home > njuz > Nova izdanja - ACHROMATIC ATTIC, ŠINOBUSI, BERNAYS PROPAGANDA, ENSH, GATUZO, SMRIII

kontakt | search |

Nova izdanja - ACHROMATIC ATTIC, ŠINOBUSI, BERNAYS PROPAGANDA, ENSH, GATUZO, SMRIII

Achromatic Attic je alternative/garage rock bend iz Zagreba osnovan 2009., a u trenutnom sastavu svira od travnja 2010. godine. Bend čine Dino (vokal i ritam gitara), Matt (prateći vokal i bas), Mislav (solo gitara) te Domo (prateći vokal i bubnjevi). 2013. godine bend osvaja INmusicov natječaj "Zasviraj sa Žujom" te time dobiva priliku svirati na glavnoj pozornici spomenutog festivala, ali i u Engleskoj u glasovitom The Assembly klubu. Bend je u rujnu iste godine nastupao prije Manu Chao-a. Do sada imaju dva objavljena EP-a (Glassy Sweeper - 2013., Wondering Why - 2014.), a nadolazećim EP završit će planiranu trilogiju.



-------------------------------------------------------------------------------

"Bio sam tu" drugi je singl s aktualnog albuma Šinobusa "Nebo od skaja", objavljenog za izdavačku kuću Dallas Records. Autor videospota je Predrag Novković. U spotu su korišteni video zapisi s rođendanskog koncerta "10 godina na šinama" održanog u novosadskom klubu Fabrika 2013. godine, kao i snimke s mini turneje u Švicarskoj 2014. godine.

"Pjesma "Bio sam tu" unutrašnji je dijalog sa samim sobom. Našao sam se na mjestu na kojem sam bio nekad. Sve je bilo drugačije i ja sam bio drugačiji. Kao da je tu bio neko drugi, dvojnik iz prošlosti, zarobljenik uma. Slike iz sjećanja prepliću se sa stvarnošću i daju pravo značenje stvarima," kaže Korać.

Glazbu za "Bio sam tu" napisao je Nenad Patković, tekst je djelo Milana Koraća, dok produkciju potpisuje Darko Varga. Aktualni album "Nebo od skaja" dostupan je u Dallas Music Shopovima u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, a riječ je o njihovom prvom albumu s isključivo autorskim skladbama.



---------------------------------------------------------------------------

Bernays Propaganda, restless band from Skopje, Macedonia, has already written some interesting chapters in contemporary history of alternative music on Balkans. Three remarkable full length albums - "Happiness Machines" (2009), "My Personal Holiday" (2010), "Zabraneta Planeta" (2013), - and on the top of that also "Igraj Slobodno!", an EP with Bernays Propaganda songs remixed by colorful pallete of artists. Over 500 shows all over Europe and even US tour in 2014.

And 2015 is the time for a new chapter in band's history. After recent line-up changes Bernays Propaganda is reincarnating with new sound, new challenges and new vision. Let's get ready!

BERNAYS PROPAGANDA - Zdravo mladi demo ( Napravi Zaedno / Kritika, 2015)

-------------------------------------------------------------------------------

Solo artista i producent Milenko Vujošević, poznatiji kao Ensh, veliku pažnju publike u regionu privukao je pesmom ,,Ćuti", prvim singlom koji je snimio na maternjem jeziku.
Ensh je upravo plasirao novi spot za pesmu ,,Nedavno", drugi singl kojim najavljuje EP "Both of them Milenko", izdanje na kojem će objediniti rad na engleskom i maternjem jeziku.

Novim spotom za pesmu ,,Nedavno", u kojoj gostuje Dunja Dačić - Dojo, Ensh je nastavio da nadograđuje jedinstven vizuelni identitet, a stihovima i tonovima da koketira sa elektro-pop stilovima. Milenko Vujošević je na spotu za pesmu ,,Nedavno" sarađivao sa Jelenom Petković i Jelenom Rubil.



-----------------------------------------------------------------------------

Nekoliko tjedana nakon što su objavili singl "Šutnja" koji su snimili sa Sašom Antićem iz TBF-a Gatuzo predstavlja i video spot za spomenutu pjesmu. Spot je sastavljen od scena filma "La mante" ("Bogomoljka") čiju režiju i kameru potpisuje Rino Barbir. Glavne uloge u spotu pripale su Saši Antiću, koji se pojavljuje pod umjetničkim imenom Alec La Guillotine Antich, i glumici Magdaleni Držaić.

"Šutnja" je drugi singl s albuma "Megalomania", a gotovo u svim recenzijama albuma proglašena je najboljom pjesmom njihove karijere. Gatuzov četvrti studijski album "Megalomania" dobio je odlične kritike te je osvojio tri nominacije za glazbenu nagradu Porin.



--------------------------------------------------------------------------------

Novi spot i singl SMRIII - Sve je stalo

terapija // 28/05/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*