home > najawa > Dark O Metal Fest III @ Hartera, Rijeka, 12-14/08/2016

kontakt | search |

Dark O Metal Fest III @ Hartera, Rijeka, 12-14/08/2016

DARK O METAL FEST III
12. - 14. 08. 2016.
Hartera - Rijeka - Croatia
[  ]

Nakon izuzetno uspješne prve i druge godine Dark O Metal Festa, treće izdanje festivala prodrmat će Hrvatsku i okolicu u novom i do sada najjačem izdanju. Sredinom kolovoza na dobro poznatoj lokaciji bivše riječke tvornice papira Hartera, Dark O Metal Fest snažno grabi jednu stepenicu više donoseći izuzetno zanimljiv i bogat program. Sve posjetitelje očekuje zabava na čak 6 lokacija, povećani glazbeni i zabavni program, dodatni dan festivala, humanitarne akcije, kampiranje, popusti za putovanje vlakom na festival, obilasci i šetnje kroz prirodu, gostovanja udruga, besplatan prijevoz na obližnje plaže, umjetnički performansi, pristupačne cijene ulaza, hrane i pića, te ono najbitnije: dva svjetski poznata metal benda uz standardno pomno birane bendove hrvatske alternativne scene.

● MAIN STAGE ●

Dark O Metal Fest s ponosom predstavlja headlinere festivala - legendarni gore thrash death bend SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH i death metal bogove GOD DETHRONED te specijalni povratak velikana hrvatske industrial scene - jedni jedini i neponovljivi ONE PIECE PUZZLE.
Uz headlinere, organizacija festivala pažljivo je birala bendove te kao i svake godine pokušala žanrovski obuhvatiti sve podžanrove žestoke glazbe pronalazeći tako najbolje što hrvatska scena može ponuditi. Tako će publici u tri dana biti predstavljeno još 16 bendova, a među njima bi izdvojili bendove Infernal Tenebra iz Pule, Stribog iz Zagreba, Black Cult iz Rijeke, Bad Blood iz Čakovca, Essence iz Splita te Chaos Addict iz Slavonskog Broda s kojima će ovog puta umjesto njihovog glavnog vokala Zorana Mišića nastupiti poznati hrvatski hard rock pjevač Dino Jelusić. Uz velika imena nastupit će ništa manje bitni Inside My Casket, LIV, Anger, Voloh, Flesh, Dropthehammer, Speedclaw, Neglected, Voltage i Dark Omen.

● SATNICA ●

12.08.2016. Petak/ Friday
-----------------------------------------
1. Neglected - 20:30 - 21:00
( https://www.facebook.com/Neglected-1015732618450483/?fref=ts )
2. Dropthehammer - 21:15 - 22:00
( https://www.facebook.com/Dropthehammer-915566878529792/?fref=ts )
3. Bad Blood - 22:15 - 23:00
( https://www.facebook.com/brankobadblood?fref=ts )
4. One Piece Puzzle - 23:30 - 00:30
( https://www.facebook.com/onepiecepuzzle/?fref=ts )
5. Essence - 00:45 - 01:45
( https://www.facebook.com/ESSENCE-Split-127898460560391/?fref=ts)
- IRON MAIDEN PARTY By: Muff-In & JesteRi -
( https://www.facebook.com/JesteRi-1374327166127474/?fref=ts)

13.08.2016. Subota/ Saturday
-----------------------------------------------
1. Speedclaw - 19:00 - 19:30
( https://www.facebook.com/speedclawrijeka/?fref=ts )
2. Voltage - 19:45 - 20:15
( https://www.facebook.com/VoltageZG/?fref=ts )
3. Inside My Casket - 20:30 - 21:15
( https://www.facebook.com/insidemycasket/?fref=ts )
4. Stribog - 21:30 - 22:30
( https://www.facebook.com/StriboG-109004042472158/?fref=ts )
5. H - God Dethroned - 23:00 - 00:00
( https://www.facebook.com/goddethronedofficial/?fref=ts )
6. Infernal Tenebra - 00:15 - 01:15
( https://www.facebook.com/infernaltenebraofficial/?fref=ts )
7. Anger - 01:30 - 02:30
( https://www.facebook.com/angerhardcorepula/?fref=ts )
- GLAM PARTY by: Muff-In & JesteRi -

14.08.2016. Nedjelja/ Sunday
------------------------------------------------
1. Dark Omen - 19:00 - 19:30
( https://www.facebook.com/darkomencro/?fref=ts )
2. Voloh - 19:45 - 20:30
( https://www.facebook.com/volohcroatia/?fref=ts )
3. Flesh - 20:45 - 21:30
( https://www.facebook.com/fleshmetal/?fref=ts )
4. Black Cult - 21:45 - 22:30
( https://www.facebook.com/BlackCult/?fref=ts )
5. H - Schirenc Plays Pungent Stench - 23:00 - 00:00
( https://www.facebook.com/Schirenc.Plays.Pungent.Stench/?fref=ts )
6. Chaos Addict - 00:20 - 01:20
( https://www.facebook.com/chaosaddictband/?fref=ts&qsefr=1 )
7. LIV - 01:30 - 02:15
( https://www.facebook.com/chaosaddictband/?fref=ts&ref=br_tf&qsefr=1 )
- GLAM PARTY by: Muff-In & JesteRi -

● PROGRAM ●

Uz glavni program svi ljubitelji žestokih nota uživat će i uz dodatni program festivala koji nudi razne kulturno-zabavne programe. Tako sve posjetitelje na poznatoj terasi Hartere nakon koncerta zabavljaju DJ JesteRi i Muff-In uz Iron Maiden i Glam Party. Također, još jednu godinu podgrijavat će nas spektakularni vatreni show skupine Red Rays, a na performans podiju pridružit će im se i poznati umjetnik Davor Dundara sa svojom pomaknutom izvedbom te Dajana Rakić, riječka performerica plesa na šipci. Uz ova dva dodatna floora ove godine biti će otvoren i Fun Room - soba zabave gdje će posjetitelji moći zaigrati stolni nogomet, fliper te natjecati se u dva natjecanja - Tekken natjecanju i nabijanju boksačke vreće.

● GLAM FLOOR ● (Terasa Hartere - 17h do 05h)

Dok će posjetitelje prvu večer nakon nastupa bendova do ranih jutarnjih sati zabavljati Iron Maiden Party uz najbolje hitove Heavy Metal glazbe, drugi i treći dan donosi povratak GLAM FLOORa na Dark O Metal Fest za sve ljubitelje šljokica, natapirane kose, dugih ženskih nogu i cocktaila. U sva tri dana na festivalu očekuje vas najbolji izbor heavy, glam metal/rock mjuze koju će zavrtjeti daleko najbolji DJevi - JesteRi i voditelj floora Muff-In. Kao i prošle godine JesteRi, veliki fanovi In Flamesa (odakle i ime dvojca), samo za ovaj festival pretvaraju se u prave glam luđake i zabavljaju nas hitovima bendova Motley Crue, Bon Jovie, Skid Raw, Poison i mnogih drugih.
Želimo vam odličnu zabavu i ne zaboravite:
https://www.youtube.com/watch?v=yfB7vF7nCdA
DEATH TO ALL BUT METAL ,,/

● FUN ROOM ●

Kako bi podigli dozu zabave na maksimum Dark O Metal Fest donosi još jedan zasebni floor u obliku sobe za zabavu. Fun Room poseban je floor u kojem će se naći stolni nogomet, fliper, box vreća, PlayStation te projekcije filmova, spotova i koncerata.

NATJECANJE:
Tokom festivala održat će se dva natjecanja: natjecanje u nabijanju boksačke vreće i natjecanje u Takkenu uz bogate nagrade.
1. U subotu i nedjelju u Fun Roomu u 17h održat će se natjecanje u Takkenu gdje pobjednik osvaja mnoštvo cuge na šanku.
2. Tokom večeri održat će se natjecanje u nabijanju boksačke vreće ili kako neki nazivaju bokser automata. Onaj koji nabije šakom vreću najbliže brojci 666 osvaja baksu Monstera i cuge. Svi zainteresirani za natjecanje mogu se prijaviti u Fun Roomu na dane festivala ;)

● PERFORMANCE STAGE ●

FIRE SHOW By: RED RAYS
Spektakularni show uličnih umjetnika pripremit će još jednu zanimljivu predstavu za sve posjetitelje. Cure s nakon prošlogodišnjeg nastupa na festivalu stasale su u pravu malu udrugu pod nazivom Red Rays i od zabavljača pretvorile se u performere s veličanstvenim i maštovitim predstavama. Ova izuzetno zanimljiva skupina iz Rijeke nastala je 2012. Nastupi su im domišljati, vatreni i tematski raznoliki, a u svoje nastupe uvijek nastoje uklopiti elemente kazališta, mimike i plesa. Tijekom večeri između nastupa bendova sve posjetitelje očekuje iznimno zanimljiv show kojeg nikako ne želite propustiti, a Red Rays zabavit će nas raznim rekvizitima poput vatrenog poi-a, bakljama, hoopovima, lepezama te contact staffovima i firebreathingom.

● Performans: Davor Dundara ●

Kontroverzni riječki audiovizualni umjetnik i performer Davor Dundara djeluje u raznim umjetničkim projektima još od 1995. godine. Glavne odrednice njegovog rada su multimedijalnost, spontani umjetnički moment, automatizam, individualnost, estetika bizarnog i ekscentričnog. Izlagao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama, a može se pohvaliti i uličnim performansima na ulicama Berlina i Amsterdama. U svojim, uglavnom neplaniranim nastupima prolazi kroz čudovišne ritualne transformacije u kojima njegovo tijelo postaje jedan od medija izražavanja što se svodi na impulzivno i automatsko ponašanje uz apsurdnu i bizarnu estetiku.

● Ples na šipci ●

Tokom večeri posjetitelji će imati priliku dodatno se zabaviti uz specijalni ples na šipci koji će izvesti performerica Dajana. Ovim performansom bavi se već dvije godine i to amaterski i rekreacijski, a obožava ga miksati s rock i metal glazbom. Izvesti će atraktivan, seksipilan i pomalo vratoloman nastup dovodeći gledatelje do granica uzbuđenja. Svoj nastup izvest će u par navrata tokom festivala.

● KAMP ●

Zbog prošlogodišnjeg urušavanja plafona velike hale Hartere kamp festivala preselit će se na terasu Hartere u posebno odvojenom dijelu, a bivši prostor kampa biti će zatvoren za javnost. Zbog betonskog poda nije moguće zabijati klinove pa predlažemo korisnicima da ponesu moderne šatore kojima klinovi nisu potrebni te svakako predlažemo nošenje prostirki radi ugodnijeg sna i vodootporne šatore radi kiše. Kamp će djelomično biti natkriven suncobranima radi ugodnijeg boravka u kampu. Novost je da će ove godine, iako Hartera nije spojena na vodovodni sustav, za sve korisnike kampa biti postavljeni tuševi kako bi im omogućili ugodniji boravak na festivalu.
KORIŠTENJE KAMPA POTREBNO JE OBVEZNO REZERVIRATI putem maila i u kamp je moguće ući samo s rezerviranim kamp narukvicama/akreditacijama radi sigurnosti korisnika kampa!
Prijave za KAMP traju do 10.08.2015. Prijave šaljite na mail: darkometalfest@gmail.com s nazivom KAMP REZERVACIJE!
U prijavnici trebate poslati imena i prezimena SVIH korisnika šatora, adresu i broj telefona.
POSEBNA OBAVIJEST: Kamp se otvara u petak u 17h i radi do ponedjeljka do 10h ujutro!!!

▂▃▄▅▆▇█▓▒░ Dark O Metal Beach Party ░▒▓█▇▆▅▄▃▂
▂▃▄▅▅ 13 & 14.08.2016 :: Beach Bar Emepduje::Rijeka ▅▅▄▃▂

Organizatori trećeg po redu Dark O Metal Festa izašli su iz okvira festivala i odlučili svoje posjetitelje dodatno zabaviti gdje uz večernji program donose i dnevni program uz more. Naime ljubitelji najžeščih nota će u subotu 13.08. i nedjelju 14.08. doći na svoje uz dvodnevni Metal Party na plaži.

Za lokaciju ovog specijalnog partya odabrana je plaža na Kantridi u Rijeci i prikladni ugođaj beach bara Empeduja to jest Morski Prasac 2. Uz otvorenu plažu i kupanje u moru posjetitelji će moći uživati u velikom izboru hrane gdje će ih kuhari Empeduje uslužiti s raznim jelima od ćevapa do ribe, a konobari velikom i povoljnom odabiru pića od piva, vina i sokova do prigodnih metal koktela.

Besplatni prijevoz na plažu
Boravak i putovanje na Metal Beach Party uljepšati će poptuno besplatan prijevoz autobusom Autotroleja.
Naime u 12h ispred ulaza Hartere, točnije kod ZVIRa, krenuti će autobus za plažu koji će usput stati na Jadranskom Trgu točnije kod Palacha ( kod Riječke) pokupiti sve riječane i posjetitelje koji spavaju u hostelima i motelima te se zaputiti za Kantridu i beach bar Emepduja.
Po povratku točno u 17h autobus će se zaputiti na Harteru s time da će na samom početku Ružićeve ulice, to jest ulice u kojoj se nalazi Hartera, oko 17:10 stati kako bi povezao sve posjetitelje festivala koji nisu od volje šetati do festivala.
*Prednost u autobusu imaju korisnici kampa.
**Ulaz na plažu kao i vožnja autobusom su u potpunosti BESPLATNI!
Event & Info: https://www.facebook.com/events/1094224567300483/?active_tab=posts

● POPUST NA VLAK ZA DARK O METAL FEST ●

I za ovogodišnji Dark O Metal Fest službeni prijevoznik je HŽ Putnički Prijevoz.
Svi posjetitelji festivala za prijevoz vlakom mogu ostvariti popust od 40% a prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti da putujete na navedeni festival. Popust se može ostvariti od 11. -15.08.2016. , dakle i dan prije, s time da posljednjeg dana korištenja popust vrijedi do 24.00 Popustom se u navedene dane mogu koristiti i slovenski državljani za dvosmjerna putovanja s područja svih kolodvora Slovenskih željeznica do kolodvora Rijeka i natrag, po cijenama iz Tarife 144-Poglavlje A.
Bitno: PUTNICI SU DUŽNI ZADRŽATI SVOJU FESTIVALSKU ULAZNICU TE JE PRI POVRATKU PREDOČITI KONDUKTERU.
Popust se može koristiti isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata i za udaljenosti duže od 25 km od Rijeke. *Dodaci prema rangu vlaka, za svaki smjer putovanja iznose: - za brzi vlak - 4,20 kn - za IC vlak - 10,80 kn - u IC vlakovima je obavezna rezervacija, a cijena rezervacijske karte iznosi 8,00 kn
U vlaku ima mnogo više mjesta i komotnije se putuje, a samo putovanje je više ekološko nego ostali
načini prijevoza.
Stoga vozimo se vlakom. ;)
Službene Stranice HŽPP-a:
http://www.hzpp.hr/

ULAZNICE/ TICKETS
U pretprodaji / presale -
Petak/ Friday: 35kn / 5€
Subota/ Saturday: 60kn / 8€
Nedjelja/ Sunday: 60kn / 8€
Festivalska/ Festival tickets: 100kn / 13€

Na ulazu/ @ the entrance:
Petak/ Friday : 35kn / 5€
Subota/ Saturday: 70kn /10€
Nedjelja/ Sunday: 70kn / 10€
Festivalska/ Festival tickets: 120kn / 16€
Posjetitelji će ulaznice pronaći u pretprodaji u music shopovima te u online prodaji, a info o pretprodajnim mjestima uskoro će izaći na službenim stranicama!
Dark O Metal Fest:
https://www.facebook.com/darkometalfest/?fref=ts

Pretprodaja:
RIJEKA:
Dallas Music Shop
DMS Rijeka
Splitska 2a, 051/332-524
- dms-rijeka@mars-music.hr
- https://www.facebook.com/DMS.Rijeka

ZAGREB:
Dirty Old shop
tratinska 18
10 000 Zagreb
- http://www.dirtyoldempire.com/
- https://www.facebook.com/DirtyOldEmpire

EVENTIM:
http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/dark-o-metal-fest-rijeka-hartera-435463/event.html

Vrata festivala otvaraju se u petak u 17h kao i ostale dane festivala!

promo guy // 14/07/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*