home > najawa > MODERN DELUSION + BABILONCI + ŠLAGVORT NA KRAJU @ Attack, 17/06/2015

kontakt | search |

MODERN DELUSION + BABILONCI + ŠLAGVORT NA KRAJU @ Attack, 17/06/2015

MODERN DELUSION (Zagreb)

Modern Delusion je relativno svjež bend osnovan na ljeto 2013. u Zagrebu, a udružio je glazbenike s popriličnim stažom sviranja u nezavisnim bendovima orijentiranim u smjeru specifičnog prljavog garažnog zvuka. Bend je ujedno i najrecentniji projekt gitarista i vokala Gorana Lautara, osnivača legendarnih The Babies, te nimalo manje bitnih Welcomin' Committee In Flames i Dykemann Family. Bend još čine Darija na synthu i Andrej koji je svirao u pregršt punk bendova od koji mu je zadnji aktivan bio Black Gust.

Za razliku od spomenutih bendova koji su više koketirali sa klasičnijim i prljavijim garage rock zvukom, Modern Delusion je puno mračniji i melankoličniji te synthom gonjeni, garage-punk/post punk/new wave/lo-fi/synth-punk hibrid. Lautarovi prepoznatljivi rifovi su i dalje tu, lo-fi produkcija je i dalje tu, a hrpa feedbacka također. Ali za razliku od spomenutih Goranovih bendova iz prošlosti, Modern Delusion zadire u new wave/post-punk/goth teritorije zadržavajući i dalje primitivni, prljavi, lo-fi zvuk što možda i nije baš neki klišej za ovakav tip glazbe.

Trio iz Zagreba je već odradio europsku turneju, te odsvirao gomilu gigova, što u Zagrebu, što u zemljama bivše Jugoslavije. Nakon objavljene kazete "Wasteland" te 7" EP splita s Chresus Jist koji su oba izašli na Doomtown Records, snimili su i debi LP za Doomtown Records koji će nam ovim putem i promovirati. Ovaj koncert je ujedno i prvi koncert s kojim će Modern Delusion startati svoju drugu europsku turneju s bratskim im bendom The Celetoids s kojim djele čak dva člana.

U recentnoj fazi bend je glazbeno pod utjecajem bendova iz nekog drugog vremena kad su grupe poput Siouxsie and the Banshees, Devo, The Gun Club, Suicide, Joy Divison i ostali ogranak mračne garde bili aktualni i cijenjeni. Wasteland debi EP tape i split 7" EP su isto tako pobrali dobre kritike, što od Maximum Rocknroll punk komisije, što širom domene blogosfere gdje su često uspoređivani i s nekim aktualnijim bendovima poput Lost Sounds, Dead Moon, Total Control, Belgrado i sl.

BABILONCI (Zagreb)

Projekt Zdenka Franjića, osnivača legendarne nezavisne kuće "Slušaj najglasnije!".

Slušaj Najglasnije! je tijekom više od 20 godina djelovanja izdao više od 300 albuma iz cijelog svijeta, a manje je poznato da je upravo ta etiketa po prvi puta objavila albume Majki, Overflowa, Bambi Molestersa, Satana Panonskog, Goribora, Damira Avdića i mnogih drugih bendova koji su u međuvremenu ostvarili status priznatih glazbenika i oživjeli domaću scenu. Zdenko je i pokretač nezavisne naklade knjiga "Bratstvo Duša" u kojoj se nalaze knjige pjesama Satana Panonskog, Aleksandra Stojkovića, kao i roman Pitija iz Goribora, Damira Avdića, Loua Profe te idejni začetnik kompilacije "Bombardiranje New Yorka", koja je od svog prvog izdanja s kraja osamdesetih, pa sve do danas doživjela čak 14 izdanja te pružila značajan proboj brojnim domaćim bendovima na svjetsku scenu.

U njegovom bendu Babilonci povremeni postav čine i vokal Goribora Aleksandar Stojković St, Hrvoje Stančina - Hrc, koji vodi glavnu produkcijsku riječ u bendu te Robert Bušić - Buš, inače frontman prve postave Kojota. Glazba koju sviraju može se opisati kao zanimljiva mješavina kraut-rocka, elektronike, duba, psihodelije, trip-hopa i reggaea.

ŠLAGVORT NA KRAJU (Zagreb)

Relativno mlada teenage post-punk/new wave četvorka iz Zagreba. Ne postoje ni godinu dana, a već su uspjeli objaviti 3 EP-a od koji im jedan objavljuje Zdenko Franjić (Slušaj Najglasnije!, Babilonci, Bratstvo Duša). Najnoviji EP snimljen pod izvršnom palicom Gorana Lautara.

Tko voli jugoslavenski post-punk i new wave trebao bi doć na svoje jer ove mlade snage kroz svoj zvuk predstavljaju jedno davno vrijeme kad su bili aktualni bendovi poput Šarlo Akrobate, Paraf, Mrtvi Kanal, Električni Orgazam, Pekinška Patka itd.

+ DJ Lana (does) DJ Jerko dok vi pušite vani!

Na mixtejpu Black Lips, the King Khan & BBQ Show, Bass Drum of Death, Ty Segall i svi njegovi frendovi, the Moonhearts, Thee Oh Sees, Mean Jeans, Fidlar, Jacuzzi Boys, the Almighty Defenders, J.C. Satan, Jay Reatard...

Početak: 21:30h
Upad: 20kn

promo guy // 13/06/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*