home > najawa > Adrian Sherwood pridružuje se velikim dub i reggae imenima koja stižu na 17. Seasplash festival

kontakt | search |

Adrian Sherwood pridružuje se velikim dub i reggae imenima koja stižu na 17. Seasplash festival

Adrian Sherwood pridružuje se velikim dub i reggae imenima koja stižu na 17. Seasplash festival!
[  ]

Nešto više od dva tjedna ostalo je do 17. izdanja Seasplash festivala koji će ove godine prvi put napraviti izlet u Dalmaciju, točnije na prekrasan rt i plažu Martinska pored Šibenika. Kao vrhunac ovogodišnjeg popisa izvođača, uz ostala legendarna dub i reggae imena, Seasplashu se pridružuje jedan od glavnih aktera svjetske dub, trip hop i reggae scene, takozvani "dub astronaut" - Adrian Sherwood, koji se vraća na Seasplash nakon punih šest godina.


Ovaj utjecajni britanski producent najpoznatiji je po svom radu s dub glazbom, kao i po remiksiranju niza popularnih izvođača kao što su Coldcut, Depeche Mode, The Woodentops, Einstürzende Neubauten, Primal Scream, Pop Will Eat Self, Sinéad O'Connor i Skinny Puppy. Sherwood je niza etiketa poput Carib Gems, Pressure Sounds, Hitrun Records i Soundboy Records, dok je najveći uspjeh ostvario vlastitom izdavačkom etiketom On-U Sound. Kao osoba široke glazbene naobrazbe, za života je radio u gotovo svim glazbenim žanrovima i s brojnim velikim imenima kao što su Blur, Nine Inch Nails, Sinead O'Connor, The Cure, Lee "Scratch" Perry, Tackhead, Mark Stewart, Ministry, Cabaret Voltaire, KMFDM, Terminal Power Company…
[  ]

Na glavnu pozornicu 17. Seasplash festivala - MainSplash stiže uz legendarnog reggae producenata i izvođača, Lee "Scratch" Perryja, s kojim je u svibnju ove godine izbacio album "Rainford" za kojeg je Sherwood izjavio da je "najintimniji album koji je Lee ikada snimio" te ga usporedio sa suradnjom producenta Ricka Rubina i Johnnyja Casha na "American Recordings". "Rainford" je do sada pobrao niz sjajnih kritika, od vodećih medija kao što su Rolling Stone, The Guardian, The Wire, Pitchfork, Mojo koji ga nazivaju najsofisticiraniji albumom ove dvojice "dub astronauta".

[  ]

Time se Adrian Sherwood pridružuje popisu glazbenih legendi s kojima ćemo se na Martinskoj družiti od 18. do 21. srpnja, a samo neki od njih su već spomenuti Lee "Scratch" Perry, zatim Scientist, Mad Professor, Dub Pistols, Ras Mc Bean & Soulcraft, Vibronics, Edo Maajka i još 30-tak drugih. Zbog ovog iznenadnog gosta dogodila se mala rotacija u rasporedu izvođača, pa je koncert i zajednički nastup Lee "Scratch" Perryja i Adriana Sherwooda koji je bio predviđen za četvrtak, prebačen na subotu 20. srpnja.



Osim predivne nove lokacije, plaža Martinska kod Šibenika, Seasplash festival će po prvi put u svojoj 17-godišnjoj povijesti biti otvoren posebnim koncertom i to na jednoj od najljepših pozornica Jadrana - Tvrđavi sv. Mihovil u Šibeniku. Tako će u srijedu, 17. srpnja 2019., na Tvrđavi nastupiti sjajni glazbenici koje predvodi New York Ska-Jazz Ensemble, uz Brain Holidays i Bass Culture Sound System.

Seasplash i ove godine nudi četiri dana glazbe na nekoliko pozornica, niz zanimljivih dnevnih radionica, besplatno kampiranje, bazzar i još mnogo toga. Predstavljajući cjelokupnu bass glazbu i promovirajući soundsystem kulturu, Seasplash je prava poslastica za sve ljubitelje reggae, dub, drum'n'bass, dancehall, jungle, ska ali i ostale srodne elektronske glazbe. Brojimo sitno do najveselijeg i najopuštenijeg druženja na Martinskoj!

Uz festivalsku ulaznicu koja uključuje četiri dana programa u prodaji su jednodnevne (jedan dan po izboru), vikend (vrijede za petak i subotu) i grupne ulaznice za Seasplash festival. Ako ti i tvoji prijatelji kupite četiri ulaznice, petu vam poklanja Seasplash festival. Uz svaku vrstu ulaznica kampiranje je besplatno.

pozitivan ritam // 03/07/2019

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

| 13/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

| 11/03/2024 | promo girl |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*