home > najawa > Korpiklaani (Finska) + Trollfest (Norveška) + Avven (Slovenija) + Niburta (Mađarska) + Cruadalach (Češka) + Oganj (Hrvatska) @ Boogaloo, Zagreb, 23/04/2012

kontakt | search |

Korpiklaani (Finska) + Trollfest (Norveška) + Avven (Slovenija) + Niburta (Mađarska) + Cruadalach (Češka) + Oganj (Hrvatska) @ Boogaloo, Zagreb, 23/04/2012

Sve popularniji finski folk metal veseljaci Korpiklaani će 23. travnja po četvrti puta nastupiti u Zagrebu i to ovoga puta sa čak pet predgrupa!

Korpiklaani su postali pravi ljubimci hrvatske publike, no simpatije su obostrane jer su sami Kopriklaani nekoliko puta izjavili kako je hrvatska publika po njima jedna od najboljih. Zanimljivo je da svaka grupa dolazi koja svira uz Korpiklaani iz druge države pa ćemo tako imati pravi europski folk metal festival. Kao glavna grupa pored Korpikaani nam iz Norveške dolaze energični fokl metalci Trollfest. Iz Slovenije dolaze Avven koji za sebe tvrde da sviraju "rock of the east", iz Mađarske Niburta koji sviraju "balcanic folkmetalcore", iz Češke folk metalci Cruadalach, a Hrvatsku će presdstaviti nova "fantasy folk metal" grupa Oganj.

Korpiklaani koji već desetak godina uspješno sjede na prijestolju najpopularnijeg folk metal benda ovoga puta predstavljaju svoj novi album "Ukon Wacka" sa kojeg je skinut novi, odličan hit "Tequila" koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Glazba Korpiklaani izvučena je iz arhiva autohtonog finskog folka, prepuna veselih tonova, koja slavi prirodu, narodne običaje, zabave, ljubav prema ispijanju alkoholnih pića, mitove i legende Sjevera, a pjesme "Wooden Pints", "Pellonpekko" "Journey Man", "Pine Woods", "Beer Beer", "Happy Little Boozer", "Korpiklaani" ("Forest Clan"), "Let's Drink", "Tervaskanto (Resinous Stump)", "Vodka" jednostavno su postale folk metal himne koje publiku na koncertima uvijek iznova pokreče na ples i urnebesnu zabavu.
[  ]

Trollfest po količini pozitivne energije, prolivenog znoja i opuštenog i veselog ugođaja na svojim koncertima ne zaostaju od Korpiklaanija. Uvijek je veselo i ludo, a promjene make-upa i outfita tijekom nastupa njihova su posebna atrakcija. Pjevaju, sviraju i plešu uz ritmove folka od Skandinavije, preko Srednje, pa sve do Istočne Europe, a uz folk, glazba ima tu utjecaja black i heavy metala. Jezik na kojem pjevaju nazivaju "trollspråk", u kojem kombiniraju norveški i njemački, s još nekim europskim narječjima.

Avven spadaju u red najpoznatijih slovenskih metal bendova. Bend ima širok spektar interesa, pa su u tekstove implementirani priroda, romantika, fantazija, mitologija, tragične ljubavi,... a glazba im je spoj čarobnosti folk melodija u kombinaciji sa snažnim heavy/rock rifovima čemu uz standardne, pridonose folk instrumenti, poput frula, flauta i violina.

Cruadalach dolaze iz Praga i jedan su od mnogih čeških bendova koji inpiraciju crpe iz srednjevjekovne mitologije. Cruadalach folklorni utjecaj kombiniraju sa metalom, punkom i hard coreom, a uz gitare i bubanj koriste violončelo, violinu, gajde i sopile. Tekstovi su im na češkom i na engleskom jeziku na kojima pjevaju o "unutarnjim borbama", vrijednostima čovječanstva i duhovnim vrijednostima. Pored toga njeguju i osebujan keltski stil oblačenja.

Mađari Niburta sebe opisuju kao "Balcanic folk metalcore" i tvore fuziju drevne i moderne glazbe, kombinaciju tehničkog metalcorea i mađarske, moldavske i mongolske narodne glazbe. Korištenje gajdi, raznih zviždaljki, kobze, violine, harfe, flaute, hurdy-gurdya, u kombinacija s grubim, metalnim z vukom gitara i dvostrukim bas bubnjem tvori močan zvuk.

Zagrebački Oganj, sastavljen od djela bivših članova folk metal grupe Stribog, 'pojačani' nekim novim licima. Oganj zanimljivo spaja melodični folk metal sa fantasy utjecajem.

Ovaj pravi folk metal spektakl će se održati u ponedjeljak 23. travnja u zagrebačkom Boogaloou, klubu koji je po broju velikih rock i metal koncerata postao vodeći klub u zemlji. Pošto će nastupiti čak šest grupa a pored toga koncert pada na radni dan će koncert početi vrlo rano, vrata će se otvoriti već u 18:30 sati a prva grupa će početi svirati točno u 19 sati.

Pretprodaja (170 kuna): Boogaloo - Ulica grada Vukovara 68, Punktu 13 - Ilica 14, Maldorodor - Lopašićeva 3, Oktopus & Hexagen - Gundulićeva 37, Dirty Old Shop - Tratinska 22 i Dancing Bear - Gundulićeva 7, Eventim sistem - eventim.hr (na ulazu 190 kn).

Ulaznice se također mogu rezervirati po pretprodajnoj cijeni e-mail rezervacije@twilight-mag.net, pod subjekt napisati KORPIKLAANI, u tekst ime i prezime (na jedno je ime moguće rezervirati dvije ulaznice).

promo guy // 05/04/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*