home > mjuzik > Requiem for the Rainforest - Live

kontakt | search |

SEAN DERRICK COOPER MARQUARDT: Requiem for the Rainforest - Live (Slušaj najglasnije, 2020)

Sean Derrick, ako ste ga imali prilike slušati, od stotina i stotina realiziranih radova uglavnom ponavlja jedne te iste lo-fi metode: loše produciran, bolje rečeno neproduciran zvuk baziran na improvizacijama nastalim na licu mjesta, vjerojatno bez neke detaljnije ili konciznije pripreme.

Ovaj zapis nastao je više od pola godine prije Covid-19 pandemije, 25.VIII 2019. na festivalu Viertes Der Ungewohnten Musik u šumskom okruženju kao dio ekološkog pokreta za zaštitu kišnih šuma s deveteročlanim bendom nazvanim The S&M Accidental Orchestra Berlin, a u njemu su kroz instrumentarij poredani kontrabas, električna bas gitara, akustična gitara, synth, elektronika, violončelo i ženski vokal Lorene Izquierdo Aparicio, dok sam Derrick opslužuje zvuk svojim gitarskim distorzijama, te je naveden kao dirigent.
[  ]

Dakako, ovo niti u kom slučaju nije nekakav konvencionalni orkestar ili ansambl, a glazba uz najbliži art opis odgovara elektro-akustici, međutim stilski je daleko više usmjerena ka ekstremnom noiseu s drone elementima koji su prodefilirani u poprilično brzim minimalističkim intervalima što se, za razliku od klasičnog drone stila ne repetiraju, već dinamički slijede dadaistički tok da ono što je već odsvirano ne valja ponavljati. U tome i ima jasne prednosti koja daje primamljivost i uzbudljivost slojevite nepredvidljivosti bez nekih suhoparnih stereotipova koji ovakav stil znaju, mahom redovito, odvući u slijepu ulicu bezglavo se vrteći u krug.

Zvukovi naprosto klize grubim obrazinama u kojima se ne traži melodija i konvencionalna 'ljepota', već odokativno zacrtani sklad neuobičajene simfonije odigrane bez ikakve unaprijed pripremljene partiture. Kroz ovih nešto više od pola sata teško je prepoznati što točno koji instrument izvodi, posebice akustična gitara koja je, vjerojatno uštekana u neki amplificirani sustav. Ajde, na nekim trenucima se osjete neuroze kontrabasa, elektronski noise efekti i sasvim prepoznatljiva gitarska škripa, te semantičko - zavijajući ženski vokal, međutim, koliko se može uočiti, obligacija instrumentalista nije ovdje u svojstvu određenog tonskog registra 'čistoće' nego u konfiguraciji kreiranja što veće i jače buke koju u tek rijetkim momentima Derrick usmjerava na kraće ambijentalne periode.

Od početka do kraja sve je nafilano kakofonijom, čestim abrazivnim kaosima i dramatičnim stupnjevanjima sa što više noiserskih frekvencija. Premda sve ovo funkcionira kao grubo iscrtana i odsvirana de-kompozicijska simfonija, smisao je potpuno pogođen.

Naslovi: 1.Viertes festival für ungewohnte Musik A+B (online-audio-converter.com)

ocjena albuma [1-10]: 7

horvi // 08/04/2021

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Violence Unimagined

CANNIBAL CORPSE: Violence Unimagined (2021)

| 23/04/2021 | horvi |

>> opširnije


cover: Nakupina

CRUSTALNO JASNO: Nakupina (2021)

| 22/04/2021 | horvi |

>> opširnije


cover: Krhko je znanje

TARGET: Krhko je znanje (2021)

| 21/04/2021 | horvi |

>> opširnije


cover: Chimeras

ALTAR OF EDEN: Chimeras (2021)

| 20/04/2021 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Sleeps Society

WHILE SHE SLEEPS: Sleeps Society (2021)

| 20/04/2021 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Requiem for the Rainforest - Live
  • Löwe von Kashmir (2009)
  • Corpse Candle (2009)
  • Day Of The Locust (2009)
  • To Kindred Spirits (2009)
  • Im Shatten des Mondes (2009)
  • The Slow Down Trickle Effect (2009)
  • Milk Of Amnesia (2009)
  • Accidental X Change (2009)
  • Swan Shapped Heart (2010)
  • Candles For Cage (2010)
  • A Gathering Of Gemins (2010)
  • Wooden Ambian Tiger (2010)
  • Be Like Water My Friends (2010)
  • The Dead Sea Community (Live In Berlin) (2011)
  • In The Sunlight The Day Is Fine On Yonder Hills, with Elizabeth Veldon (2011)
  • Into The Shadow (2011)
  • Russian Hanging Garden (2011)
  • The Benevolence Chamber (2011)
  • A Brief History Of The End, with Pollux (6) (2011)
  • Untitled, split with Amy Weinrausch (2011)
  • Gasalarm Part XIV, mini LP, with To-Bo (2011)
  • The Heart Of The Sun, with Elizabeth Veldon (2011)
  • Gerhard Richter Generational Gravitation/ The Idiot Foot Soldier You Laugh At Today Will Be Pissing On The Floor Of Your Parliament Tomorrow, with Elizabeth Veldon (2011)
  • By Any Means Necessary, with Consistency Nature (2011)
  • Oculus (2012)
  • Two Thousand Eleven (2012)
  • Traum Von Glück (2012)
  • Dispatches From The Front Line, EP (2012)
  • Frozen Chosen (2012)
  • Split with Metek, RedSk and Torture Border (2012)
  • Destroyed Environment, split with Pollux (6) (2012)
  • Space Between Aquarius, with Consistency Nature (2012)
  • Space Between Scorpions, with Consistency Nature (2012)
  • TROJ/ Preoblem Andere Leute/ To-Bo/ Velma Margie Bartfield (2012)
  • Inicerating The Dance Floor, with Rosendo J. Rocha & Consistency Nature (2012)
  • Split with Bird Paradigma (2012)
  • Appalachian Spring, EP (2012)
  • 12 Fingers 1 Guitar (Mix Stories), EP (2012)
  • Selestina / Amarin (2012)
  • Self-Titled, with Bash Nova (2012)
  • Split with uЯGe (2012)
  • Wounded Warriors (2012)
  • Dear Beloved (I Have A Heart) (2012)
  • Black Belt Bible Psalm 10, EP (2012)
  • Live In Multiayerladen, with Balkar Wachholz (2012)
  • Friends Of Aquarius (2013)
  • The Sky Turned To Snow (2013)
  • Songs For Picasso, with Ech(o) (2013)
  • Everything You Love Is Dying (2013)
  • Self-Inflicted Wounds (2013)
  • Fading Surrondings, with Richard Ramirez (2013)
  • GSAP, with Amy Weinrausch and Problem Anderer Leute (2013)
  • Drone Messiah/ A Thousand Days Of Summer (2014)
  • Ich Han Nur Mein Herz Und Mein Ehrlichtkeit (2014)
  • Six-dimensional Sounds, with Koobaatoo Asparagus (2014)
  • Phase Zero, with Pollux (6) (2014)
  • We Can Do Everything. We Can be Heroes, EP (2014)
  • Prima Luce, with Luctifias (2014)
  • Binary Eclipse, with Luctifias (2014)
  • Ich hab nur mein herz und mein Erlichtkeit und es tut mir leid weil es für mehr nicht reicht (2014)
  • Split with Daniel Kaufman, EP (2014)
  • Sleep Academy, with Pollux (6) (2014)
  • Chorus Of Clusters, with Raymond Cummings (2014)
  • Heute Ist Ein Traum Wahr Geworden (2015)
  • Your War On Infields Is Killing Me, EP (2015)
  • Musikk For de Døde (2015)
  • Speaking with Angels, with December Nightskies (2015)
  • Short Poems From The Diaries Of The Great Migration, with Braghsdn, Globscuro & Mach Feedback (2015)
  • A Comfort Zone Is A Beautiful Place But Nothing Ever Grows There - More Black Then God (2015)
  • Sean Derrick Cooper Marquardt - (More Black Then God) (2015)
  • Friends On Earth (2015)
  • Richard Ramirez & MoreBlackThenGod - You Can Carve Your Name On My Face
  • Because At The End Of The Day It Is Only You I Think About (2016)
  • The Ghetto Genius (2016)
  • The True Believers/ Live Noise Rituals (2016)
  • In Love With Africa (2016)
  • To All The Young Gods, with Globscuro & Lutz Thuns (2016)
  • Impressions Of A Winter Odysses making Paper Airplanes For Giuli (2016)
  • Live In Die Baptisten In Berlin 'Friedenskirche Charlottenburg', with Braghsdn, Globscuro & Alpha Tesla (2016)
  • S/T - Drone Messiah (2016)
  • Live At Lime Wharf - (London 2016) - The S&M Accidental Orchestra (2016)
  • I Meet God. She's Black (2017)
  • Why Should I Give You The Cure, When I Can Always Give You The Treatment, with Building Castles Out Of Matchsticks (2017)
  • 隔離された現実 , with Hiroshi Hasegawa (2017)
  • Everytime I Kiss Your Lips, It Feels Like I Can taste The Future In My Own Little Hands (2017)
  • The Berlin Wall Monologue, EP (2018)
  • Guitar Solos, with Hopek Quirin (2018)
  • Guitar Solos, with Laura Leiner (2018)
  • Ear To The Earth Love Songs Vol.1 (2018)
  • Cooking With A German Accent (2018)
  • Black Unicorn (2018)
  • Die Abenteuer des Prinzen Achmed - The S&M Accidental Orchestra Cologne (2018)
  • Split with Ethnomite Pux (2019)
  • Requiem For The Rainforest - Live (2019)
  • Duh znatiželje, daleko od iznenada, budući da ne znam kada sam bila bez njega (2019)
  • More Black Than God (2019)
  • All I Can Taste Is This Moment (2019)
  • Irregular (2020)
  • Lover Soap Is Kind To Hands (2020)
  • The Return Of Honey B & The Mystical Lights In A Celestial Space (2020)
  • Die Zeit November 27, 2019 Berlin (2020)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*