home > koncert > Zoran Predin Quartett @ Vip club ZG 08/03/2013

kontakt | search |

Zoran Predin Quartett @ Vip club ZG 08/03/2013

8.mart mi svaku godinu probudi nostalgiju. Nostalgiju na značenje Dana žena kojem danas malo tko pridaje pozornosti. Danas su doista rijetki oni koji čestitaju Dan žena, Majčin dan ili Osmi mart, čak i oni starije generacije.

Zoran Predin je pak ženama poklonio koncert za Dan žena. Zanimanje za koncert je bilo toliko da je brzo rasprodan i ubrzo je dodan još jedan sutradan. Proslava ovog Dana žena, barem što se Predina tiče, ali i žena (i muškaraca dakako) koje su se našle u publici, se tako protegla na dva dana.
[ Zoran Predin @ Vip Club ]

Zoran Predin @ Vip Club   © edi

Ja sam, znate, od onih koji više vole žene nego muškarce. I lijepo mi je da na moje koncerte dolazi puno žena, to mi je prirodna i mila okolina. Žene su mi oduvijek najdraži saveznici i suradnici. Rekao je Zoran u intervjuu pred sam koncert.

Već na prvi pogled bilo je jasno da je publika uglavnom ženska što potvrđuje ove riječi i vrlo je jasno da ne samo da Zoran Predin voli žene već i žene vole njega. Što nekako nije ni čudno s obzirom na njegov šarm.
[ Zoran Predin Quartett @ Vip Club ]

Zoran Predin Quartett @ Vip Club   © edi

No osim Dana žena još je jedan razlog održavanja ovog koncerta koji se ne smije zanemariti (a i drugih koncerata diljem Hrvatske), a to je promocija Predinove knjige "Druga žena u haremu" koja je kod nas izašla u izdanju Aquarius Recordsa.

Govorni dio je odrađen koji dan prije, a u petak smo imali priliku prepustiti se Zoranovom šarmu koji u savršenom skladu sa sjajnim pratećim glazbenicima redom: Robert Pikl (gitara), Goran Krmac (tuba) i Janez Dovč ( harmonika) koji su se okupili pod imenom Zoran Predin Quartett. Svi redom s crvenim karanfilom u zapučku.
[ Zoran Predin & Sara Renar @ Vip Club ]

Zoran Predin & Sara Renar @ Vip Club   © edi

Zoran Predin Quartett je po prosjeku godina prilično mlad, ali im jako dobro stoji ta sinergija koju tvore i ono što zajednički stvaraju i naočigled u tome uživaju.

Riznica iz koje je satkan repertoar je prilično bogata, a mi smo priznajem nenavikli na koncerte koje počinju rano (početak je najavljen za 20,30) i još k tome na vrijeme, stigli s malim zakašnjenjem kad je temperatura već bila prilično visoka, a cijeli club je pjevao "Čakaj me" Lačnog Franza.

Užitak je gledati izvođača koji uživa u svakom segmentu nastupa, bilo u malim pričicama, anegdotama i dosjetkama koje priča između pjesama, a od kojih su neke u konačnici svoje mjesto našle u Drugoj ženi u haremu ili izvođenju pjesama bile one pjesme iz pradavnih početka njegovog glazbenog života , bile obrade ili sasvim nove pjesme u nekom drugom glazbenom stilu od onog s početka.
[ Zoran Predin Quartett @ Vip Club ]

Zoran Predin Quartett @ Vip Club   © edi

Tako jednakim žarom Predin pjeva Praslovan, koji mi već danima svira u glavi ili Bajagin Plavi safir, jednu od pjesama koju je obradio s Matijom Dedićem uz koje stoji opaska da je to zbirka pjesama koje bi volio da je sam napisao.

Kako je i u samim najavama koncerta navedeno, set lista je doista bila šarena od spomenutog besmrtog, a i danas na svoj metaforički način aktualnog Praslovana, Bolj star bolj nor koji je izveo uz pomoć sjajne, mlade kantautorice Sare Renar (koja je i nastupila prije Zoran Predin Quartetta) Vilenjak koji je originalno posvećen njegovom ocu, ali ovom prilikom posvećen Darku Glavanu i Draženu Vrdoljaku, pa do novih pjesama kao što je "Kosa boje srebra" posvećena Margiti Stefanović iz EKV.
Sve pjesme su izvedene u novim aranžmanima prilagođenim možda malo neobičnoj postavi harmonika, gitara, tuba, ali time nisu izgubile svoj sjaj već su dobile malo patine tog zrelog Zorana koji ionako već duže vremena koketira s takvim glazbenim izričajima i u njima se odlično snalazi.
[ Zoran Predin @ Vip Club ]

Zoran Predin @ Vip Club   © edi

Predin s kosom boje srebra koji je predano i s dušom poklonio koncert zagrepčankama za Dan žena, zadržao je onaj blagi cinizam i autoironiju kojima su tonirani njegovi tekstovi. Zapravo vjerujem da je osim što je cinik, Zoran Predin i romantik i iako možda onako intimno neću baš s oduševljenjem prihvatiti svaku obradu koju otpjeva i voljela bih da je umjesto npr. Te noći kad umrem na set listi našla svoje mjesto Pridi k meni, ali generalno pružio nam je predivnu večer koja se, nadam se ponovila i subotu.

edi // 10/03/2013

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*