home > najawa > ENERGY UNION + Coldcut & Martyn - Zagreb / Rijeka, 13. - 15. svibnja, 2010.

kontakt | search |

ENERGY UNION + Coldcut & Martyn - Zagreb / Rijeka, 13. - 15. svibnja, 2010.

Energy Union, prvi paneuropski projekt koji glazbom i multimedijalnom umjetnošću ima za cilj potaknuti mlade i donositelje odluka na usvajanje ideje o inteligentnoj energiji, u sklopu turneje kroz 12 europskih zemalja, stiže i u Hrvatsku.
S motom 'Plesom prema zelenijoj budućnosti!' dvogodišnja Energy Union turneja započela je u srpnju 2009. godine u Műnchenu, a na njenom putu organizirane su 24 postaje u 12 zemalja: Austriji, Njemačkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Španjolskoj, Ujedinjenom kraljevstvu, Nizozemskoj i Belgiji.
Tako će ovaj jedinstveni projekt koji obuhvaća zabavu, kulturu, samopomoć, suradnju, politiku, okoliš, inteligenciju, energiju i evoluciju 13., 14. i 15. svibnja posjetiti Zagreb i Rijeku u suradnji s partnerima Enery Uniona, udrugama Confusion i Masa:kru.
[ Enery Union tour ]

Enery Union tour

Bogat glazbeno-vizualni program s nastupom legendarnog londonskog dua Coldcut, osnivača svjetski poznate izdavačke kuće Ninja Tune i pionira trip-hop zvuka, te Martyna, trenutačno jednog od najpopularnijih producenata na elektronskoj sceni, održat će se 14. svibnja u klubu Boogaloo u Zagrebu, a samo dan kasnije, 15. svibnja u Stereo Dvorani u Rijeci.

Matt Black i Jonathan More, poznatiji kao Coldcut, posebno su za Energy Union turneju koncipirali audio-vizualni film koji će predstaviti i u Hrvatskoj, inovativno live kino u tipičnom Coldcut stilu na temu inteligentne energije.
Osim večernjeg programa, u Zagrebu će se održati i dnevni program s okruglim stolom na temu "Budućnost je obnovljiva", te informativni i multimedijalni program na Gornjem gradu.
Naime, u četvrtak 13. svibnja, od 17 do 22 sata, ideja inteligentne energije promovirat će se putem dnevnog programa se održava na Gornjem gradu u čekaonici uspinjače te na samom Strossmayerovom šetalištu. Osim Gridio interaktivne instalacije pomoću koje kretanjem publika može stvarati vlastite audiovizualne isječke, nastupaju i Matt Black iz Coldcuta te Confusion DJ-i, a sve informacije o Enery Unionu moći će se naći na Energy Union info štandu.
Sljedeći dan, 14. svibnja, u dvorištu Matice Hrvatske, od 17 do 20 sati održat će se
okrugli stol 'Budućnost je obnovljiva' u organizaciji Zelene Akcije, nevladine udruge za zaštitu okoliša i članice Friends Of The Earth International, na kojem će predavanje održati brojni predstavnici institucija i vlasti.
U večernjem dijelu programa će u klubu Boogaloo nastupiti legendarni londonski duo Coldcut, te jedan od trenutačno najtraženijih imena svjetske scene elektronske glazbe, Martyn. Uz glavne goste nastupit će i confusion DJ-i, te Breakalicious kolektiv koji se nakon mnogo godina opet sastaje u originalnoj postavi. Za vizualizacije će se pobrinuti 4YourEye iz Beča, kojemu će se u live visual jamu pridružiti i sam Matt Black iz Coldcuta, te VJ ~polygon iz Zagreba.
Treći dan, 15. svibnja, pod organizacijskom palicom masa:krua, program se seli u riječki klub Stereo, gdje će uz Coldcut i Martyna nastupiti i domaćini, masa:kru DJ-i & VJ-i.

www.energyunion.eu

PROGRAM PO DANIMA:

ČETVRTAK, 13/05/2010 // STROSSMAYEROVO ŠETALIŠTE / ČEKAONICA USPINJAČE - Gornji grad, Zagreb
17:00 - 22:00 // besplatan program

nastupaju: Matt Black (Coldcut) i cfsn DJ-i
Energy Union Intelligent Energy info štand // Gridio interaktivna instalacija (BrightonArt) // besplatne ulaznice za Boogaloo

PETAK, 14/05/2010 // DVORIŠTE MATICE HRVATSKE - ulaz sa Strossmayerovog trga 4, Zagreb
17:00 - 20:00 // ulaz besplatan

"Budućnost je obnovljiva" - okrugli stol u organizaciji Zelene Akcije
17:00 - 18:30 govore:
Toni Vidan (Voditelj energetskog programa Zelene akcije), Nikola Biliškov (Institut Ruđer Bošković), Vedran Horvat (Heinrich Boell Stiftung), Dražen Šimleša (Institut društvenih znanosti ''Ivo Pilar''), Robert Pašičko (UNDP), Stjepan Car (Končar Institut za elektrotehniku), Robert Faber (nezavisni stručnjak za održivi razvoj), Matt Black (Coldcut, Ninja Tune), Mirela Holy (saborska zastupnica SDP-a)

18:30 - 19:30 pitanja publike

U slučaju kiše, program se seli u veliku dvoranu Matice hrvatske!

VEČERNJI PROGRAM:

Petak, 14/05/2010 // Boogaloo, Zagreb
OD 22 SATA

confusion predstavlja:
ENERGY UNION
the 2010 Intelligent Energy Tour

COLDCUT (Ninja Tune / UK) Energy Union AV film
MARTYN (3024 / NL)
+
CFSN DJs (basta, dubway, feelipa, funk guru, phillipe)
BREAKALICIOUS DJs (herbal, labosh, qwerty, sergio, verbal)
MATT BLACK & 4YOUREYE live visual jam // VJ ~POLYGON (Zg)
GRIDIO - INTERAKTIVNA INSTALACIJA (BrightonArt)

Ulaznice po cijeni od 35 kn u pretprodaji / 45 kn na blagajni kluba
pretprodaja u klub Boogaloo (na šanku), Prostoru (Mesnička 5) i Kingstonu (Radićeva 3)
[ Coldcut ]

Coldcut

SUBOTA/15/05/2010/ RIJEKA // Stereo Dvorana od 22 sata

masa:kru predstavlja:
ENERGY UNION
the 2010 Intelligent Energy Tour

COLDCUT (Ninja Tune / UK) Energy Union AV film
MARTYN (3024 / NL)
+
MASA:KRU DJs (Sven Nalis, Antwone, Garizla) // MASA:KRU VJs - lole.kee.bolek, Particle

GRIDIO - INTERAKTIVNA INSTALACIJA (BrightonArt)

Ulaznice po cijeni od 35 kn u pretprodaji (Dallas Music Shop, Splitska 2a) / 50 kn na blagajni kluba

Ponešto o izvođačima:

COLDCUT (Ninja Tune / UK)
www.myspace.com/coldcut

Londonski duo Coldcut, Matt Black i Jonathan More posebno su za Energy Union turneju koncipirali AV film koji će predstaviti i u Hrvatskoj, inovativno live kino u tipičnom mash-up Coldcut stilu! Osim što su uvijek svojim radom pomicali granice u elektronskoj glazbi, pa tako bili pioniri zvuka poznatog kao trip-hop, te pomogli razvoju danas vrlo popularnog vida muzičkog izražavanja kroz remiksiranje i sempliranje, važan dio njihovog stila uvijek je bio i video i multimedija, koncept koji je upravo kroz njihov rad populariziran i izvan Velike Britanije. Snažan utjecaj na elektronsku glazbu oduvijek je imala i njihova svjetski poznata izdavačka kuća Ninja Tune koju su osnovali 1990. Ove godine Ninja Tune slavi dvadesetu godišnjicu, povodom čega Coldcut priprema novi album i Solid Steel mix CD.
[ Martyn ]

Martyn

MARTYN (3024 / NL)
www.myspace.com/martyndnb

Najprije poznat kao d'n'b DJ i producent, Martyn se na širu scenu elektronske glazbe probija u 2007. kada se okreće u techno, house i dubstep smjeru, te pokreće izdavačku kuću 3024. Martynovi DJ setovi su u posljednjih dvanaest mjeseci prešli granice dubstepa; preko synthfunka, hip-hopa, houseastog ruffagea i broken beat elektronike, on i dalje neumorno skenira nadolazeće valove dance glazbe kako bi izabrao najbolje komade za glazbene sladokusce. Album Great Lenghts, izdan 2009, produkcijsko je savršenstvo, a o kvaliteti njegove produkcije govori i popis artista koje je remiksirao, te onih koji su remiksirali njegove stvari. Kao šlag na kraju, Martynu je povjereno i miksanje jubilarnog Fabric 50 CD-a, najgenijalniji mix koji ćete vjerojatno čuti ove godine.

maja // 12/05/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*