home > njuz > Novi albumi, spotovi i singlovi

kontakt | search |

Novi albumi, spotovi i singlovi

Pjesma "Oh Come On Now", treći je singl od četiri objavljene pjesme na EP-u OHNOKONO. Video spot je proizvela Theikobraz Productions iz Virja u režiji Dinka Šimca, premijerno je prikazan 14/04/2014 na MTV adria, a od danas ga možete pogledati.



Pjesma "Oh Come On Now" objavljena je i na glazbenoj kompilaciji uz novu knjigu Anđela Jurkasa "Raspelo - razgovori ugodni i neugodni".
Ohnokono uskoro i na kompilaciji Yammat FM-a.

--------------------------------------------------------------

Tokom rada na novom albumu, zagrebački bend SIDE EFFECTS snimio je i videospot za pjesmu "Diversion". "Diversion" je žestoka pjesma s elementima rocka, metala i funka, koja uz moćne gitare, čvrstoću bubnja i melodični vokal sadrži i neuobičajeno virtuozni bas solo.

Luka Hrgović, redatelj spota kaže:
"Glazbeni video za pjesmu "Diversion" produžetak je teme kojom se bavi pjesma. Korištenjem arhivskih snimaka pop kulture, reklama i ratova te njihovom kronološkom montažom priča se o rastu medija, industrijalizaciji i komercijalizaciji.
Korištenjem suvremenih 3D softvera i photogrammetry tehnike članovi benda su "digitalizirani" i njihove 3D replike smještene su u svijet sazdan od monitora s kojih nas obasipaju informacije. Video postavlja pitanje koliko su te informacije zapravo korisne, a koliko pak alat za upravljanje masama."

U videu se pojavljuju aluzije na sumbliminalne poruke koje se pažljivim gledanjem spota mogu uočiti (za razliku od stvarnih marketinških subliminalnih poruka kojima je cilj da ih prosječni gledatelj nije svjestan). Inspiracija za navedene "subliminalne poruke" je film ''They Live'' Johna Carpentera iz 1988. godine.
Zanimljivost vezana uz ovaj spot je činjenica da je vjerojatno prvi glazbeni video s ovih prostora u kojem se koristila fotogrametrijska tehnika.
Fotogrametrijskom tehnikom se koristeći niz fotografija fotografiranih iz raznih kutova stvara virtualni 3D model.



---------------------------------------------------------------------

Tijekom duge i plodne karijere, grupa Boa iznjedrila je mnogo hitova.

Jedan od njih je i pjesma "Svi tvoji poljupci" , u originalu snimljena 1989. godine i objavljena na albumu "Prvi val". Izmijenjena i modernija verzija iste pjesme, realizirana u suradnji s Ivanom Kindl, dobila je s njom novu energiju i senzibilitet.

Na aktualnom albumu grupe Boa "Indigo", Ivana se pojavljuje u dvije nove pjesme(Uspomena sna i Indigo) i dvije izvedbe uživo(Uspomena sna i Kao mir) .

Za pjesmu "Svi tvoji poljupci 2014." snimljen je i spot u režiji Filipa Dizdara, a kako to sve izgleda i zvuči, pogledajte na sljedećem linku:

"Suradnja s Ivanom od početka je krenula na najbolji mogući način. Dobili smo i prostora i vremena da maksimalno iskoristimo tu odličnu kemiju koja nas je sve pomalo iznenadila. Za promociju singla i videa "Uspomena sna" dogovoren je kraći nastup i jedna od pjesama koju smo pripremili s Ivanom bila je "Svi tvoji poljupci" i to je tako dobro ispalo da smo je morali snimiti u studiju i dati našoj publici priliku da, nadamo se, uživaju koliko i mi" - komentira Boa.

Spot je sniman na dvije lokacije: na prostoru Kulturnog centra "Medika" i na rascvjetanoj Maksimirskoj livadi. Ideja redatelja Filipa Dizdara bila je spot učiniti fotografski snažnim i punim raznih boja i, ono što je najbitnije, da nosi dinamiku pjesme.



----------------------------------------------------------------

Dugoočekivani album varaždinskih melodic-hardkoraša Life In Peril naziva Wings Of Perdition konačno je ugledao svjetlo dana!

Na albumu se može naći sedam novih pjesama u kojima nastavljaju s kritiziranjem modernog društva i njegovih loših navika. Za sav tehnički dio, od snimanja preko miksanja do masteriranja zaslužan je Brickside Recordings iz Varaždina.

Ovo izdanje dolazi isključivo u digitalnom obliku i dostupno je za besplatni download na Geenger Records Bandcamp stranici.

promo guy // 22/04/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*