home > njuz > Nova izdanja - PLASTIC KNIVES, BEZBELI APSTRAKLIJE, ELM STREET ESCAPE, NOLA, ZAKLONIŠĆE PREPEVA, DAVORIN I BOGOVIĆI

kontakt | search |

Nova izdanja - PLASTIC KNIVES, BEZBELI APSTRAKLIJE, ELM STREET ESCAPE, NOLA, ZAKLONIŠĆE PREPEVA, DAVORIN I BOGOVIĆI

Electro-rock duo PLASTIC KNIVES iz Zagreba (Damjan Vujaklija i Nikola Babić) svira glazbu koja se može opisati kao kombinacija aranžmana i šarenila novijih alternativnih rock sastava (The Mars Volta, Queens Of The Stone Age, Deftones, Foals), u kombinaciji s teksturama i često agresivnim synth leadovima recentnijih elektronskih izvođača (Justice, Crystal Castles, U.N.K.L.E.).

EP prvijence izdali su 27. ožujka:
Both Sides Of The Atlantic naklonjen je eksperimentalnim i progresivnim rock utjecajima. Na tom EP-u često se isprepleću efektima natopljene gitare, razni synthevi, nepravilne mjere i poliritmija. Osim toga album ima relativno velik dinamički raspon - od downtempo electro balada do full blown the-mars-volta-like nabijačina.
Tongue In Cheek više naginje utjecajima agresivnije i tvrđe elektronske glazbe. Riječ je o direktnijim aranžmanima i temama u usporedbi s Both Sides Of The Atlantic materijalom. Pjesmama dominiraju veliki i masni synthevi, a ritam sekcija više je groove orijentirana.

Većina pjesama na oba EP-a su instrumentalne, osim tri pjesme na kojima gostuju Diyala, Sara Renar i Hrvoje Malić (Baden-Baden). Pjesme su miksane i masterirane pod poducentskom palicom Ivana Božanića.



-----------------------------------------------------------------------------------
Jedan od najzanimljivih sastava na bosanskohercegovačkoj sceni Bezbeli Apstraklije objavili su novi videospot za pjesmu "Pod prozorom" sa aktualnog albuma "Kad je bal nek je kanibal". Album je objavljen u izdanju Croatie Recordsa prošle godine i promoviran je već u Zagrebu i Splitu.

Autor videospota "Pod prozorom" je Berin Tuzlić, karakter designer Iman Tuzlić, a video snimatelj Haris Čavkić. Video je snimljen u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu čiju produkciju potpisuje Pixel.ba iz Sarajeva, a za audio produkciju zadužen je Haris Ljumanović i studio Wood Sarajevo. Videospot, kao i ostali originalni uradci Bezbeli Apstraklija, odiše optimizmom i autentičnošću koje su već prepoznali ljubitelji kvalitetnog glazbenog zvuka.

Poslije niza odličnih svirki u Bosni i Hercegovini i regiji, snimljenog albuma i videospotova Turbo avazlija, Bassistaga i Estamlija pripremaju se za nastup u zagrebačkom Ksetu koji će se održati u svibnju u okviru rođendanskog partyja portala terapija.net.

Da Bezbeli Apstraklije ne miruju dokazuje i nedavna akustična svirka u Cafe Clubu Gogo u Sarajevu čiji će konačan rezultat izaći u audio i video verziji. Osim najavljenog Zagreba veseli trojac priprema se i za svibanjski koncert u Božidarcu u Beogradu. Rad na novom albumu odvija se punom parom kojim će Apstraklije predstaviti i svoj prvi duet i to onaj s Kultur Shockom čija su predgrupa bili na nastupima u Hrvatskoj i Srbiji, a za čije je spotove također bio zaslužan Berin Tuzlić.



---------------------------------------------------------------------

Elm Street Escape iz Pule nastao je na ljeto 2013. kao glazbeni eksperiment s ciljem spajanja elemenata elektronske glazbe sa rockom. Postepeno je svaki član pridonio cjelokupnom zvuku, odmaknuvši tako bend od striktnih žanrovskih opredjeljenja. Svoj zvuk opisuju jednostavno kao sexy electronic rock. U svojoj kratkoj karijeri odradili su više nastupa u Puli i Rijeci, a na 36. RiRock festivalu osvojili su prvu nagradu, snimanje EP-a. Grupa se sastoji od šest članova: Ante Debeljuh (gitara, vokali,), David Košara (klavijature), Manuel Manzin (saksofon), Eliša Papić (gitara, samoplovi, vokali), Saša Stepanović (bass, vokali) te Eric Vojak (bubnjevi).

Svoj prvi veći uspjeh postigli su na RiRocku na kojem su kao pobjednička grupa dobili nagradu snimanja EP albuma. Debitantski EP ''Gray's Guide'' sačinjava 5 pjesama: Gray's Guide to the Underworld, Host of Walls, Dreamer Darkly, AnanSol, te Devil's Hollow…or the One About Something Long Gone. Pjesme se dotiču univerzalnih pitanja koja su svima prošla kroz glavu u nekom periodu života: otuđenost, nada, ljubav, osobni rast, gubitak - općenito, nošenje sa životom. Netipični glazbeni izričaj odmiče ih od većine onoga što danas imamo prilike slušati na domaćoj, ali i stranoj sceni. Album je sniman, mixan i masteriran u Studiu Veles u Iki pod stručnom rukom Damira Markotića, dok su za cover albuma zaslužni Franka Zlatić i Ante Debeljuh.



--------------------------------------------------------------------------------

Jedno od najcjenjenijih imena na hrvatskoj glazbenoj sceni, grupa Nola, napokon predstavlja novu pjesmu.
"Pogledaj me, budim se, budim se u proljeće, kad ptice pjevaju Drukčije…". Kao što i stihovi same pjesme govore, u novoj pjesmi osjećamo mali odmak od njihove uobičajene direktne ljubavne tematike s jasnim slikama ljubavi. Pjesma "Drukčije" govori o tome da nam, ako to želimo, svaki dan može biti proljeće.

"Život nam se događa sada i ovdje i možda je svijest o tome prvi korak svakoga od nas prema zadovoljstvu i unutarnjem miru kojemu svi toliko težimo." - objašnjava Gabi iz Nole



Tekst, glazbu i produkciju pjesme potpisuje Marijan Jelenić iz Nole. Pjesma je snimljena u studiju Partyzan u Puli, a za mix i mastering se pobrinuo Perica Šuran.

--------------------------------------------------------------------------------

"Ljubav na poslednji pogled" četvrti je singl grupe Zaklonišče Prepeva sa albuma "Samo da prođe demokratija".

Pomenuti aktuelni album uz revolucionarnu i himničku pesmu "Samo da prođe demokratija", koja se često može čuti na sindikalnim protestima širom bivše Jugoslavije, pretežno se bavi ljubavnom tematikom, a "Ljubav na poslednji pogled" predstavlja njenu tamnu stranu. Kako kažu članovi ovog slovenačkog sastava "To je pesma za devojke koje vole loše momke. Bez prstenja i cveća, bez ručka kod mame i bez sunca koji ne prodire tamo gde deluju prvobitna strast i ekstaze."

Pored tekstopisca Vanje Aliča prvi put se kao kompozitor potpisuje klavijaturista i saksofonista Peter Baroš. Frontmen Vanja Alič i u ovoj numeri ostaje veran svom jeziku, te bez oklevanja polaže karte na sto i kaže da je porez na pravu ljubav visok.

"Ljubav na poslednji pogled je samo za hrabre, za one koji su spremni da preuzmu rizik", poručuju iz grupe Zaklonišče Prepeva koja slavi dvadeset godina od osnivanja.



---------------------------------------------------------------------------------

Već nekoliko mjeseci u radijskom eteru možemo slušati novi singl legendarnih Davorina i Bogovića ''To neću biti ja''.

Videospot je snimljen u opuštenoj hipi atmosferi uz prvi proljetni roštilj gdje pjevač kojeg smatraju okorjelim pankerom pjeva country-rock-blues pjesmu o onome što on nije, niti će ikad biti. Radi se o lepršavom, simpatičnom i sunčanom proljetnom spotu, djelu redatelja Zorka Sirotića Profe, čije se snimanje odvijalo za vrijeme pripreme roštilj-proslave 55. rođendana Davorina Bogovića.

Bend se okupio u Glazbenoj kući na zagrebačkom Bundeku koje je njihovo redovito mjesto okupljanja s obzirom da vježbaju tamo.
Kao pozadinski rekviziti pojavljuju se i skulpture, autorsko djelo kipara Marina Marinića, koje su svojevremeno bile dio velike izložbe "Mi Hrvati" koja se odvijala u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika (Stara džamija).

''To neću biti ja'' drugi je službeni singl sa novog albuma ''Mijene'' koji je dosad već pokupio pohvale i simpatije kritike i publike.

terapija // 15/04/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*