home > najawa > DJ STORM @ PAUK, Zg, 12/11/2005

kontakt | search |

DJ STORM @ PAUK, Zg, 12/11/2005

Udruga confusion ponovno u akciji! Ovoga puta dovodi DJ STORM s Metalheadza, legendarnu aktericu svjetske i britanske dnb scene! Press materijal se izjašnjava:

"Kao jedini ženski DJ duo, Kemistry & Storm bile su unikatni element tada tek nastajuće drum'n'bass scene, nadopunjujući jedna drugu svojim jasno izraženim identitetima.

Poznanstvo s Goldie-m, na samom početku njihova glazbenog putovanja, urodilo je suradnjom pod okriljem uskoro najrespektabilnije svjetske izdavačke kuće Metalheadz koja je upravo u ovo vrijeme, 1994. godine, osnovana. Radeći također i na promociji labela, odigrale su odlučujuću ulogu u razvoju onoga što danas Metalheadz predstavlja u određenim krugovima, kao label čija je kvaliteta određena standardima koje postavlja. Također, djevojke su bile rezidenti legendarne Metalheadz večeri u klubu Blue Note u Londonu, koje se do danas smatraju njihovim najboljim eventima ikada. Kako se jungle razvijao u d'n'b, djevojke se priključuju i legendarnim d'n'b večerima pod imenom Speed, na kojima su kao rezidenti nastupali i Fabio i LTJ Bukem.

Duo postaje sve popularniji u DJ krugovima te redovito nastupaju uz najveće, ili samostalno, diljem svijeta: od Europe do Australije, Novog Zelanda, Japana, Amerike, i naravno Velike Britanije. Česta gostovanja u Njemačkoj urodila su izdanjem za !K-7, kojim su u potpunosti pokazale svoj talent te jedinstvenu vještinu miksanja i selektiranja, što je dodatno utjecalo na njihov uspjeh. No, tada, na vrhuncu karijere, nemalo nakon promotivne turneje po završetku rada na CD-u, priča o karijeri DJ Storm dramatično se promijenila. Te 1999. godine, po povratku sa jednog od zajedničkih gigova, u prometnoj nesreći poginula je njena DJ partnerica, Kemistry.
Njena snaga da nastavi nakon takve tragedije iznenadila je sve. Nakon samo nekoliko mjeseci, Storm se vratila, po prvi puta putujući i nastupajući sama. Nekoliko puta čak putuje i u Japan, gdje nastupa s Cleveland Watkiss-om.
Sada, skoro šest godina nakon tragedije, Prva Dama drum'n'bass-a još je tu, te redovito nastupa po Njemačkoj, Italiji, Belgiji, Austriji, Švicarskoj, Mađarskoj, ali i Španjolskoj, Rusiji, Poljskoj, Bugarskoj, Latviji, Islandu, Makedoniji… Nedavno se vratila sa turneje po Australiji i Novom Zelandu, gdje je nastupala s MC Rage-om, a, kao i uvijek, svakih par mjeseci posjećuje Ameriku i Kanadu.
Storm i dalje djeluje kroz Metalheadz, a pred nekoliko godina radila je i kao PR za Valve (label koji je osnovao Dillinja). U sklopu Red Bull Music Academy, gdje je u nekoliko navrata predavala te podučavala mlade DJ-e, svoju je vještinu pokazala u Sao Paolu/ Brazilu, Beču/Austriji te Zürichu/Švicarskoj.
Ova godina za nju je također vrlo radna: angažirana je na turneji povodom desetogodišnjice Metalheadza, nastupa kao rezident u Londonu (Feline, Metalheadz), te u dva navrata kao gostujući rezident u Njemačkoj...

Noseći glazbu u sebi, Storm je našla načina da nastavi s onim što je dijelila s Kemistry, više od bilo čega, svojom neporecivom strašću za drum'n'bass-om… Sa svojim dubplate-ovima u ruci, ona nastavlja putovanje, s anđelom u mislima, i basom da je pokreće..."
[  ]

  © Daniel Herendi

Program

DJ STORM (METALHEADZ/UK)
+
cfsn residentz:
FUNK GURU
PHILLIPE
FEELIPA
+
MC DIYALA
MC POPEYE

video:
ZVUK BRODA

start 22 i 30h
upad: 50 u pretprodaji, 65 na ulazu...

sale // 20/10/2005

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*