home > najawa > 5. FUNK DAY @ Kampus, Koprivnica, 25/05/2019

kontakt | search |

5. FUNK DAY @ Kampus, Koprivnica, 25/05/2019

Forum udruga nezavisne kulture obilježava 5. FUNK Day uz film, dobrotvornu akciju, slušaone i koncert koprivničkih bendova

U subotu 25. svibnja s početkom u 20 sati u koprivničkom kampusu održat će se 5. FUNK day, kojim se obilježava početak djelovanja Foruma udruga nezavisne kulture u Koprivnici. Forum udruga nastao je 2014. kao inicijativa koprivničkih bendova i udruga s ciljem razvijanja nezavisne kulture u Koprivnici i regiji. Formalno ga čini pet udruga: RockLive, Kopriva, Atelieri Koprivnica, Mamuze i Pod galgama.

5. FUNK Day ugostit će četiri koprivnička benda. Mycena je instrumentalni kult, derivat raznih koprivničkih glazbenika spremnih na eksperimentalnu improvizaciju. Projekt ima vrlo labavu formu te je stoga i svako njihovo okupljanje jedinstveno glazbeno iskustvo. Trenutno ga čini pet glazbenika koji iskušavaju granice psihodelije kroz nešto žešći zvuk i glasnoću.
[ mycena ]

mycena

Gentleman je akademski obrazovani i svestrani glazbenik koji je svoj samostalni projekt započeo 2016. godine. Autorske pjesme koje je teško svesti pod jedan nazivnik žanrovski variraju ovisno o atmosferi i karakteru teksta, a nastale su kao intimni umjetnički dijalog Gentlemana i pjesnikinje Mrs. Dulovsky. Gentlemanov raspon u glazbi i tekstovima seže od melankoličnih balada, kabaretsko mračnih pjesama izuzetnog poetskog senzibiliteta pa sve do društveno angažiranih, ali uvijek ispjevanih iz pozicije autentičnog pojedinca.
[ gentleman ]

gentleman

Lolita je tročlani inde/pop/rock bend iz Koprivnice nastao 2010. godine. Svirali su na Ferragosto Jamu #7, dva puta na RockLive festivalu i na prvom Indirekt festivalu. Otvarali su koncerte Orange Stripsima, Shoot Me Wendy, ESC Life-u i Nežnom Daliboru. Između 2010. i 2015. godine izdali su 2 albuma i 2 EP-a, nakon čega Lolita prestaje s radom. U prvoj polovici 2019. godine Lolita se ponovno okuplja, a 25. svibnja vraćaju se na domaći teren.
[ lolita ]

lolita

I ove godine na FUNK Day-u gostuje Letarg, koji će nas raspjevati i rasplesati uz svima dobro poznate hitove s albuma Tibor. Bend se upravo priprema za snimanje drugog albuma, pa će na FUNK Day-u po prvi puta predstaviti i neke pjesme koje će se naći na novom izdanju.
[ letarg ]

letarg

Prije svirke, FUNK će publici predstaviti kratki animirani film "Punk u FUNK" koji je nastao na nedavno održanoj radionici pod vodstvom Jasminke Bijelić iz Škole animiranog filma Čakovec. Polaznici radionice snimili su kratki presjek koprivničke glazbene scene od 80ih do danas. Na FUNK Day-u sudjeluju i Šinterice dobra srca, udruga koja pomaže napuštenim, ostavljenim i zlostavljanim životinjama na području Koprivnice i okolice. Šinterice su nedavno na korištenje dobile jednu od zgrada u Kampusu te će ovom prilikom prikupljati donacije za životinje koje imaju na skrbi. Za dobru atmosferu i nakon koncerata brine DJ Pišpexxx.

Inače, FUNK djeluje u jednoj od zgrada bivše koprivničke vojarne, sadašnjeg kampusa, a dugoročni cilj je navedeni objekt pretvoriti u društveno-kulturni centar koji djeluje za opće dobro, kao autonomni centar nezavisne kulture, kroz produkciju kulturnih i umjetničkih sadržaja, otvaranje prostora mladima, povezivanje sa sveučilištem i studentima, upoznavanje publike s novim umjetničkim praksama, promicanje suvremenih modela nezavisnog kulturnog djelovanja i inovativnih modela nezavisne kulturne produkcije radi boljeg razvoja civilnog društva na regionalnoj i lokalnoj sceni, stvaranje mlade (nove) publike i volontera, podizanje kvalitete života u gradu i života mladih.

Od osnivanja do danas, udruge su u Kampusovom objektu br. 16 održale brojne koncerte, radionice (fotografske, filmske, likovne, ekološke, radionice zvuka...), filmske večeri, slušaone, a u prostoru su se pojedinih godina održavali i RockLive festival te Street art festival. Trenutno su u provedbi projekt "Uči, stvaraj, sudjeluj" - edukativi program koji se sastoji od radionica i predavanja iz područja umjetnosti i ekologije, redovan koncertni program koji se održava jednom mjesečno, te "FUNK - Centar izvan centra" - dvogodišnji projekt u partnerstvu s Gradom Koprivnica za koji je Ministarstvo kulture RH odobrilo preko 800.000 kuna i ujedno najveći projekt Foruma do sada.
Realizaciju programa "FUNK DAY" sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

promo girl // 22/05/2019

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

| 13/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

| 11/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*