home > mjuzik > The Last Will and Testament of UK Subs, live

kontakt | search |

U.K. SUBS: The Last Will and Testament of UK Subs, live (Cleopatra Records, 2024)

Ma nije još kraj. Charlie Harper ne namjerava u penziju. Zajebava se i dalje u 80. godini (na nekadašnji Dan mladosti, 25. svibnja će proslaviti 80-tu!), živi u autu i autobusu, nema kuću, nema stan, pere se po hotelima i svratištima, te je neprekidno na turnejama. Kuća i stan bi mu samo došli kao nepotreban trošak jer je gotovo po 200 dana godišnje na turneji, a ostatak provodi s bendom na probama.
[  ]

Ovaj živi zapis od 65 minuta je komično zabavan best of snimljen u londonskom 100 Club, čak je bendovski 18. live album (!) na kome su u pravoj energiji odsvirane i izvedene gotovo sve značajne uspješnice od "C.I.D.", "Strangehold" (1979, UK no. 26), "Tomorrow's girls" (1979, UK no. 28), "Kick" (1979, UK no. 36), "Warhead" (1980, UK no. 30), "Teenage" (1980, UK no. 32), "Party in Paris" (1980, UK no.37), "Keep on runnin' (till you burn)" (1981, UK no.41), to jest, udarne pjesme s prva četiri albuma, dok je s nekoliko posljednjih albuma uvrštena tek samo "Kill me", a stara punkerčina zna i zapuhati u svoju usnu harmoniku prilikom izvedbe "I couldn't be you" prisjetivši na čuveni debi album "Another Kind of Blues" iz 1979. kada su neki tukci od kritičara bendu predviđali brzi krah. A vidi, stari Charile je nadživio Strummera, Lux Interiora, Ramonese, Bowiea, Genesis P-Orridgea, Alana Vegu, Lemmyja... drugare s kojima se znao povremeno nalaziti na kojekakvim manifestacijama ostavši apsolutno dosljedan onome svome sloganu "I live in a car".
[ U.K. Subs ]

U.K. Subs   © 2024

Ovo bi praktički trebao biti grande finale benda koji se, zanimljivo, nije mijenjao u postavi već skoro desetak godina, okey, novi bubnjar je Stefan Häublen (u majici Public Image Ltd.) nalik na našeg Oggyja Čudnoređe s brkovima i kapi šilterici, a još jedna interesantna činjenica jest da je negdje početkom srpnja najavljen novi EP "Carnaby St" u kolaboraciji s Dead Boys! Znači, ovo ipak nije kraj jer je cjelovito snimljen i nadolazeći video DVD ovog koncerta gdje bend ostavlja dušu i srce za starog Charlie-a žareći poput obećanog punkerskog sunca koje nimalo nije razočarenje.



Njihova zarazna euforija kroz obavezne šale kao vitalni dodatak paradoksu punka na show-biz kojim je bend prepoznatljiv i popularan toliko dugo vremena, tek malčice u nekim pjesmama izgube smisao i mišljenje, no Charlie je ovdje u punoj kvaniteti vlastitog kulta upravo onakav kakav i jeste; nonšalantan, prirodan i normalan, vokalno je skoro pa isti kao i prije 40 godina (očigledno je mnogo pazio na glas i stav), tako da je ovo sjajan živi dokument legendarnog punk benda koji stalno svira i ne namjerava odustati. Do smrti. Nema kraja. Živio nam Charlie, legendo stara punkerska!

Naslovi: 1.Scum of the Earth, 2.Bitter & twisted, 3.Fear of girls, 4.Rockers, 5.New York state police, 6.Barbie's dead, 7.Emotional blackmail, 8.Kicks, 9.Fragile, 10.Kill me, 11.Limo life, 12.Time and matter, 13.Down on the farm, 14.Tomorrow's girls, 15.Warhead, 16.Riot, 17.Strangehold, 18.Disease, 19.C.I.D., 20.I live in a car, 21.I couldn't be you, 22.Party in Paris, 23.Squat 96, 24.Keep on runnin' (till you burn), 25.Teenage

ocjena albuma [1-10]: 8

horvi // 16/05/2024

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Death Spell

DEATH MASK: Death Spell (2024)

| 12/06/2024 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: ...and Jasta for All

JASTA: ...and Jasta for All (2024)

| 11/06/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Znakovi

BENI DUCENT & SARA KAJARI: Znakovi (2024)

| 11/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: 25. maj

KYЛТУРНО УМЕТНИЧКИ РАБОТНИЦИ: 25. maj (2024)

| 10/06/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Post Human: Nex Gen

BRING ME THE HORIZON: Post Human: Nex Gen (2024)

| 09/06/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: The Last Will and Testament of UK Subs, live
  • Another Kind of Blues (1979)
  • Brand New Age (1980)
  • Crash Course (1980)
  • Diminished Responsibility (1981)
  • Endangered Species (1982)
  • Flood of Lies (1983)
  • Gross Out USA (1984)
  • Huntington Beach (1985)
  • In Action - 10th Anniversary (1986)
  • Japan Today (1987)
  • Killing Time (1988)
  • Live in Paris (1989)
  • Mad Cow Fever (1991)
  • Normal Service Resumed (1993)
  • Occupied (1996)
  • Punk Can Take It - Rare And Unreleased 79-82 (1996)
  • Peel Sessions 1978-79 (1997)
  • Quintessentials (1997)
  • Riot (1997)
  • Submission: the Best of the UK Subs 1982-1998 (1999)
  • Time Warp Greatest Hits (2000)
  • Universal (2002)
  • Violent State (2005)
  • Work In Progress (2011)
  • XXIV (2013)
  • Yellow Leader (2015)
  • Ziezo (2016)
  • Subversions (2018)
  • Subversions II (2019)
  • Reverse Engineering (2022)
  • The Last Will and Testament of UK Subs, live (2024)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*