home > njuz > Nova izdanja - THEE MELOMEN, NAVARRO, IZ@ MEDOŠEVIĆ, DREADDUP, LOŠ PRIMJER, MEDIA STRES, PRINCIP

kontakt | search |

Nova izdanja - THEE MELOMEN, NAVARRO, IZ@ MEDOŠEVIĆ, DREADDUP, LOŠ PRIMJER, MEDIA STRES, PRINCIP

Thee Melomem

[  ]

Nakon uspješno objavljenog prvog singla "Chinatown", banda Thee Melomen, band je izbacio istoimeni EP album, koji se može besplatno poslušati i downloadati putem Bandcampa na :

https://theemelomen.bandcamp.com

Navedeni EP bit će osim digitalno, dostupan i na CD-u.

Uskoro slijedi koncertna promocija.

FB stranica banda:
https://www.facebook.com/Thee-Melomen-654122184644582/

Navaro

Zagrebački rock trio Navarro na staru godinu je izdao debitantski mini album. Radi se o sirovom rock EP-u 'Kako Stvari Stoje' koji sadrži glazbu veoma sličnu ranijim Queens of the Stone Age u kombinaciji sa direktnim, ali i pomalo sarkastičnim socijalno te lagano politički nabijenim tekstovima.



Navarro je javnosti poznat kao relativno novi bend koji iza sebe ima pobjedu na Demo festivalu u Velikoj gorici 2012., nastup uz Belfast Food i druge na brucošijadi FOI-a u Varaždinu te u finalu ovogodišnjeg Jelen Demo Festivala u Banja Luci gdje su nastupali kao jedan od 13 najboljih i najperspektivnijih bendova iz cijele regije.
[  ]

Na debiju 'Kako stvari stoje' se nalazi 5 novih pjesama, a cd u fizičkom obliku možete naručiti na facebook stranici benda za 30 kn.

Treća pjesma 'Tonemo' je ranije izašla i kao single te je privukla pažnju zadovoljavajućim brojem emitiranja i kao hit dana na 2. programu Hrvatskog radija.

Članovi su Martin Žunec (vokal, gitara, produkcija), Nikola Rimac (prateći vokal, bas gitara) i Ivan Petričušić (bubnjevi). Navarro na svim područjima funkcionira samostalno, od snimanja do realizacije ideja. Nedavno su samoinicijativno raskinuli ugovor sa jednom od većih domaćih izdavačkih kuća radi stilskih uvjeta koji su im pokušani nametnuti, neuspješno. Nakon uspješnih koncerata koje su nedavno imali u Tvornici kulture i Vintage Industrial Baru, do proljeća se očekuju novi datumi i koncerti na kojima će bend promovirati svoj novi materijal. Sve događaje pratite na Navarro facebooku.

Tracklist:

Kako stvari stoje
Duhovi
Tonemo
Marioneta
Sunčani sat

Iz@ Medošević

Alter pjesnik, punk filozof i veteran riječkog punka Iz@ Medošević predstavlja svoj drugi singl "Ivana zadnji put pleše" s nadolazećeg albuma prvijenca "Granulo je sunce".

Singl je snimljen u suradnji sa sarajevskim gitaristom i studio producentom Srđanom Žagovcem sredinom 2015.

Glazbu i tekst potpisuje Izet Medošević, kao i aranžman gdje mu se pridružuje Srđan Žagovec.

Nakon proljetne "Cure ispred placea", Izet nastavlja s pjesmama ljubavne tematike i poletnog rock'n'roll ritma i riffa.

Poslušajte singl "Ivana zadnji put pleše":

dreDDup

Novosadski bend dreDDup rešio je da obraduje fanove pred samu novu godinu i okači na svoj YouTube kanal novu pesmu "I Dream Alone" koja će se naći na
njihovom sedmom predstojećem albumu 'DeathOven'. Bend je pred kraj godine doživeo rekonstrukciju postave i redizajn svog zvuka.

"Rešili smo da amputiramo prošlost i krenemo napred kroz jednu vanvremensku i vanžanrovsku energetski divlju zvučnu reku. Naš novi album 'DeathOven' će upravo tako i zvučati. Godinama nas ljudi svrstavaju u industrial iako mi već više od 7 godina nismo sastavni deo te scene. Zapravo, bili smo svega 5 godina u industrial rock vodama. Mi smo vanžanrovski bend od početka, industrial nam je poslužio kao osnova za nadograđivanje našeg zvuka. Novi album doneće jednu drugačiju sliku benda, sliku za koju neki stariji fanovi neće biti spremni, to nam je jasno u startu i to svakako poštujemo. Opet, neki novi fanovi će nas otkriti i zavoleti a tu su i naši verni "oldschool" fanovi koji će razumeti i ovu neophodnu promenu i nastaviti da budu uz nas kao i do sad. Imamo dva nova člana, basistu i bubnjara koji su nam već doneli novu energiju koju spremamo za live eksploziju, jer mi smo isključivo bend za žive nastupe."

Bend je trenutno u stanju hibernacije živih nastupa i akcenat je na radu u studiju. Izdavanje novog albuma i promocija, zakazani su za prvu polovinu 2016. godine, bend je tenutno u studiju i završava rad na 10 potpuno novih pesama. O albumu kažu sledeće - "Vratićemo se kroz vreme u nešto staro i odenuti ga u nešto novo". Ovo je inače njihov sedmi studijski album a dreDDup za par meseci puni 19 godina postojanja. Numeru koja će se naći na novom albumu možete preslušati na sledećem linku:

Loš Primjer

Dozvolite da Vam predstavimo novi album požeškog punk sastava Loš Primjer. Album naziva "Slikovnica", treći je samostalni album benda koji postoji već 19 godina na sceni. Sniman je na relaciji Požega-Zagreb u Studiju Depth a producirao ga je Filip Sertić, ujedno i frontmen ovog benda.
[  ]

Album je dostupan online na Bandcampu, a sredinom 2016. godine bi se trebao pojaviti u vinilnom izdanju u suradnji s nekoliko nezavisnih izdavača.

Media Stres

Media Stres objavio je singl "Right or Wrong" kojim najavljuju izlazak novog EP-a koji izlazi 25.1.2016. Uz singl, objavljen je i videospot.



Videospot prikazuje djevojku koja želi pobjeći od donošenja teške odluke te ju proganja stvor koji želi da se ona suoći sa svojim problemom. Djevojka ima dva izbora te je odabrala onaj za koji je u tom trenutku mislila da je najbolji ali na kraju stvarnost ispada drugačija.Video za pjesmu snimio je Dinko Šimac, a glumci su Ela Ban, Mario Međurečan i Goran Brezak.

Pjesmom "Right or Wrong" Media Stres daje djelomičan uvid u EP E.V.I.L. II.

Media Stres je tročlani alternativni rock bend koji je nastao 2012. godine. Nastupao je gotovo na svim demo festivalima u Hrvatskoj te svirao još i u Srbiji na Mixer festivalu i na Imagine France festivalu u Parizu. Tu su također još i nastupi na Ferragosto Jam festivalu, NUMI rock i Jailhouse festivalu te nastupi u Mađarskoj i Austriji. Bend je do sada izdao 2 EP-a, Fear and Panic(2013.) i prvi dio EP albuma E.V.I.L. ( e - Virus Influence Love) koji je izašao krajem 2014. godine.

PRINCIP

Izašao 4. broj fanzina "Princip"!

Nakon dvomesečne pauze, a na samom početku 2016. izašao je četvrti po redu broj fanzina o alternativoj kulturi i umetnosti, koji nosi karakterističan naziv - Princip.
[  ]

Na samom početku možete pročitati intervju sa crust punk velikanima Doom, a zatim i sa bendovima Cepeni Ćunci i Varvarogenije. Tu su i dalje stare rubrike - kolumne, poezija, proza, osvrti na knjige, muzičke recenzije, stripovi i par ilustracija. Naslovna fotografija je pomalo specifična, donekle politički angažovana, mada sadržaj u samom fanzinu nema takvih tendencija. Akcenat je isključivo na muzici, književnosti, likovnoj umetnosti… Za sada, u planu je da fanzin izlazi kvartalno, tj. četiri puta godišnje, a povodom najnovijeg broja, urednici uzjavljuju:

"Osvrnuli smo se na stanje na underground sceni i dali moguća predviđanja u kom pravcu će se scena kretati, pisali smo o metafizičkim stvarima koje su dokučive samo probranima koji žele da ih spoznaju. Predstavili smo izuzetno širok dijapazon muzičkih izdanja, od starih kajli do novih klinaca.

U odnosu na prethodna tri broja, u ovom smo se potrudili da pružimo najlepši sadržaj u kojem će čitaoci potpuno uživati i sa kojim će se identifikovati, a na vama je da presudite da li nam je to pošlo za rukom."

Fanzin možete pročitati ili besplatno preuzeti sa priloženih linkova, a u u toku meseca pojaviće se i ograničeni tiraž štampanih primeraka.

Čitanje: http://issuu.com/fanzinprincip/docs/fanzin_princip__4

Download: http://www.mediafire.com/download/qfmzfu571hzufbt/Fanzin+Princip+%234.rar#4.rar

FB Page: https://www.facebook.com/FanzinPrincip/

promo guy // 04/01/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*