home > najawa > LOS LOBOS @ Boogaloo, 13/05/2010

kontakt | search |

LOS LOBOS @ Boogaloo, 13/05/2010

LOS LOBOS su živuće legende koje traju već 37 godina, a njihovu kvalitetu potvrđuju mnogobrojni albumi i Grammy nagrade koje su osvojili u karijeri. Za svoj nevjerojatni miks rocka, bluesa i tradicionalne meksičke glazbe bend je osvojio mnoga priznanja kritike, ali ono što je bitnije i publike diljem svijeta. Prodali su bezbroj ploča, a možda je najpoznatiji njihov filmski hit "La bamba" iz istoimenog filma. LOS LOBOS su uvrstili Zagreb u svoje koncertne datume prvi puta u karijeri i to će biti prava glazbena poslastica za sve ljubitelje dobre svirke.

Ova petorka iz istočnog Los Angelesa svira takav sjajan miks raznih glazbenih stilova, ali sa nadaleko prepoznatljivim LOS LOBOS potpisom. Oni sami su redefinirali kako to rock band i rock glazba mogu zvučati. Sa svojom nepredvidivošću i stalnim miješanjem raznih stilova nevjerovatno je koliko su uspješni - od broja jedan na svjetskim top listama, preko tri osvojena Grammyja pa do milijuna ploča koje su prodali. Koliko je njihova raznorodnost dobro prihvaćena i široka govori i činjenica da su dijelili binu s Dylanom, ali i The Clash i U2! Osim prihvaćenosti od publike širom svijeta i kritika ih voli - tako je njihov prvijenac za oficijalnu diskografsku kuću "How Will the Wolf Survive?" stigao na listu 500 najboljih albuma svih vremena magazina Rolling Stone!

Los Lobos - La Pistola Y El Corazon '88.


LOS LOBOS su počeli davne 1973.g. kada su David Hidalgo (vokal, gitara, i više manje sve što ima žice), Louie Perez (bubnjevi, vokal, gitara), Cesar Rosas (vokal, gitara) i Conrad Lozano (bass, vokal, gitaron) još uvijek bili u srednjoj školi Garfield High u istočnom Los Angelesu. Nakon mature krenuli su svirati mexičku folk glazbu po restoranima i tulumima, a u ranim 80-tima su upali u L.A. punk i college rock scenu svirajući s bandovima Circle Jerks, Public Image Ltd., i the Blasters, čiji je saksofonist, Steve Berlin, kasnije postao član LOS LOBOS-a i upotpunio postavu koja svira još i danas!.

1984.g., nakon potpisivanja za Warner Bros, osvojili su Grammy za najboljeg meksičko američkog izvođača. Te godine izlaz i album "How Will the Wolf Survive?" kojeg produciraju Berlin i T. Bone Burnett, i koji postaje college rock senzacija, a LOS LOBOS dijele prvo mjesto s Bruce Springsteenom kao najbolji izvođači godine po izboru Rolling Stone magazina.

Ipak kada 1987.g. izlazi biografski film o Ritchie Valensu "La bamba" LOS LOBOS stižu do fenomenalnog svjetskog uspjeha. Njihova verzija naslovne pjesme stiže na broj jedan Billboardove ljestvice singlova i petorica momaka koji su sebe još uvijek smatrali "samo još jednim bandom iz istočnog L.A.-a" postaju svjetske zvijezde. Ali ne želeći ostati band kojeg će pamtiti samo po jednom hitu iz filma, LOS LOBOS snimaju slijedeći album s meksičkim folk pjesmama "La Pistola Y El Corazon" i ponovo postižu uspjeh. Svi njihovi albumi su uvijek nepredvidivi - takav je bio i album "Kiko" iz 1992. godine koji je donio atmosferičnu glazbu gotovo dijametralno suprotnu njihovom sirovom rock i blues zvuku. I takav album je stigao na liste najboljih albuma godine.

Los Lobos - Kiko and the Lavender Moon - 1996


Rolling Stone ih uspoređuje s U2 i kaže da nijedan drugi band osim LOS LOBOS -a nije tako dugo na vrhu! Usput su izdali još šest studijskih albuma, box set, album hitova, osvojili još dva Grammyja i izdali live DVD/CD. Mnogi bandovi su odustali, ali LOS LOBOS su nastavili snimati i svirati sjajne koncerte širom svijeta i nakon 37 godina karijere! O njihovoj raznovrsnosti govori i album "Los Lobos goes Disney" iz 2009.g. na kojem sviraju 13 klasičnih tema iz Disneyevih filmova, naravno na LOS LOBOS način.

Nitko ne zna šta nam LOS LOBOS sve spremaju u 2010!? Ove godine počinju snimanje novog studijskog albuma s vlastitim pjesmama, a kako će zvučati teško je predvidjeti. Ono što sigurno znamo da će LOS LOBOS ove godine, u četvrtak 13.05. po prvi puta posjetiti Zagreb i Hrvatsku i odsvirati koncert u klubu Boogaloo.

promo guy // 13/05/2010


PS: ULAZNICE OD DANAS U PRODAJI PO CIJENI OD 180 KN NA SLIJEDEĆI PRODAJNIM MJESTIMA: Klub Boogaloo - Vukovarska 68, CD shop Dancing Bear - Gundulićeva 7, Integral - Pothodnik, CD shop FreeBird - Tratinska 50 i na svim prodajnim mjestima eventima (www.eventim.hr)

NA BLAGAJNI KLUBA CIJENA ĆE BITI 200 KN (ako ostane koja ulaznica neprodana)
Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*