home > njuz > 13. MUF (Sisak) objavio detaljni program zbivanja!

kontakt | search |

13. MUF (Sisak) objavio detaljni program zbivanja!

Mali Urbani Festival 2016. (MUF 13)

Mali Urbani Festival 2016., osmišljen je kao urbano okupljalište mladih umjetnika i glazbenika s ciljem promicanja i promoviranja urbane mladenačke kulture, popularizacije mladenačke umjetnosti (glazbene, likovne, literarne, multimedijalne, kazališne i dr.), provođenjem edukativnih programa, te promoviranja naše kulturne zajednice, grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Koncept cjelokupnog festivala zasniva se na trodnevnom okupljanju glazbenika i umjetnika, predavača i izlagača koji će kroz tri dana održavanja programa Malog Urbanog Festivala prikazati svoju glazbenu i umjetničku maštu te strukovnu raznolikost vlastitih ideja. Sve to će postići prikazivanjem svojih uradaka, održavanjem koncertnih zbivanja, postavljanjem umjetničkih radova, edukacijama i prezentacijama. Podizanje svijesti mladih ljudi o značaju urbane mladenačke kulture, isticanju vlastitih ideja, te sudjelovanju u kreativnim društvenim procesima zadatak je koji želimo postaviti pred sebe organiziranjem Malog Urbanog Festivala. Isto tako, jedan od glavnih ciljeva organizacije festivala je, kao i svake godine, promicanje volonterstva/aktivizma i dobrotvornog rada, rada s mladima i za mlade te umrežavanje sa sličnim organizacijama iz regije. Proces provedbe aktivnosti, kao i proces provedbe cjelokupnog projekta bit će obavljen od strane 30 članova/volontera pet udruga u sastavu Koordinacije udruga mladih Siska i izvođača partnera, pod stručnim vodstvom 10 iskusnih članova uprave navedene organizacije.

MUF 13 će se odrađivati kroz ukupno 4 sastavnice:

- Glazbeni program
- Street art program
- Edukativni program
- Športski program.

Datumi održavanja festivala : 23., 24., 25. rujna 2016.
Datum promo programa/najava festivala: 2.srpnja 2016. : Edukativne program te Street art program provodimo već u prvom tjednu mjeseca srpnja kada ćemo službeno i najaviti cijelokupni festivala.

Street art program + Edukativni program 1. dio

- Cjelodnevni i večernji program "Zibelski neboderi" 2. Srpanj 2016. - Zibel

Opis aktivnosti:
Ovogodišnji Mali Urbani Festival bit će najavljen već u srpnju, kad se početkom mjeseca, u sklopu Festivala ulične umjetnosti Re:Think i u suorganizaciji s Udrugom Zibel, planira popodnevna manifestacija tematski vezana uz povijest zibelskih nebodera, upotpunjena izložbom starih fotografija tog sisačkog kvarta i druženje na krovu jednog od nebodera. Uz glazbu, druženje, oslikavanje i izložbu, pokušat ćemo stanovnicima Zibela ukazati na vrijednost tog sisačkog kvarta i njegovih nebodera, koji su kroz godine postali jedan od simbola sisačke vizure te pokrenuti raspravom o kvartovskoj samoorganizaciji s ciljem zajedničkog djelovanja i zajedničkog doprinosa zajednici.

Glazba: Easy-peasy lounge glazba by OMAR

Izložbe: Stare fotografije Zibela, dobivene u suradnji s Muzejom i Državnim arhivom u Sisku.
Oslikavanje javnih površina: Smack + Neman + gost iznenađenja

Edukativni program i otvaranje Malog Urbanog Festivala 2016.

- Poslijepodnevni program "MUF 13" - 23. rujna 2016. - 17:00 sati - Kazalište "21" Sisak

Prvi dan festivala te ujedno i njegovo svečano otvorenje označit ćemo prikazivanjem povijesti Kluba mladih SKWHAT, odnosno proslavom desete godišnjice rada i djelovanja Kluba, kao jednog od najdugotrajnijih klubova u hrvatskoj. Za tu prigodu, kako bi proslavili deset godina rada Kluba mladih SKWHAT, naši prijatelji iz B.A.K.A.
kolektiva pripremaju dokumentarni film kojim će se prikazati desetogodišnji rad i zalaganje volontera i članova Kluba te doprinos našoj zajednici. Prezentirat ćemo do sada postignute rezultate te uz prisutnost pokretača inicijative o osnivanju i otvaranju Kluba mladih SKWHAT podijeliti nekoliko poklona prisutnima na otvorenju.
Prezentacija o radu Kluba mladih SKWHAT posljednjih 10 godina i poveznica sa Malim Urbanim Festivalom- 18:00 - moderator Igor Kovač
Izložba majica kao glavnih promotivnih materijala Malog Urbanog festivala kroz povijest - 18:30 - Moderator Dario Ljubojević
Prikazivanje filma od 19:00 - Moderator Goran Nježić

Glazbeni program - Elektroničke glazbe Mali Urbani Festival 2016.
- Večernji program "MUF 13" - 23.rujna 2016. - 21:00 sat - Klub mladih SKWHAT

Kao i svake godine glazbeni program festivala započinjemo plesnim ritmovima elektroničke glazbe naših najpoznatijih DJ-a i VJ-a. Pod organizacijom članova Kult.com-a, večer će zasigurno ostati u pamćenju svim posjetiteljima našeg festivala, a prema uzoru na protekle edicije MUF-a, ne sumnjamo u dobar provod i dobru zabavu do ranih jutarnjih sati.

Izvođaći:
- Denis Beifuss (Zagreb)
- Mate Čeko (Zagreb)
- OMAR (Sisak)
- FRANCA REHM (Njemačka)

Street art program + Edukativni program Mali Urbani Festival 2016. 2. dio
- Prijepodnevni program "Kava sa susjedima" 24. Rujan 2016. - 12:00 sati - Klub mladih SKWHAT

Drugi dio Street art i edukacijskog programa održat će se drugi dan Malog urbanog Festivala u prijepodnevnim satima, kada ćemo organizirati druženje sa susjedima kvarta. Ovaj put, tema izložbe bit će sisački vodotoranj i zgrada mjesne zajednice u šumici Viktorovac (Klub mladih SKWHAT), njihova kratka povijest, stare fotografije i raspravu o javnom prostoru i značaju glavnih orijentira šumice (vodotoranj + zgrada Skwhata). Ovo neformalno druženje, uz kavu i kolače, na koje će biti pozvani svi stanovnici okolnih kuća i zgrada, začinit će sisačke grafiterske skupine, uz tematsko oslikavanje pročelja zgrade SKWHAT-a i showcase svog dosadašnjeg rada.

Tribina: Sven Sorić, program u pripremi.
Izložbe: Stare slike kvarta, vodotornja i Šumice, u kontekstu nekadašnjeg značenja tih građevina
Oslikavanje: Neman & crew + Pomoć "Susjeda" - Oslikavanje zgrade Kluba mladih SKWHAT

Sportski program Mali Urbani Festival 2016. 1. dio
- Poslijepodnevni program "Alternative sports" 24.rujna 2016. - 15:00 Klub mladih SKWHAT

Kako Mali Urbani Festival promovira alternativni kulturni glazbeni i umjetnički izričaj, tako u okviru Sportskog programa promoviramo "Alternativne" i slabo zastupljene sprtove i sportske aktivnosti. Ove godine, imamo za cilj predstaviti svim posjetiteljima našeg festivala viziju alternativnih sportova i njihovu zastupljenost u Hrvatskoj, kroz tribine i showcase nekolicine istaknutih skatera, rollera i bikera.
Tribina: "I mi postojimo" - Prezentiranje alternativnih sportova "Bike" , "Skate" , "Role". Isticanje važnosti ulaganja u razvoj alternativnih sportova; Vizija razvoja alt sportova u Sisku. - 16:00 sati
Showcase "bikera" i skatera" u sisačkoj Šumici. - 17:00 sati

Glazbeni program - Rock glazbe Mali Urbani Festival 2016.
- Večernji program "MUF 13" - 24. rujna 2016. - 21:00 sat - Klub mladih SKWHAT

Dobro znani Rock program Malog Urbanog Festivala, ove godine ćemo začiniti sa nekoliko glazbenih noviteta koji će zasigurno "zapapriti" večernji program od kojeg će svim posjetiteljima biti žestoko vruće. Kako je je već do sada poznato, subotnji večernji program MUF-a proslavit ćemo uz fantastične rock ritmove istaknutih glazbenika s hrvatske scene uz koje ćemo posjetiteljima podijeliti nekoliko poklona Kluba mladih SKWHAT te uz fantastičan light show obilježiti desetu godinu rada Kluba na jedan poseban način.

Izvođači:
- Baden Baden (Zagreb)
- Esc life (Zagreb)
- Nikki Louder (Kamnik, SLO)
- Marčelo (Paraćin, SRB)
- Repetitor (Beograd, SRB)

Sportski programMali Urbani Festival 2016. 2. dio
- Poslijepodnevni program "Slabo zastupljeni sportovi" 25.rujna 2016. - 16:00 sati ŠRC Sisak

Budući da nam je krajnji cilj povezivanje svih udruga Siska kako bismo zajedno činili dobro za zajednicu, u nedjelju kao zadnji dan festivala organiziramo super sportski event u suradnji sa udrugom "Zibel" i ŠRC Sisak. Nedjeljno poslijepodne provest ćemo na Sisačkom bazenu gdje ćemo uz gore navedene suradnike organizirati mini turnire u stolnom tenisu, pikadu te kao središnju aktivnost, pokazne vježbe i mini turnir u kuglanju. Kako bi ovaj event bio poseban, u kuglani sisačkog bazena,
za vrijeme održavanja navedenih igara, posjetitelje će zabavljati DJ koji će voditi računa o usijanoj atmosferi koju garantiramo.
Program je u pripremi.

Voditelj projekta Mali Urbani Festival 2016.: Igor Kovač; 091 545 9630
Predsjednik KUMS-a; Voditelj programa: Dario Ljubojević; 098 651 548
Kontakt mail: kums@skwhat.com

''SVI NA MUF!''

promo guy // 21/09/2016

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*