home > mjuzik > Die Zeit November 27, 2019 Berlin

kontakt | search |

SEAN DERRICK COOPER MARQUARDT: Die Zeit November 27, 2019 Berlin (Slušaj najglasnije, 2020)

Prije cirka godinu dana pisao sam o ovome neobičnom autoru prilikom recenzije "Duh znatiželje, daleko od iznenada, budući da ne znam kada sam bila bez njega" u kolaboraciji s našom Anjom Bajuk alias Mors Mea, a taj album je Sean Derrick Cooper Marquardt, tamnoputi Amer s boravištem u Berlinu registrirao jednim od svojih podosta nagomilanih artističkih imena More Black Then God. Tada sam spomenuo da ima oko stotinjak objavljenih albuma, a u međuvremenu se pronašao podatak da ih ima više od 500!!! Po njemačkom Stadsprachen magazinu... no, pronašao sam samo uvid na ona izdanja objavljena na bandcamp i discogs.com stranici, a sveskupa ih se navodi 102 komada, većinom albuma, no ima i EP-ijeva, te ponešto kompilacija. Matej Krajnc za sada ne mora strahovati da mu je netko ugrozio cifru od 200 izdanja, no ako će Sean Derrick negdje objaviti čitav spisak, vidjeti ćemo...
[ Sean Derrick Cooper Marquardt ]

Sean Derrick Cooper Marquardt   © 2020

U ovom novom izdanju za Slušaj najglasnije obreo se sa čudnovato okupljenom ekipom negdje na skrovitom mjestu u Berlinu 27.XI 2019. i snimio ovaj, na svu sreću ne osobito predugačak live materijal. Kažem na svu sreću jer je riječ o čistom eksperimentalnom improviziranju bez ikakvog naslova gdje zasigurno nije postojala nikakva nit vodilja, a moguće niti unaprijed dogovoren bilo kakav scenarij. Uz njega na električnoj gitari, tu su Mik Quantius (vokal, klavijature), Oliver Rivera Drew (bubnjevi, sampler) i Diego Ferri (elektronika), a jedini cilj im je očito bio napraviti što veću zbrku, kakofoniju i abrazivni nered u relativno vrlo mirnoj sugestiji bez nervoze poput djece koja se po prvi puta uhvate instrumentarija i rade što god ih je volja praktički ne slušajući tko šta svira i izvodi. Ajde, figurativno rečeno, no ipak ovdje postoji određena kemija improvizacije elektronskih šumova, manipulcije nakaradno prigušenim vokalom kojeg je teško razabrati oli čita nešto ili se nasumce krevelji i sriče što mu prvo padne na pamet i gitarske distorzije u noise ambijentu nošene nepravilnom jazzy ritmikom s obilatim prekidima i izvrnutim koreografijama aritmike bez imalo konvencija.
[  ]

Ovakvo zaobilaženje standarda nije nikakva novina, što će više reći da su se momci zaigrali i odvalili bez ikakvog unaprijed pripremljenog reda vožnje izmjenjujući neku inspiraciju nastalu na licu mjesta, naposljetku, nakon bizarno realiziranog seta od 28 minuta netko uz prateći aplauz (moglo bi se reći da je bilo prisutno desetak gledatelja) progovara 'da je za prvi puta dobro'. Ili tako nešto k tome. Ali, za drugi puta, ne bih se kladio u takvu 'dobrotu' improvizacije jer onda umjetnost može postati svakojaka igrarija sa zvukovima nabacanih otprve od muzičara koji nemaju niti mrvicu talenta, te k tome ne znaju odsvirati niti jedan akord. A u tome su vršački Bitlsti ipak daleko zabavniji anti-umjetnici.

Naslovi: 1.Die zeit

ocjena albuma [1-10]: 3

horvi // 30/10/2020

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Boter Krajnc

MATEJ KRAJNC: Boter Krajnc (2020)

| 30/11/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: DSM-5

BLOOD FROM THE SOUL: DSM-5 (2020)

| 29/11/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: 10_2020_XU

SVEGA POMALO: 10_2020_XU (2020)

| 28/11/2020 | pedja |

>> opširnije


cover: Finchley Road

MATEJ KRAJNC: Finchley Road (2020)

| 28/11/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: The Malignant Fire, EP

REFUSED: The Malignant Fire, EP (2020)

| 27/11/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Die Zeit November 27, 2019 Berlin
  • Löwe von Kashmir (2009)
  • Corpse Candle (2009)
  • Day Of The Locust (2009)
  • To Kindred Spirits (2009)
  • Im Shatten des Mondes (2009)
  • The Slow Down Trickle Effect (2009)
  • Milk Of Amnesia (2009)
  • Accidental X Change (2009)
  • Swan Shapped Heart (2010)
  • Candles For Cage (2010)
  • A Gathering Of Gemins (2010)
  • Wooden Ambian Tiger (2010)
  • Be Like Water My Friends (2010)
  • The Dead Sea Community (Live In Berlin) (2011)
  • In The Sunlight The Day Is Fine On Yonder Hills, with Elizabeth Veldon (2011)
  • Into The Shadow (2011)
  • Russian Hanging Garden (2011)
  • The Benevolence Chamber (2011)
  • A Brief History Of The End, with Pollux (6) (2011)
  • Untitled, split with Amy Weinrausch (2011)
  • Gasalarm Part XIV, mini LP, with To-Bo (2011)
  • The Heart Of The Sun, with Elizabeth Veldon (2011)
  • Gerhard Richter Generational Gravitation/ The Idiot Foot Soldier You Laugh At Today Will Be Pissing On The Floor Of Your Parliament Tomorrow, with Elizabeth Veldon (2011)
  • By Any Means Necessary, with Consistency Nature (2011)
  • Oculus (2012)
  • Two Thousand Eleven (2012)
  • Traum Von Glück (2012)
  • Dispatches From The Front Line, EP (2012)
  • Frozen Chosen (2012)
  • Split with Metek, RedSk and Torture Border (2012)
  • Destroyed Environment, split with Pollux (6) (2012)
  • Space Between Aquarius, with Consistency Nature (2012)
  • Space Between Scorpions, with Consistency Nature (2012)
  • TROJ/ Preoblem Andere Leute/ To-Bo/ Velma Margie Bartfield (2012)
  • Inicerating The Dance Floor, with Rosendo J. Rocha & Consistency Nature (2012)
  • Split with Bird Paradigma (2012)
  • Appalachian Spring, EP (2012)
  • 12 Fingers 1 Guitar (Mix Stories), EP (2012)
  • Selestina / Amarin (2012)
  • Self-Titled, with Bash Nova (2012)
  • Split with uЯGe (2012)
  • Wounded Warriors (2012)
  • Dear Beloved (I Have A Heart) (2012)
  • Black Belt Bible Psalm 10, EP (2012)
  • Live In Multiayerladen, with Balkar Wachholz (2012)
  • Friends Of Aquarius (2013)
  • The Sky Turned To Snow (2013)
  • Songs For Picasso, with Ech(o) (2013)
  • Everything You Love Is Dying (2013)
  • Self-Inflicted Wounds (2013)
  • Fading Surrondings, with Richard Ramirez (2013)
  • GSAP, with Amy Weinrausch and Problem Anderer Leute (2013)
  • Drone Messiah/ A Thousand Days Of Summer (2014)
  • Ich Han Nur Mein Herz Und Mein Ehrlichtkeit (2014)
  • Six-dimensional Sounds, with Koobaatoo Asparagus (2014)
  • Phase Zero, with Pollux (6) (2014)
  • We Can Do Everything. We Can be Heroes, EP (2014)
  • Prima Luce, with Luctifias (2014)
  • Binary Eclipse, with Luctifias (2014)
  • Ich hab nur mein herz und mein Erlichtkeit und es tut mir leid weil es für mehr nicht reicht (2014)
  • Split with Daniel Kaufman, EP (2014)
  • Sleep Academy, with Pollux (6) (2014)
  • Chorus Of Clusters, with Raymond Cummings (2014)
  • Heute Ist Ein Traum Wahr Geworden (2015)
  • Your War On Infields Is Killing Me, EP (2015)
  • Musikk For de Døde (2015)
  • Speaking with Angels, with December Nightskies (2015)
  • Short Poems From The Diaries Of The Great Migration, with Braghsdn, Globscuro & Mach Feedback (2015)
  • A Comfort Zone Is A Beautiful Place But Nothing Ever Grows There - More Black Then God (2015)
  • Sean Derrick Cooper Marquardt - (More Black Then God) (2015)
  • Friends On Earth (2015)
  • Richard Ramirez & MoreBlackThenGod - You Can Carve Your Name On My Face
  • Because At The End Of The Day It Is Only You I Think About (2016)
  • The Ghetto Genius (2016)
  • The True Believers/ Live Noise Rituals (2016)
  • In Love With Africa (2016)
  • To All The Young Gods, with Globscuro & Lutz Thuns (2016)
  • Impressions Of A Winter Odysses making Paper Airplanes For Giuli (2016)
  • Live In Die Baptisten In Berlin 'Friedenskirche Charlottenburg', with Braghsdn, Globscuro & Alpha Tesla (2016)
  • S/T - Drone Messiah (2016)
  • Live At Lime Wharf - (London 2016) - The S&M Accidental Orchestra (2016)
  • I Meet God. She's Black (2017)
  • Why Should I Give You The Cure, When I Can Always Give You The Treatment, with Building Castles Out Of Matchsticks (2017)
  • 隔離された現実 , with Hiroshi Hasegawa (2017)
  • Everytime I Kiss Your Lips, It Feels Like I Can taste The Future In My Own Little Hands (2017)
  • The Berlin Wall Monologue, EP (2018)
  • Guitar Solos, with Hopek Quirin (2018)
  • Guitar Solos, with Laura Leiner (2018)
  • Ear To The Earth Love Songs Vol.1 (2018)
  • Cooking With A German Accent (2018)
  • Black Unicorn (2018)
  • Die Abenteuer des Prinzen Achmed - The S&M Accidental Orchestra Cologne (2018)
  • Split with Ethnomite Pux (2019)
  • Requiem For The Rainforest - Live (2019)
  • Duh znatiželje, daleko od iznenada, budući da ne znam kada sam bila bez njega (2019)
  • More Black Than God (2019)
  • All I Can Taste Is This Moment (2019)
  • Irregular (2020)
  • Lover Soap Is Kind To Hands (2020)
  • The Return Of Honey B & The Mystical Lights In A Celestial Space (2020)
  • Die Zeit November 27, 2019 Berlin (2020)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*