home > najawa > Metaldays @ Tolmin SLO, 21-27/07/2013

kontakt | search |

Metaldays @ Tolmin SLO, 21-27/07/2013

S novim imenom Metaldays festival (do ove godine Metalcamp), koji će se ove godine održati od 21. do 27. srpnja, je festival kojeg mediji i posjetioci opisuju kao jedan od najljepših i najkvalitetnijih festivala u Europi, prvenstveno zbog lokacije koja je smještena u prekrasan park prirode Sotočje u slovenskom gradiću Tolminu. Tako je ovaj festival postao sinonim za festival sa najugodnijom atmosferom pravog godišnjeg odmora, te je u svojih devet godina postao prava turistička atrakcija na koju se posjetioci vračaju iz godine u godinu iz svih dijelova Europe. Prošle godine je zabilježen posjet od dvanaest tisuća posjetioca po danu što Metaldays uvrštava, ne samo među najljepše, već i najveće međunarodne festivale.
[  ]


Lokacija festivala, Nacionalni park Julijske Alpe
[ Lokacija festivala ]

Lokacija festivala

Festivalska lokacija je smještena u Sotočje koje je dio Nacionalnog parka Julijske Alpe i nalazi se na ušću dviju planinskih rijeka-ljepotica Tolminke i Soče, jednih od najčišćih rijeka u Europi koje imaju dvije prelijepe plaže na kojima se također događa dio festivalskog programa, pa tako posjetioci preko dana mogu uživat u kupanju, sunčanju, vožnjom kanuima i mnogim drugim aktivnostima. No, rijeke nisu jedini razlog zašto je Sotočje lijepo, prekrasan i ugodan prirodni okoliš sa svježim zrakom donosi rijetko doživljen ambijent u samoj blizini Alpa, tako da će ovaj ambijent jednako zadiviti i metalheadse i prosječnu obitelji s djecom.

Plaža na rijeci Soči
[ Soča ]

Soča

U svojem jubilarnom desetom izdanju će festival ponovno ponuditi elitu svjetske metal scene. Nastavljajući tradiciju Metalcampa koji je do sada ugostio velik broj velikih metal imena kao što su Korn, Motorhead, Nightwish, Sepultura, Danzig, Slayer, Yngwie Malmsteen, Machine Head, Apocalyptica, Hypocrisy, Paradise Lost, Soulfly, Therion, At The Gates, Carcass, Immortal, Dimmu Borgir, Children Of Bodom, Iced Earth, In Flames, HammerFall, Helloween, Opeth, Sonata Arctica, Nevermore, Sanctuary, Sentenced i brojne druge, će Metaldays proslaviti svoj jubilej na kojem slavi deset godina metala u Tolminu uz headlinere King Dimonda, In Flames, Hypocrisy, Iced Earth i Wintrsun pored kojih će na dvije pozornice nastupiti i Sonata Artica, Mayhem, Overkill, Meshuggah, Soilwork, My Dying Bride, Ihsahn, Enslaved, Pentagram, Candlemass, Orange Goblin, Brutal Truth, Tsjuder i još više od pedeset metal imena.

Svjetska metal atrakcija King Diamond
[ King Diamond ]

King Diamond

Kao glavna ovogodišnja atrakcija će nastupiti jedna od največih svjetskih metal legendi, King Diamond koji je svoju karijeru započeo 1980. godine u legendarnoj grupi Merciful Fate i do danas obajvio dvadesetak albuma, a svojim ekstremnim imegeom i spektakularnim nastupima uživo postao prava kult ličnost te prava koncertna atrakcija.

In Flames
[ In Flames ]

In Flames

Nakon pet godina se vračaju u Tolmin i švedske melodic-death metal ikone In Flames su u svojih dvadeset godina postojanja iz osnovne ideje miješanja melodioznosti ala Iron Maiden u kombinaciji sa brutalnošću death metala, izrasli u jedan od najkreativnijih i originalnjijih metal bendova. Iz albuma u album razvijaju i pomiću granice modernog metala tako stvarajući nove stilove koje su mlađi bedovi prihvatili kao svoje uzore. Njihovi aduti su pored odličnih studijskih albuma i njihovi ekplozivni nastupi koji nikoga ne ostave ravnodušnim tako da je svaki njihov koncert nezaboravan događaj.

Švedski Hypocrisy su jedan od najznačajnijih metal bendova skandinavske, pa i svjetske scene, jedan od bendova koji je albumom "Lunar Strain" definirao melodic death metal. Nakon sedam godina se vračaju u Tolmin gdje će predstavit svoj novi album "End of Disclosure".

Američke metal legende Iced Earth, top bend svjetske metal scene koji se svojim epohalnim albumima "The Dark Saga", "Something Wicked This Way Comes", "Horror Show" uvrstio u sam vrh svjetske metal scene. U metalu je jako malo grupa uz koje možemo 'zalijepiti' preporuku 'must-see', a Iced Earth su, bez ikakve dvojbe, jedan od njih.

Wintersun su 2004. uzdrmali metal svijet svojim sjajnim albumom "Wintersun", koji je kombinacija skandinavskog metala sa epskim i folk melodijama. Sedam godina kasnije objavio je dugoočekivani nastavak "Time I", koji ih je potvrdio kao jedne od vodečih bendova žanra i bend sa velikim koncertnim potencijalom.

Mayhem je jedan od najkontroverznijih i najprovokativnijih bendova svjetske metal scene, jedan od posljednjih izdanaka poznate norveške black metal škole. Ovo će biti njihov prvi nastup u Tolminu. S obzirom da je to bend koji izuzetno rijetko nastupa uživo, nastup na Metaldaysu je ovo velika ekskluziva i jedinstvena prigoda ljubiteljima 'old-school' black metala da jedne od svojih ljubimaca vide uživo.

Finci Sonata Arctica, koji su nastupnim albumima "Ecliptica" i "Silence" udahnuli novu svježinu power/symphonic metal sceni i postali jedno od njezinih ključnih imena vraćaju se u Tolmin nakon tri godine sa novim albumom "Stones Grow Her Name".

Na ovogodišnjem Metaldays festivalu će nastupiti i američke thrash metal legende Overkill i predstaviti svoj posljednji album "The Electric Age", canadski legendarni heavy metalci Annihilator, legendarni američki heavy metal bend Metal Church, nizozemski thrash/death metalci Legion Of The Damned, švedski death metal virtuozi Meshuggah, britanske doom metal legende My Dying Bride, švedski melodic death metalci Soilwork, finski svepopularniji folkmetalci Ensiferium, njemački folk metal velikani Subway To Sally, škotski fantasy power metalci Gloryhammer, njemački power metalci Powerwolf, finski folk metalci Turisas, britanski heavy metalci Orange Goblin, švicarski industrial metalci Samel, američki rincore metalci Brutal Truth, ruska etno/folk metal atrakcija Arkona, škotski čelnici folk/pirate metala Alestorm, i mnogi drugi. Na drugom stageu koji je također i svojom veličinom kao i kvalitetom bendova podjednako zanimljiv kao i glavni stage će nastupi manje poznati ali zato ništa manje zanimljivi bendovi; legendarni britanski death metalci Benediction, norveški black/viking metalci Enslaved, švedski black metalci Shining, američki death metalci Dying Fetus, norveški predvodnici nove black metal struje Taake, švedski doom metalci Candlemass, američki heavy/doom metalci Pentagram, kultni američki blues/doom/hardcore metalci Eyehategod, američki death metalci Exumed, švedski death metalci Unleashed, slovenski brutal death/grind metalaci Dickless Tracy, symphonic metalci The Loudest Silence iz BiH, francuski industrial metalci Calling Of Lorme, hrvatski heavy/power metalci Rising Dream, poljski avantgardni progresivci Eternal Deformity, hrvatski goth metaci Phantasmagoria, Black Sabbath i Judas Priest tribute band Sabbath Judas Sabbath i mnogi drugi.

Za točan line up running order ili raspored i sve ostale informacije pogledajte na oficijalnu web stranicu Metaldays festivala www.metaldays.net.

Festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 1050 kuna mogu se kupiti u Zagrebu: Dirty Old Shop - Tratinska 18, Octopus - Gundulićeva 37, Dallas - Tkalčićeva 7, Dancing Bear - Gundulićeva 7, Kloto - Masarykova 14, Dallas Music Shopovima u Zadru - Široka ulica 2, u Splitu - Narodni trg 14, u Rijeci - Splitska 2a, u Šibeniku - Kralja Tomislava 4, preko Ticket4you www.ticket4you.org, kao i na svim pretprodajnim mjestima sistema Eventim.

Ulaznice otkazanog Burning Sea festivala vrijede kao ulaznice za Metaldays

U prodaji su također i jednodnevne i trodnevne ulaznice. Cijena jednodnevnih ulaznica (dan po izboru) je 49 eura plus provizija, a trodnevne (24.-26.07.) 99 eura + provizija. U ponudi je i trodnevni Fan pack, također za period 24.-27.07., koji sadrži ulaznicu, majicu i CD, a cijena mu je 109 eura koji možete naručiti samo preko Ticket4you www.ticket4you.org.

promo girl // 05/07/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*