home > najawa > PINK TURNS BLUE (D) + LILITH CAGE (Slo), 12/04/2023, Boogaloo, Zagreb

kontakt | search |

PINK TURNS BLUE (D) + LILITH CAGE (Slo), 12/04/2023, Boogaloo, Zagreb

U srijedu 12.04.2023. će po prvi puta u Hrvatskoj, u zagrebačkom Boogaloo Clubu, nastupiti kultna berlinska post-punk / darkwave grupa Pink Turns Blue, a kao njihovi gosti slovenska nova darkwave supergrupa Lilith Cage kojoj će također ovo biti prvi nastup u Hrvatskoj.
[ ]

Pink Turns Blue su osnovani 1985. godine u Berlinu i dolaze iz post punk scene. Nazvali su se prema pjesmi američke punk grupe Hüsker Dü. Njihov zvuk je inspiriran grupama poput The Cure, The Smiths, The Chameleons, Clan of Xymox,... 1987. godine objavljuju svoj debitantski album 'If Two Worlds Kiss' koji je donio mračne prizvuke u njihov post-punk zvuk i približio se darwave zvuku. Taj album danas slovi za jedan od klasika post-punk i darwave scene.
[ Pink Turns Blue - Mic Jogwer ]

Pink Turns Blue - Mic Jogwer

1987. godine dobivaju priliku nastupati na Europskoj turneji sa tada svepopularnijom, vrlo kontraverznom jugoslavenskom grupom Laibach. Na turneji se pjevač, gitarist i osnivač grupe Pink Turns Blue, Mic Jogwer sprijateljio sa Janezom Križajem, toncem grupe Laibach, a koji je bio vlasnik tadašnjeg najboljeg audio studija u Jugoslaviji "Tivoli" stacioniranim u Ljubljani. Tako je došlo do dogovora za snimanje drugog albuma Pink Turns Blue u Ljubljani. Zanimljivo je da su svoje snimanje platili audio opremom za studio koju su preko Jugoslavenske granice prokrijumčarili iz Njemačke.1988. godine prvo izlazi singl "Touch The Sky", a zatim i njihov drugi album "Meta" koji je sada prednjačio sa klavijaturističkim teškim "The Cure" zvukom. Album se vrlo dobro prodavao, a drugi singl "Your Master Is Calling" koji im je osigurao i TV nastupe na "Tele 5", se vrtio na radio postajama širom svijeta i postao i ostao njihova najpoznatija pjesma koja također slovi za klasik post-punk / darkwave scene i nalazi se na mnogim kompilacijama tog žanra te se vrti na mnogim post-punk dark partyjima i dandanas.
Treći album "Eremite" također je snimljen s Janezom Križajem u Ljubljani i objavljen u travnju 1990. Pjesma "Michelle" je remiksirana u Manchesteru i objavljena u listopadu kao singl.Četvrti studijski album, "Aerdt (Art+Earth)", snimljen je ponovo u Ljubljani i objavljen 1991. godine.
U proljeće 1991. se Mic Jogwer i basist grupe Ruebi Walter sele u London. Pjesma "Seven Years" sa albuma "Aerdta" ponovno je snimljena u dance verziji i objavljena kao singl u rujnu 1991. Početkom 1992. slijede još dva dance orijentirana singla; "Overloaded" i "Star".
[ Pink Turns Blue - Mic Jogwer ]

Pink Turns Blue - Mic Jogwer

U svibnju 1992. Pink Turns Blue objavljuju svoj peti album "Sonic Dust" snimljen u Londonu, a u prosincu 1992. Pink Turns Blue snimaju svoj šesti album, "Perfect Sex" sa Davidom M. Allenom, producentom The Cure i Sisters Of Mercy, no album je objavljen tek 1994. Zatim grupu napušta bubnjar Louis Pavlou kako bi se pridružio The Cure sa kojima snima album " Wild Mood Swings".
U studenom 1994. izlazi unplugged album "Muzak" koji su snimili Mic Jogwer i njegov kolega inženjer zvuka Marc Williams u njegovom stanu u Londonu. Sadrži izbor pjesama Pink Turns Blue izvedenih uz akustične instrumente.

Godine 1995. Pink Turns Blue prestaje sa djelovanjem, a Mic Jorgwer se vrača u Berlin. Mic kasnije je objasnio da je preseljenjem u London bend izgubio svoju glazbenu orijentaciju i da je to razlog razlaska.
[ Pink Turns Blue ]

Pink Turns Blue

Početkom 2003. "Wave-Gotik-Treffen" (najveći dark/goth/post-punk festival na svijetu) u Leipzigu, zovu Pink Turns Blue na jedinstveni Re-Union nastup. Pink Turns Blue su ponudu prihvatili, a nakon koncerta odmah dobili nove ponude od strane velikih festivala poput "Mera Luna" na kojem su nastupili 2004. godine i tako je band opet bio u pogonu. Tada izlazi njihov prvi "best of" album "Re-Union" na kojem se pored njihovih hitova nalaze i neke raritetne i demo snimke.

Sedmi studijski album "Phoenix" snimljen je u Berlinu zimi 2004./2005., miksao ga je Janez Križaj u Ljubljani i objavljen u travnju 2005. Album je dobio vrlo dobre kritike i proglašen je "albumom mjeseca" u nekoliko prestižnih glazbenih magazina poput Sonic Seducer, Orkus, Zillo,... kao što je dospio na visoka mjesta na alternativnim top listama.
[ Pink Turns Blue ]

Pink Turns Blue

Osmi album "Ghost" objavljen je 2007., ponovo je proglašen albumom mjeseca, a Pink Turns Blue ponovo nastupaju na "Wave-Gotik-Treffen-u".U studenom 2009. Pink Turns Blue objavljuju svoj deveti album "Storm" sa singlovima "Storm Rider" i "Run From Me" koji su dospjeli na 2. mjesto na njemačkoj alternativnoj ljestvici. "Storm" je također dobio pohvale kritike od strane mainstream tiska i donio međunarodnu pozornost i pozive na festivale.

U travnju 2016. Pink Turns Blue objavljuju svoj deseti studijski album "The AERDT - Untold Stories" s koji je osam uzastopnih tjedana ostao na 3. mjestu ljestvice njemačkih alternativnih ljestvica.U rujnu 2021. objavljuju svoj jedanaesti još uvijek aktualan album "TAINTED" koji je dobio izuzetno pozitivne reakcije, uključujući 'album godine 2021.' Byte FM-a (Hamburg), najbolji album godine 2021. Post Punk Com (New York), a čak 3 pjesme sa albuma ulaze na njemačke Indie top liste ostaju tamo više od 20 tjedana; "There Must Be So Much More", "You Still Mean Too Much To Me", "Not Even Trying".

Pink Turns Blue su trenutno na svjetskoj turneji, a u Zagreb dolaze nakon turneje po južnoj americi gdje će po prvi puta nastupiti u zagrebačkom Boogaloou Clubu u srijedu 12.04.2023. Kao posebni gosti će nastupiti slovenska nova darkwave super grupa Lilith Cage sastavljena od iskusnih glazbenika uključujući originalnog bubnjara grupe Laibach i Demolition Group.Zanimljivo je kako nova post-punk / darkwave scena svoj sound temelji baš na soundu kakav Pink Turns Blue furaju od samog početka pa će tako ovaj koncert neće biti zanimljiv samo staroj darkerskoj ekipi već i novopečenoj post-punk / darkwave publici.
[ Lilith Cage ]

Lilith Cage

Početak koncerta je najavljen za 20:00 sati a cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 18 €, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 20 €. Ulaznice su u prodaji preko Entrio.hr sustava, Dirty Old Shopu - Tratinska 18, Zagreb (mogu se također naručiti online) i Rockmarku - Hrv. Bratske zajednice 4 (mogu se također naručiti online). "Hardtickets" tj ulaznice sa sličicom se mogu kupiti samo u Dirty Old Shopu i Rocmarku.

FB event:
www.facebook.com/events/808971290819042

Pink Turns Blue FB page:
www.facebook.com/Pink.Turns.Blue.Official

Lilith Cage FB page:
www.facebook.com/lilith.cage
[ Lilith Cage ]

Lilith Cage

Akreditacije i info:
Tomi Edvard Šega
tomi@mhconcerts.com
tomisega@yahoo.com

Twilight Promotion najavljuje:

11.03. PARAF + Eksodus @ Boogaloo, Zagreb
11.03. 80'S PARTY by Tomi Phantasma @ Boogaloo, Zagreb
12.04. PINK TURNS BLUE + LILITH CAGE @ Boogaloo, Zagreb
13.04. PINK TURNS BLUE + PHANTASMAGORIA @ Chanel Zero - Metelkova, Ljubljana
09.05. THE MISSION + PHANTASMAGORIA @ Boogaloo, Zagreb
10.05. THE EXPLOITED + NULA @ Boogaloo, Zagreb

promo guy // 08/03/2023

Share    

> najawa [last wanz]

cover: OGENJ + MIROSLAV EVAČIĆ, 25/03/2023, Martinovka, Koprivnica

OGENJ + MIROSLAV EVAČIĆ, 25/03/2023, Martinovka, Koprivnica

| 24/03/2023 | promo guy |

>> opširnije


cover: RISK IT (Dresden, Njemačka), COMBUST (New York, SAD), REACH A.D. (Pomurje, Slovenija) @ Stara Škola, Novi Marof, 25/03/2023

RISK IT (Dresden, Njemačka), COMBUST (New York, SAD), REACH A.D. (Pomurje, Slovenija) @ Stara Škola, Novi Marof, 25/03/2023

| 22/03/2023 | fichonm |

>> opširnije


cover: MANGROOVE & Jazz Orkestar HRT, 30/03/2023, Peti kupe, Zagreb

MANGROOVE & Jazz Orkestar HRT, 30/03/2023, Peti kupe, Zagreb

| 18/03/2023 | promo girl |

>> opširnije


cover: MAŠINKO 16/03/2023 Vintage Industrial, Zagreb

MAŠINKO 16/03/2023 Vintage Industrial, Zagreb

| 15/03/2023 | promo girl |

>> opširnije


cover: Acid Mammoth + 1782 + A Gram Trip @ Dva Osam, Zagreb, 20/04/2023

Acid Mammoth + 1782 + A Gram Trip @ Dva Osam, Zagreb, 20/04/2023

| 15/03/2023 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> najawe [blitz]
 • 29/03/2023 > 31/03/2023 | zg, attack
  hybrid festival
  ----------------
  29/03:
  stage desing & mapping workshop by hybrid crew
  diy modular synth workshop by bruno aljinović
  lecture: how to run a record label by zmayo
  ----------------------------------------------------------
  30/03:
  lecture: art & decorations by: monika milas
  synth jam by sven senečić
  circus show
  chill area w. pila / ratko / andrea
  -------------------------------------------
  31/03:
  ★ psy floor★
  kasadelica live (intermind rec) - izrael
  blaazny (erebos rec) - slovenia
  haktal (pistolero rec / hybrid)
  pao (hybrid)
  shumska dekla
  stage design & mapping: hybrid
  decorations: monika milas
  ————————————————————————-
  ★ techno floor ★
  labud vs kommoda (ekstrakt/taman)
  kornet vs fabijan mateša (volta/metz attack)
  slip vs jogurt (vhs)
  magna mater
  ————————————————————————-
  ★ dub floor powered by heavy duty soundsystem ★
  jahstice (bamwise)
  belly full (esc festival)
  shema
  hvala sven
  ————————————————————————-
  ★ tekno floor powered by chaos tribes ★
  tekthrower live (teknobalism)
  zmayo (pistolero rec)
  giovanni grozota (smotek crew)
  pusmus (underground doo)
  ankora (chaos tribes)
 • 30/03/2023 | zg, peti kupe
  mangroove
  jazz orkestar hrt
  >> najawa @ terapija.net
 • 31/03/2023 | zg, močvara
  antenat (zg)
 • 31/03/2023 | zg, boogaloo club
  zabranjeno pušenje
 • 01/04/2023 | zg, funk
  20. rođendan funka

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*