home > najawa > CFSN Pres. ROADWORKS tour 2009, 21. / 22.04.'09. - Zagreb

kontakt | search |

CFSN Pres. ROADWORKS tour 2009, 21. / 22.04.'09. - Zagreb

[ Roadworks festival ]

Roadworks festival

ROADWORKS tour 2009
Hague/Zagreb/Sarajevo/Belgrade

www.roadworks.com / www.voicst.com

21. / 22.04.'09. - Zagreb

- Utorak, 21.04.'09.

Radionica - The Utopian City

Više informacija i način apliciranja nalazi se unutar teksta o Roadworks festivalu!
[ Tobogan ]

Tobogan

- Srijeda, 22.04.'09.

Dnevni program - Koncerti grupe Voicst po raznim open air lokacijama po gradu (na pokretnom stageu - starom preuređenom smetlarskom kamionu)

14h - Studentski Centar, Savska

15h - Importanne centar / Trg kralja Tomislava

16h - Znanstveno-učilišni kompleks Borongaj

17h - Studentski dom Stjepan Radić

Noćni program - 21h - zatvaranje Roadworks festivala u klubu Sirup / upad 35 kn

nastupaju:

VOICST (Nizozemska)
+ Tobogan (live)
+ confusion DJs
(feelipa, funk guru, phillipe, dubway, basta)
[ Roadworks Festival ]

Roadworks Festival


ROADWORKS festival

U svrhu povezivanja naših kulturoloških tvorevina s državama Europske unije, udruga confusion u suradnji s nizozemskim Ministarstvom vanjskih poslova te gradom Haagom predstavlja vam projekt ROADWORKS.

Glazbeni izričaj zemalja jugoistočne Europe, uključujući i Hrvatsku, u posljednje vrijeme stekao je nezanemarivu popularnost u klubovima i koncertnim dvoranama diljem Nizozemske, no nažalost situacija nije obrnuta. Kako bi promijenili ovu činjenicu, grad Haag i nizozemsko Ministarstvo vanjskih poslova u suradnji s udrugom confusion organiziraju Roadworks, putujući glazbeni festival.

Projekt je započeo koncertom nizozemske glazbene skupine Voicst u Haagu 19. ožujka, a dolazak putujućeg glazbenog kamiona u Zagreb očekuje se 22. travnja, dok će Sarajevo i Beograd posjetiti 24. i. 26. travnja.

U svakom od ovih gradova Voicst će održati koncert u jednom od klubova. Prije svakog večernjeg koncerta, Voicst će imati mini turneju gradovima - domaćinima. Iz stražnjeg dijela prilagođenog smetlarskog kamiona kojeg su izgradili poznati nizozemski dizajneri Natwerk, Voicst će održati nekoliko mini koncerata na trgovima, ulicama i po studentskim domovima.
[ Tobogan ]

Tobogan


U sklopu Roadworks turneje 21. travnja u večernjim satima The Danube Foundation i udruga confusion organiziraju radionicu u kojoj će svi sudionici osmišljavati utopističku viziju savršenog grada - The Utopian City. Inspirirani vlastitim iskustvom, idealima i futurističkim ili nostalgičnim vizijama, sudionici će na radionici stvarati kolaže, vizije idealnog grada, od raznih fotografija i izrezaka iz časopisa, a pobjednički kolaž će biti oslikan na Roadworks kamionu. Uz pomoć ekipe iz Danube Foundationa te peteročlanog žirija, teme iz estetike i arhitekture bit će povezane sa socijalnim i političkim aspektima planiranja razvoja grada, te će se istražiti povijesne i trenutne ideje u potrazi za idealnim gradom.

Molimo da nam se javite na mail cfsn.org@gmail.com (najkasnije do 20.04.'09), kako biste si osigurali mjesto na radionici. Molimo da u naslov maila upišete UTOPIAN CITY, a u mail ime, prezime i broj telefona kako bismo Vas mogli kontaktirati! Vrijeme održavanja radionice bit će vam javljeno mailom a najbolja vizija idealnog grada biti će nagrađena lijepim nagradama. Radionica će se držati u klubu SC-a i besplatna je, a svi su više nego dobrodošli!
[ Voicst ]

Voicst

VOICST (Nizozemska)

Vocist, čije ime u afričkom žargonu znači "manična energija", nizozemski je indie trojac koji je u 7 godina svog postojanja uspio surađivati s nekim od najboljih producenata današnjice, poput Petera Katisa (Interpol, The National). Njihov singl "Whatever You Want From Life" korišten je i u reklami za Heineken, a dečkima bi mogao biti poznat i iz videoigrice FIFA World Cup 2006. Posljednji album, A Tale of Two Devils, izašao je početkom 2008. godine, a Voicst je na svojoj europskoj turneji nastupao s bendovima poput Tenacious D, The Raveonettes, The Bravery i Juliette and The Licks.

www.voicst.com / www.myspace.com/voicst
[ Voicst ]

Voicst

TOBOGAN (live)

Geslo ovog mladog zagrebačkog benda moglo bi se sažeti u jednoj riječi - improvizacija. Kada je bubnjar Janko Novoselić, poznat po svojim angažmanima u bendovima poput TBF-a, Vještica i Bilka, zgrabio svoj laptop, sampler i bubnjeve, nije imao pojma kako će njegov entuzijazam u roku godinu dana privući još pet članova. Toboganov miks drum and bassa, junglea, breakbeata, duba i drugih glazbenih pravaca koje dečki svojim improvizacijama slažu u jedno neponovljivo glazbeno iskustvo, iznenađuje, oduševljava i tjera na ples do zore.

www.myspace.com/toboganspace
[ Voicst ]

Voicst

CONFUSION DJs (Hrvatska)

Confusion DJ-ejevi upravo su proslavili sedam godina prisutnosti na sceni :) Gostovali su na festivalima kao što su: EXIT, MTV Valkana Beach, InMusic, Elevate, Motovun film festival, Seasplash, Outlook, Lift / Sarajevo film festival, Burning The Beach, Media Mediteranea, te mnogim drugim. Rado su viđeni i u svim većim i manjim gradovima u Hrvatskoj, te su po službenim glazbenim zadatcima posjetili brojne gradove i države u Europi poput Londona, Berlina, Slovenije (Bled, Škofija Loka, Ljubljana), Makedonije (Bitola), Graza, Villacha, Leibnitza, Klagenfurta, Praga, Sofije, Beograda, Novog Sada, Banja Luke, te Sarajeva.
Više o confusion-u, događanjima i gostovanjima možete naći na myspace profilu:

www.myspace.com/confusionhr
[ Voicst ]

Voicst

kichmar // 19/04/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
ROADWORKS tour 2009
21. / 22.04.'09. - Zagreb

Utorak, 21.04.'09. - SC
Radionica - The Utopian City

Srijeda, 22.04.'09. - SIRUP
VOICST (Nizozemska)
+ Tobogan (live)
+ confusion DJs

Upad: 35kn
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*