home > njuz > DORF 2012 - OFF-DORF NAJAVA

kontakt | search |

DORF 2012 - OFF-DORF NAJAVA

[ It's not only r'n'r (but I like it) - izložba koncertnih fotografija u Rijeci ]

It's not only r'n'r (but I like it) - izložba koncertnih fotografija u Rijeci   © Saša Huzjak

OFF DORF RIJEKA

IZLOŽBE

Premijerno predstavljamo hrvatskoj publici izložbu filigranskog nakita mlade makedonske umjetnice Marije Miloševske iz Skopja, čija zanimljiva serija OROROK je nastala inspirirana ex-yu rock pjesmaricom (Haustor, Azra, Rambo Amadeus, Partibrejkers…). Zanimljivost su fotografije kao integralni dio postava, na kojima je Marija fotografirala autore stihova sa svojim nakitom. Otvorenje izložbe je 15.03. u 20:00 sati, u atriju Art-kina Croatia.

Svoju prvu samostalnu izložbu na DORFu će imati Saša Huzjak, iz Koprivnice, koji se zadnjih godina fokusirao na koncertnu fotografiju i u Molekuli predstavljamo njegove sjajne radove pod nazivom "It's not only r'n'r (but I like it)". Otvorenje izložbe u Molekuli je također 15.03. u 19:00 sati.

PROMOCIJE KNJIGA

U knjižari RiBook 16.03. s početkom u 19:00 sati a uz moderatora Zorana Krušvara riječkoj publici premijerno će predstaviti svoja izdanja 3 autora - Ante Perković "Sedma republika" (Novi liber, 2011), Velimir Grgić "Hrvatski gen" (Jesenski i Turk, 2011) i Anđelo Jurkas "Soundtrack života" (Znanje, 2011). Anđelo Jurkas će tom prigodom predstaviti premijerno i svoj spot "Disco zvijer" u režiji mlade riječke redateljice Nataše Antulov. Ulaz je slobodan.

PREDRAG LUCIĆ I BORIS DEŽULOVIĆ

Poznati Feralov dvojac nastupiti će u Rijeci u epizodi "MELODIJE DORFA A NE DORHA", 16.03. na brodu "Marina". Cijena ulaznica je 20 kn i moći će se nabaviti na brodu. Početak je oko 23:00 sati.

KONCERTI I DJ NASTUPI

U kultnom riječkom klubu Palach 17.03. nastupiti će austrijski tandem DJ Stefan Skorepa i DJ Dieter Pfeiler, važni protagonisti bečke DJ scene. Njihov set sastojat će se od 60's soul/afro singlica, a ulaz je zahvaljujući pokroviteljstvu Austrijskog kulturnog foruma slobodan. Početak je oko 23:00 sati.

U riječkom klubu Tunel novi dvostruki album "Evo je banja" (Dancing Bear, 2012) 17.03. promoviraju sjajni Goribor. Prilika za sve ljubitelje njihovog trip-hop bluesa da provjere uživo novi materijal, kao i da pogledaju film "Viljuška puna ljubavi", mladih Milice Jovčić i Aleksandre Milenković, koji će premijerno biti prikazan na DORF 17.03., a u kojem su Goribor okosnica priče.

SAJAM SECONDHAND VINILNIH PLOČA

Tradicionalno druženje zaljubljenika u gramofonske ploče u prostorijama udruge Spirit održati će u okviru Festivala. Dakle, razmjena/preslušavanje/druženje i sve ono što se na ovakvim okupljanjima i očekuje. Kontaktirajte Denisa&Ekipu na www.spirit-ri.hr i rezervirajte mjesto ili samo naiđite na čašicu razgovora.

RADIONICA DOKUMENTARNOG FILMA

Voditelj radionice je Vincent Moon, slavni francuski redatelj, koji na svojoj Petite Planetes turneji ima upisanu Rijeku/Hrvatsku. Bavit će se preispitivanjem tradicionalnog u okvirima modernog (društva i tehnologije), a tema će biti fenomen "istarske ljestvice". Nakon slave i uspjeha indie faze (The National, Mogwai, Arcade Fire, R.E.M…), hrabar iskorak u karijeri mladog redatelja su ova nomadska istraživanja svjetske baštine i radujemo se što dolazi na naš festival.

OFF DORF VINKOVCI

KONCERTI

U sjajnom koncertnom prostoru Doma sindikata željezničara (poznatijem i kao Mađarska škola) poslije projekcija filmova održati će se koncerti:

02.03. početak u 23:00
Bilk (Zagreb) i Jarboli (Beograd)

Premijerno vinkovačko predstavljanje, a koje donosi i nove materijale oba benda, prava je poslastica za sve ljubitelje breakbeat odnosno indie-rock zvukova. Oba benda su akteri omnibusa Crossovers (koji se premijerno prikazuje iste večeri u Gradskom kazalištu Vinkovci) snimljenog prošlog ljeta na Paliću u okviru istoimenog projekta financiranog sredstvima EU iz pretpristupnih fondova Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija. Ulaz na koncert je slobodan.

03.03. početak u 23:00
Hemendex (Zagreb)+ Hexasonic Soundsystem after party

Miljenici vinkovačke publike predstavljaju nova iznenađenja, a nakon koncerta zabavljaju uz muziku za ples. Ulaz je slobodan.

OKRUGLI STOL

Kao završna aktivnost projekta Crossovers, po prvi puta na DORFu, održati će se okrugli stol na temu "Dokumentarni glazbeni film - na granici glazbe i filma", sa 20 sudionika iz Hrvatske, Srbije, Njemačke i Nizozemske.

U Vinkovcima će drugu godinu zaredom biti održan i zanimljiv program DORF:EDIT namijenjen učenicima osnovnih škola.

Više detalja o kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite na službenoj stranici Festivala i pratite vijesti na Facebooku i Twitteru.

promo guy // 27/02/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*