home > najawa > LJETO U MSU 2016!

kontakt | search |

LJETO U MSU 2016!

Već treću godinu LJETO U MSU donosi sjajan multimedijalni program: vrhunsku glazbu, film i umjetnost - sve na jednom mjestu! Na najljepšem otvorenom prostoru za svirke u Zagrebu Ljeto ove godine počinje 16. 6. besplatnim koncertom legendarnog poljskog sastava KORMORANY!

Već iduće subote, 25.6. krov Muzeja zagrijat će sjajni PAVEL
do usijanja će ga2.7. dovesti legendarni PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS
uvijek beskompromisni LET 3 tu su 9. 7.
16.7. rezervirajte za nastup splitskih genijalaca iz TBF-a
i, na samom kraju, 23. 7. na krovu neponovljivi - PSIHOMODO POP!

Sretni smo i počašćeni što smo ove godine pozvani da budemo dio koncertne priče u MSU.
Dobar glas bije te događaje pa se stoga jako veselimo zabijanju TBF-ove zastavice na binu još jednog koncertnog prostora u Zagrebu. Zagrebačkoj publici, koja nas dugi niz godina prima s ljubavlju, jamčimo odličnu zabavu uz svirku do jaja i pozitivan stav! Dobrodošli svi, vidimo se u MSU! - tako vas poziva Mladen iz TBF-a

Uz šest koncerata sve od reda sjajnih bendova Muzej suvremene umjetnosti u svom art-kinu Metropolis, u klimatiziranoj dvorani Gorgona, prikazivat će svake subote, od 18 i 20 sati po jedan film koji ćete pamtiti.

Subota, 25.6.
SAVRŠENI DAN (A Perfect Day), humorna drama, Španjolska, 106', r. Fernando León de Aranoa, ul. Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry
U malom bosanskom selu bunar biva zagađen. Troje junaka članova organizacije "Liječnici bez granica" dolaze u selo u nadi da će riješiti problem i spasiti jedini izvor vode za lokalno stanovništvo…

Subota, 2.7.
MLADOST (La giovinezza), drama, Italija, 124', r. Paolo Sorrentino, g. Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz
Dva stara prijatelja razmišljaju o prošlosti, sadašnjosti, ljepoti i apsurdnosti života. Fred i Mick bliže se osamdesetima i uživaju odmarajući se u ljupkom hotelu u podnožju švicarskih Alpi. Fred je umirovljeni skladatelj i dirigent koji se nema namjeru vratiti glazbenoj karijeri koju je već odavno napustio. Nasuprot njemu, Mick je zaposleni redatelj koji ubrzano završava scenarij za svoj najnoviji film. Obojica znaju da su im dani odbrojeni te se odluče zajednički suočiti s budućnosti.
- Europska filmska nagrada za najbolji film 2015.

Subota, 9.7.
ZVIZDAN, drama, Hrvatska, 123', r. Dalibor Matanić, g. Tihana Lazović, Goran Markovic, Dado Ćosić, Nives Ivankovic
Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom.
Prva je ljubavna priča smještena u 1991. godinu - predratna previranja, prve barikade i napetost koja među selima doseže vrhunac, nisu dobro okruženje ni za kakvu ljubav, a kamoli za dvoje mladih iz dvaju susjednih sela. Deset godina kasnije, rat je već gotov, ali ne i zaboravljen - ožiljci još nisu zacijelili i naši se protagonisti moraju suočiti s njima. Treća priča smještena je u 2011. godinu - ni zla, ni napetosti, ni sumnje nisu nestale, ali čini se da je vrijeme za novi početak.
- Nagrada žirija u programu Izvjestan pogled Festivala u Cannesu
- Velika Zlatna Arena za najbolji film, Pulski filmski festival 2015.

Subota, 16.7.
LIJEPI DANI (Les Beaux jours), red. Marion Vernoux, 2013., 94 min., gl Fanny Ardant, Laurent Lafitte, Patrick Chesnais…
Lijepi dani? Caroline, novopečenu umirovljenicu, upravo to čeka. Slobodno vrijeme. Ustvari, pregršt slobodnoga vremena. A lijep život? To baš i nije tako jednostavno… Kako ga onda iznova ispuniti? Prekršiti pravila, izazvati nove susrete, ili jednostavno popuniti dnevni raspored? Osim ako to već nije slučaj.

Subota, 23.7.
VIKENDI (Week-ends), red. Anne Villaceque, 2014., 90 min., gl. Karin Viard, Noémie Lvovsky, Jacques Gamblin, Ulrich Tukur
Dovoljno je uistinu malo da pokvari vikend na selu. Zbog jednog običnog nesporazuma na parkiralištu supermarketa i krive reakcije nastane totalni kaos. Christiane više ništa ne ide kako treba. Jean ju je ostavio. Sylvette i Ulrich, njezini prijatelji oduvijek, nisu joj više tako bliski. Sve se srušilo. Ali život je uvijek pun iznenađenja.

U cijenu ulaznice za koncert i film iz ciklusa Best of Metropolis, Ljeto u MSU uključuje još i posjet uzbudljivoj međunarodnoj izložbi DIVLJI ZAPAD. NEOAVANGARDA IZ WROCLAWA.

Izložba wroclawske avangarde najvažnija je međunarodna izložba suvremene umjetnosti u MSU u 2016, i na jedinstven način Hrvatskoj, ali i široj regiji, predstavlja do sad nepoznatu dinamičnu kulturnu povijest Europske prijestolnice kulture 2016. Wrocław (njem. Breslau), grad je u takozvanim "vraćenim teritorijima", u Donjoj Šleskoj koja je Poljskoj pripojena nakon završetka Drugog svjetskog rata. Prije rata, grad je imao skoro milijun stanovnika, ali desetljećima se nije mogao oporaviti od razaranja prouzročenih borbama za utvrdu Breslau, što je bila jedna od najvećih bitaka Drugog svjetskog rata u Europi. Na tim fascinantnim "divljim poljima" smještenim na rubnim područjima komunističke zemlje, na mjestu gdje se dodiruju razne kulture i zbivaju migracije, wrocławski su umjetnici, u duhu slobode i neovisnosti, stvorili svoj originalan mikrokozmos. Beskompromisno su eksperimentirali i surađivali s umjetnicima s obje strane Željezne zavjese. Izložba Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa predstavlja umjetnička djela, filmove, dokumentarne fotografije, predmete i zvučne zapise iz područja vizualnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma, kazališta, filma, dizajna ali i iz svakodnevnog života u Wrocławu od 1960-ih do današnjih dana. Wrocław je do kraja sedamdesetih godina bio prijestolnica poljske neoavangarde, da bi u sljedećem desetljeću — u godinama izvanrednog stanja — postao žarište kontrakulture i umjetnosti koja se suprotstavljala sustavu. Današnji koncept Wrocława kao otvorenoga grada, kao mjesta susreta, nasljeđe je duha tog vremena, zbog međunarodnih susreta tijekom festivala Jazz nad Odrom, Festivala otvorenog kazališta koje je organiziralo Kazalište Kalambur i radionica Teatra Laboratorija. To je nasljeđe tijekom osamdesetih godina obogaćeno djelovanjem Narančaste alternative, zatim glazbenim izvedbama skupine Kormorany, kao i hepeninzima što ih je organizirala grupa Luxus.

Ne čudi stoga što će prvi koncert treće sezone Ljeta u MSU, a ujedno i poklon našim posjetiteljima, biti upravo onaj skupine Kormorany, trenutno jedinim aktivnim predstavnicima neoavangarde iz Wroclawa osamdesetih godina.
Nakon otvorenja koje će biti potpuno u znaku neoavangarde, svake iduće subote za cijenu jednog prvoklasnog događaja i ove ćete godine moći dobiti tri - koncert, kino i izložbu!

Pvi koncert sastava Kormorany je besplatan, a ulaznice za ostale koncerte će se moći kupiti putem sustava EVENTIM te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Broj ulaznica za koncerte je ograničen - stoga požurite!

Ulaznica za svaki pojedinačni koncert iznosi 85 kuna.

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

Urednik programa: Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a
Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković
Kustosica izložbe: Dorota Monkiewicz, ravnateljica Suvremenog muzeja Wrocław
Ko-kustosi: Michał Duda, Anka Herbut, Anna Mituś, Paweł Piotrowicz, Adriana Prodeus, Sylwia Serafinowicz, Piotr Stasiowski
Koordinacija izložbe: Jola Bielańska (MWW), Jasna Jakšić i Ivana Kancir (MSU Zagreb)

promo girl // 22/06/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*