. No, ja kažem da je svaka novost dobrodošla, kako u životu, tako i u muzici.

Za ovu priliku Predin je okupio mušku iskusnu ekipu (Dado Topić, Massimo, Gibonni, Aki Rahimovski) kojoj je suprotstavio mladu i lepršavu žensku ekipu (E.N.I.-ce i Martina Vrbos), sve to pod sudačkom paskom oca i sina, Arsena i Matije Dedića, uz, naravno svoje budno oko i uho.

Rezultat je zanimljiv i ugodan. Toplina koja obavija cijeli album pokazuje da su svi angažirani dali sve od sebe, pa stoga album pravom nosi naziv "Za šaku ljubavi". Iako su neki naslovi jednostavno neprevodivi i najljepše ih je slušati u izvorniku, a tu prvenstveno mislim na pjesme "Čakaj me" i "Lepa, ko ti pride", s druge strane dobili smo neke pjesme kojima je dobrodošao ovaj dašak svježine i drugog jezika, pa se tako "Ostani danas tu" i "Sve je tvoje", kao i "Osoba A", koju je sam Predin otpjevao, mogu označiti kao vrhunci ovoga albuma.


Popis pjesama

1. Massimo - Lijepa dok me ljubiš
2. Martina Vrbos - Ostani danas tu
3. Aki Rahimovski - Vilenjak
4. Massimo - O mladom studentu i udanoj ženi
5. E.N.I. - Sve je tvoje
6. Zoran Predin - Osoba A
7. Gibonni - Za šaku ljubavi
8. Arsen Dedić i Martina Vrbos - Umorni čarobnjak
9. Dado Topić - Čekaj me
10. ArtBiro Quintet - Digestivo del Bizgo

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 23/04/2007

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Za šaku ljubavi
  • Gate na glavo (1992)
  • Napad ljubezni (1995)
  • Mentol bombon (1996)
  • Ljubimec iz omare (1998)
  • Lovec na sanje (2001)
  • Strup za punce (2003)
  • Za šaku ljubavi (2007)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*