home > najawa > ILLECTRIC FUNK FESTIVAL, 10>12/06/2005 @ Zagreb pt.3

kontakt | search |

ILLECTRIC FUNK FESTIVAL, 10>12/06/2005 @ Zagreb pt.3

U potpunosti prenosimo press materijal vezan uz bio nekih izvođača:

DUB PISTOLS /Distinctive /UK

Londonski producent i DJ Barry Ashworth, utemeljitelj Dub Pistolsa, u početku je radio kao promoter te vodio klubove kao što je legendarni Ziggy's (klub koji je prije njega vodio Paul Oakenfold). Paralelno započinje rad kao DJ i svira u indie bandu Deja Vu. Nakon raspada banda udružuje se s Jon Carterom u projektu pod nazivom 'Monkey Mafia'. Dvojac izdaje hvaljeni album 'Shoot the boss', te se ubrzo razilaze. Ashworth tada pokreće vlastiti projekt - 'Dub Pistols'.
Njegov osebujan produkcijski pristup prepoznaju u izdavačkoj kući Concrete, za koju su u to vrijeme izdavali i 'Death in Vegas'. Uslijedilo je izdanje 'hip-hop-don't-stop 12-inch "There's Gonna Be A Riot" (1996.), na kojem mu se prvi puta pridružio i turntablist Malcom Wax. 1996. na početku snimanja njihovog debut albuma 'Point Blank' bandu se pridružuju klavijaturist William Borez i beat programer, inženjer zvuka i basist Jason O'Brien. 'Point Blank' je izdan 1998., te je mješavina hip hopa, breakbeata i ska glazbe, s elementima latino gitarskih rifova, inteligentnih rap dionica, uz reggae produkcijski pristup. Album na vrlo lucidan način inkorporira sve spomenute elemente i žanrovske odrednice, te biva odlično prihvaćen od strane publike i kritike.
Kako kaže sam Ashworth, odrastanje u južnom Londonu uz Sex Pistolse i The Clash, te dub i reggae glazbu, ostavilo je neizbrisivi trag na njegovoj glazbi, kao i životnom stilu. Dub Pistols-e ne želi kategorizirati kao breakbeat, iako oni u svojim najširim glazbenim smjernicama to i jesu, već ga spremno kategorizira kao punk, no punk kao specifičnu etičku i životnu dogmu u kojoj sve prolazi. Nakon gotovo tri godine nastupanja diljem svijeta, te rada u studijma u Londonu, NYC i Los Angelesu, 2003. izdaju svoj drugi hvaljeni autorski album 'Six million ways to live', na kojem su surađivali sa cijenjenim vokalistima kao što su: Horace Andy (Massive Attack), Terry Hall, Sight Beyond Light i Planet Asia.
U usporedbi sa svojim predhodnikom, nastao je pod većim utjecajem dub&raggae glazbenih motiva i filozofije, krečući se i dalje u prepoznatljivim okvirima savršene mješavine žanrova (hip-hop, breakbeat, ska) koju grade od svojih početaka.
2003. izdana je 'Dub Pistols-Y4K- Next Level Breaks' mixana kompilacija za poznati Y4K serijal izdavačke kuće Dinstinctive Records. Do sada su uz njih za isti serijal komplilacije radili Freq. Nasty, Ills, Tayo, Hybrid, Phil Kieran itd. Uspijevajući u svoju glazbu inkorporirati široj publici bliži zvučni senzibilitet, njihova izdanja postaju naslovni motivi glazbenih kulisa brojnih filmova kao što su 'Mystery Man' ( Keep on movin'), 'Y tu mama tambien' ('Here comes the Mayo' (u suradnji s meksičkim bandom Molotov), Bad Company ('6 million ways to live'),' Blade 2' ('The one' u suradnji s Busta Rhymesom), što im donosi globalnu popularnost. Kao dokaz raznovrsnog produkcijskog umijeća, iz dugačkog popisa remixeva koje su tijekom vremena napravili za druge izvođače treba izdvojiti: 'Raw Power' Apollo 440, 'James Bond theme' Moby, 'My Way' Limp Bizkit , 'Good God' Korn , 'Spookshow baby' Rob Zombie, 'Fatigue Chic' Sly & Robbie, 'You know its hard' Crystal Method,'History' Bush, 'Pop Muzik' U2 Featuring 'M', 'B Boy Stance' Freestylers, 'Highway to Hell' AC/DC.
Dub Pistols-i u svojim nastupima i dalje funkcioraju po dobroj znanoj U.K. dance formi, što ih čini baštinicima te kulture i izvornom točkom urbanom glazbenom-scenskom atrakcijom.

Više na:
www.thedubpistols.com
www.cityhifi.net

REDESTRUKT /Strukt Visual Network/A

Redestrukt je vizualna ekipa originalnog stila sa četiri člana koji su dio Strukt Visual Networka. Iza sebe već imaju nekoliko DVD izdanja i redovito se pojavljuju sa Strukt VJ Teamom na raznim događajima.
Od 2002.g. Strukt Visual Network funkcionira kao otvorena platforma za sve medijske umjetnike, a glavna mu je svrha publiciranja i komuniciranja ideja. Strukt čini etiketu za sve audio-vizualne projekte, sa međunarodnom mrežom kreativaca uključenim u nju. Osnovan od strane studenata MultiMediaArt odsjeka na Fachhochschule Salzburg i kolega im sa sveučilišta u Linzu, kolektiv veoma brzo biva priznat na međunarodnoj sceni.
Strukt Design Compilation Magazine u početku čini samu bazu ovog neprofitnog projekta, a svi dosad izdani brojevi su primili odlične kritike od specijaliziranih međunarodnih
publikacija. No, ubrzo se sve više zamjećuje tendencija prema radu uživo, pa se tako težište kolektiva prebacuje na sounddesign i motiondesign te na VJ-ing i instalacije za razne izložbe.Njihova web stranica Strukt.At funkcionira kao platforma kroz koju predstavljaju projekte razvijane unutar svoje mreže, u kojoj se mogu naći informacije o dosadašnjim događajima na kojima su sudjelovali članovi mreže te više i o samim umjetnicima uključenim u rad Strukt-a. Taschen je njihovu web stranicu 2003.g. objavio u svojoj knjizi "1000 Favourite Websites"

www.strukt.at

SKC /Hospital, DSCI4, Good Looking Records/H

SKC, producent i DJ iz Budimpešte, najviše je doprinjeo da se Mađarska ucrta na kartu svjetske drum'n'bass scene.
Nakon tinejđerskih godina, tijekom kojih je učio svirati klavir, te postao ljubiteljem klasične glazbe, party s Ed Rushem 1998. godine bio je za njega doživljaj koji ga je uvukao u tajanstvenu crvotočinu (Wormhole) elektronske glazbe. Uskoro je i on sam bio spreman predstaviti svoje prve d'n'b beatove. Uslijedila su prva značajnija izdanja, za DJ Traceovu etiketu DSCI4, od kojih su neka u svoju selekciju uvrštavala najveća imena d'n'b scene širom svijeta. Njegovu produkciju i nadalje favoriziraju najveći: Klute, Concord Dawn, Ed Rush, BSE, Pendulum, Flight, Calibre, Marcus Intalex, Digital, Spirit, Matrix, Marky, Dieselboy,
Andy C, i drugi. Predstavljajući svoj produkcijski pristup, kao i onaj svojih mađarskih kolega, širom Europe, u posljednjih par godina SKC nastupa u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Ukrajini, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj itd. Klasično obrazovanje izvršilo je utjecaj kako na njegov rad u studiju, tako i na onaj za DJ pultom, ali SKC-u nije stran niti klasičan dancefloor pristup. Njegovi setovi, naime, pokrivaju čitav spektar žanrovskih varijacija, od onih s dubby prizvukom, preko vokalnih, liquid stvari, do minimalističkog drum'n'bass-a s techno elementima a stilovi poput hip hop-a, breakbeat-a, funk-a i Jazz-a, utjecali su na njegovo glazbeno usmjerenje. Osim samostalnog djelovanja i suradnje sa Chris Su-om, SKC je i član Tactile collectiva, u kojem osim njih dvojice djeluju još i Safair, Longman i Bratwa, te Mindscape collectiva u kojem sudjeluje s mladim glazbenicima, SAS-om i Andor-om. SKC je dosad izdavao, osim za DSCI4 koji mu je otvorio put u sam vrh svjetske d'n'b scene, i za neke od najkvalitetnijih d'n'b etiketa poput Good Looking, Hospital, Timeless, Comercial Suicide, Soul:R, Critical, Shout, Encrypted, Nerve, Gain, H8records, Inneractive, Black Sun Empire recordings, Function... In his own words: "I'm a great fan of drum 'n' bass and really think it's the ultimate underground music - even if d'n'b seems to be stuck in the 'dark' rut these days, it's still the most innovative and powerful underground music...

Diskografija:
www.rolldabeats.com/artist/skc
www.tactile.hu

ELSID /Hotflush Recordings/UK

ElSid je vlasnik i osnivač dubstep/breaks i grime labela Hotflush Recordings, koji je proglašen za najbolji dubstep/grime label 2004.g. Sudjelovao je u stvaranju najpopularnije piratske radio stanice u Londonu, RinseFM, na kojoj je bio i rezident. Trenutno je rezident na a redovit je gost na BBC Radio 1, Kiss 100FM, BreaksFM... Pisao je za d'n'b časopis "Knowledge," garage časopis "Deuce," i hip-hop časopis "Undercover." ElSid je definitivno najbolji predstavnik najsvježijeg zvuka koji nam dolazi iz Londona, a svoje setove najbolje će sam opisati: "Why constrain yourself to one suffocating genre of music, when the bpm's allow you to incorporate so many different beats and vibes? I mean, no one can tell me what I can or cannot play, so I just throw down beats that I like, simple as that! Call it 21st century dance music alchemy, with added bass!"

Više informacija:
www.hotflushrecordings.com

TM JUKE /Tru Thoughts/UK

Ostajući vjerni konceptu koji se temelji na eklektičnom zvuku, glazbeno izdavačka obitelj Tru Thoughts 2003. godine predstavlja projekt od nazivom TM Juke, s njihovim prvijencem 'Maps from the wilderness'. Iza ovog uspješnog izdanja stoji izuzetno nadaren mladi producent punim imenom Alex Cowan. Svoje prve glazbene korake provodi učeći svirati klasičnu i jazz gitaru, te je upravo to ono što je uvjetovalo njegovu glazbenu širinu, koja je na vrlo osebujan način predstavljena u njegovom radu.
Tako, kao producent inspiraciju nalazi u različitim glazbenim pravcima: soul, jazz, funk i hiphop, zrelo ih inkorporirajući u nadasve originalne aranžmane koji obiluju kako dubokim emocijama, tako i snažnim beatovima. Poseban ugođaj albuma postiže punim orkestralnim zvukom, kao i vokalnim dionicama Alice Russel i Jim Oxborugh-a, dok kanadski MC-i Bread and Water, zajedno s britanskim rapperom Rup-om, dodatno pridodaju na sveobuhvatnosti ovog projekta, čineći ga tako privlačnim publici različitih glazbenih afiniteta. TM Juke pojavljuje se i kao remikser te DJ, a trenutno radi na novom albumu Alice Russell, koji će se uskoro pojaviti u prodaji. Kao plod njihove zajedničke suradnje, ali i vlastite umješnosti i talenta Alice Russell, album predstavlja široku paletu različitih glazbenih stilova- od atmosferičnog soula do zabavnih akustičnih melodija.
TM Juke publici širom Europe predstavlja svoju osebujnu mješavinu hip-hopa, soula i jazza zajedno sa svojim osmeročlanim bendom, ili kroz svoj DJ set, u kojem vješto kombinira hip-hop sa svim elementima koji njegov izričaj čini toliko jedinstvenim.
Nastup u živo predstavljaju:
James Randall - keyboards,
Jack Baker - drums,
Sophie Faricy - vocals,
David Christopher Meckin - flute / glockenspiel,
Rupert Acton-Thompson - vocals,
Alex Cowan - guitar,
Andrew Wilkins - bass vocals,
Virginia Anne Hatfield sax / clarinet.


Koncert u Aquariusu TM JUKE live počinje već u 22:30 zbog ograničenog radnog vremena terase kluba!!!

Ulaznice u pretprodaji /ZAGREB: Shoe be do (Gajeva), Aquarius CD shop (Gundulićeva), Kingston, Turistička agencija SC-a//RIJEKA: Shoe be do //SPLIT:Shoe be do //VARAŽDIN: Levi's///Cijena trodnevne festivalske ulaznice: 110kn* broj festivalskih ulaznica limitiran je na 400 ///1. dan: 55kn u pretprodaji / 65kn na ulazu///2. dan: 55kn u pretprodaji / 65kn na ulazu ///3. dan: 45kn u pretprodaji / 55kn na ulazu.

KONTAKT: cfsn.org@gmail.com.

sale // 31/05/2005


PS: Slanjem maila na cfsn.org@gmail.com priključujete se na confusion mailing listu i uključujete se u nagradnu igru u kojoj će biti podijeljeno 5 godišnjih propusnica na sve cfsn evente, 5 trodnevnih festivalskih karata, te 3x3 karte za pojedine dane festivala!
Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*