home > njuz > Nova izdanja - HARI & FAT SONS, DETOUR, SNOVI, HUMAN, HEADONEAST, REPETITOR, SARA RENAR, MANNTRA, GROZNYCORP., NIČIM IZAZVAN, MIŠO KOLAČ PROJECT, NELLCOTE

kontakt | search |

Nova izdanja - HARI & FAT SONS, DETOUR, SNOVI, HUMAN, HEADONEAST, REPETITOR, SARA RENAR, MANNTRA, GROZNYCORP., NIČIM IZAZVAN, MIŠO KOLAČ PROJECT, NELLCOTE

Hari & Fat sons

Nakon prva dva studijska albuma, "Green line-red line" (2014.) i "Songs for bad weather" (2015), LuLu je novi singl benda Hari & Fat sons s nadolazećeg EP-a (2017.). Pjesma je snimljena u ljeto 2016. u studiju "K.M.B." u Sisku. Produkciju i mastering potpisuje Matej Zec.

Singl "LuLu" se može poslušati i besplatno preuzeti na Bandcamp stranici Hari & Fat sons-a (potrebno je samo kliknuti "buy now", upisati nulu i kliknuti download).

Hari & Fat sons - LuLu

Detour

Singlom "Tvoje lice se promijenilo" Detour najavljuje četvrti album "detour10" koji će svoju koncertnu promociju doživjeti 19.11. u Velikom pogonu Tvornice kulture, u sklopu velikog slavljeničkog koncerta "DETOUR I GOSTI - 10 GODINA PUTOVANJA". Godinu u kojoj su poharali radijski eter s pjesmom "Zaljubila sam se" završit će na najbolji mogući način: novim singlom, novim albumom i velikim koncertom.
Pjesma "Tvoje lice se promjenilo" ostavila je trajni trag u eteru i predstavlja prvu autorsku uspješnicu skladatelja i tekstopisca grupe Nenada Borgudana, kojemu je pri pisanju teksta pomogla tadašnja pjevačica grupe Yammat Ivana Babić.



"Pjesma 'Tvoje lice se promijenilo' ne spada u pjesme s Detourovih diskografskih izdanja već datira iz 2004. dok je grupa djelovala pod imenom Yammat i izvorno se nalazi na Yammatovom albumu 'Plan B'. Napravili smo veliki zahvat u aranžmanu i zvuku pjesme pojačavši bazu puhačima, gudačima i perkusijama što je uz novi vokal naše Gine pružilo potpuno novo čitanje skladbe", objašnjava Nenad te nastavlja: "Radi se o albumu za koji smo odabrali deset skladbi koje zapravo čine presjek našeg rada i prvih triju albuma, među kojima su i neke koje nisu imale status singla. S novim osvježenim aranžmanima namjera nam je približiti pjesme onome što danas čini zvuk Detoura."

Pjesma s kojom Detourovci standardno završavaju svoje kocertne nastupe dobila je po prvi put i svoj video broj u režiji Tomislava Brđanovića koji je članove i njihove pridružene goste, instrumentaliste, postavio u njihovo prirodno stanje, na pozornicu: s instrumentima i u sviračkom zanosu.

Snovi

Pulski progressive rock bend Snovi u suradnji s vizualnim umjetnikom
Željkom Vukičevićem objavio je novi glazbeni video spot za pjesmu
"Sento de Autuno".



Redatelj: Željko Vukičević - Zhel
Snimatelji: Željko Vukičević i Pablo Robertson De Unamuno (snimci iz filma 'The Dream Life of Debris © 2014)

Snimano na lokacijama u Puli i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Snovi aktivno djeluju od 2008. godine, a dosada su objavili 2 albuma: Snovi (2011.) i Ciklus (2014.).

Članovi benda:
Marino Buršić (gitara)
Branko Crnogorčić (bubanj)
Marko Kalčić (bas)

Trenutno rade na novom albumu pod nazivom "Worlds Upon the Land" koji postepeno objavljuju u obliku EP-a od kojih svaki sadrži po tri pjesme.

Novi album planiran je za 2017. godinu.

Human

Human postoji od 2013.godine,te nakon dvije godine rada krajem 2015. godine pod izdavačkom kućom Aquarius records izdaje album prvijenac Plan B za dan D.



Human voli svirati u pripijenim atmosferama klubova, ali ne srami se priznati kako najvoli ljetne festivale, avanture i putovanja. Singlovi koji su najavili naš rad su Kusur i Zaiglana djeca i njima smo se oprostili od svog prvog albuma. Nakon zdrave provokacije politike i antinarkomanske balade došlo vrijeme da se ljubav kuša u apokaliptičnom vremenu.

Singlom Nule okrećemo kormilo prema pitkijim, himničnijim i melodičnijim obalama. Znaš li zbrajati do Nule ? Koliko je Nula plus Nula? Ljubav u doba apokalipse -

Moto za naš novi singl Nule: "Nule mogu zbrajati oni koji nemaju više što oduzeti."

Headoneast

Nakon ovogodišnjih odličnih singlova "Drukčije" i "Ljetna pjesma" grupa Headoneast ponovno će oduševiti novom pjesmom jednostavno nazvanom "Jesen".



Headoneast su sa svakim novim singlom drukčiji, ali prepoznatljiva rukopisa autora Aleksandra Ljiljka. Ovaj put donose mirise i boje jeseni, ispričane jezikom glazbe.

Repetitor

Nabrijani beogradski garažni-postpunk-noise-rock trio Repetitor sa novim singlom ''Suženi snovi'' najavljuje novi album ''Gde ćeš'', koji je izašao danas u CD i LP za slovensku nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records. Singl "Suženi snovi" je dostupan za streaming i (free)download na Moonleejevom Bandcamp profilu, kao i na YouTube kanalu.



Od zadnjeg albuma ''Dobrodošli na okean'' (Moonlee Records, 2012) je doista prošlo već četiri godine, ali Repetitor za to vrijeme nisu odmarali nego su se sa divljim i eksplozivnim koncertima širili i preko granica Balkana. Europskim turnejama i nastupima na brojnim većim europskim festivalima (Sziget, Exit, Eurosonic, Pohoda, Europavox, Rock For People, Loftas, Stereoleto, INmusic...), gostovanjima po Rusiji pa čak i u Kini, su se suvereno probili u samu špicu "must-see" rock bendova, koji vraćaju vjeru u (punk)rock. Istovremeno su i napisali i snimili 8 novih pjesama za album ''Gde ćeš'', od kojih smo neke već imali priliku čuti na njihovim koncertima.

Najjače oružje Repetitor su koncerti, tako da se odmah nakon izlazka albuma vračaju na koncertne bine. Nakon promocijskih koncerta u Ljubljani, Rijeki i Sarajevu kreću i na europsku turneju, u okviru koje će nastupiti na festivalu Le Guess Who? u Nizozemskoj, gdje će nastupiti u društvu Savages, Swans, Dinosaur Jr., Deerhof, Tortoise i mnogih drugih.

Datumi koncerata Repetitor:
20.10.2016 @ Ljubljana, Kino Šiška (SI)
21.10.2016 @ Rijeka, Pogon kulture (HR)
29.10.2016 @ Sarajevo, Sloga (RS)
2.11.2016 @ Trenčin, Luč (SK)
3.11.2016 @ Brno, Kabinet Muz (CZ)
4.11.2016 @ Bratislava, tba (SK)
5.11.2016 @ Rožnov, T Klub (CZ)
6.11.2016 @ Prague, Klub Famu (CZ)
9.11.2016 @ Amsterdam, OT301 (NL)
10.11.2016 @ Utrecht, Le Guess Who? (NL)
18.11.2016 @ Krško, MC Krško (SI)
2.12.2016 @ Zagreb, Tvornica Kulture (HR)
3.12.2016 @ Beograd, Dom omladine (RS)
15.12.2016 @ Linz, Stadtwerkstatt (AT)
16.12.2016 @ Nova Gorica, Mostovna (SI)
17.12.2016 @ Kranj, Trainstation (SI)
23.12.2016 @ Skopje, MKC (MK)

Sara Renar

Nakon intrigantnih i autentičnih singlova i spotova "Notturno" i "Dani bez sjena" glazbenica Sara Renar trećim singlom/videospotom "Tišina" najavljuje istoimeni, novi studijski album koji će biti objavljen 28. listopada.



Mračna atmosfera i mantrično pulsiranje slušatelja vodi na unutarnje putovanje kroz potpuni kaos do konačnog smirenja. Usporeni film videospota koji ponovno potpisuje Gustav Golik upotpunjuje autoričinu introspekciju na 65 bpm-a i nedvosmisleno poručuje: na kraju ostaje samo tišina.

Manntra

Umaški tročlani bend Manntra nastao je kao vizija trojice prijatelja 2011. godine, kada su se okupili Marko M. (Vokal i gitara), Zoltan L. (Bas) i Andrea K. (Bubnjevi).

Publici su se predstavili s pjesmom Kiša kojom su najavili svoj prvi studijski album Horizont. Iako je bend omogućio besplatan download na službenoj stranici Manntre, album je u rekordnom roku bio rasprodan u fizičkom izdanju što im je dalo do znanja da su na pravom putu.

Shvatili su da unatoč sve modernijim pravcima u glazbi, okruženje i glazbena povijest područja na kojem se nalazimo, imaju snažan utjecaj na ljude. Zbog toga su odlučili stvoriti spoj moderne elektronske glazbe, jednostavnog i surovog rocka, povijesnih folk i etno elemenata. Tako je nastao njihov zvuk kojeg su jednostavno nazvali "Balkanski Rock".

Prva pjesma kojom najavljuju novi album je Meridian, za koju je je snimljen i video spot kojeg su radili u suradnji s ekipom iz iCode Team-a iz Beograda.



"Meridian je priča o ljubavi, rastanku ljubavnika i pronalaženju novih pustolovina. Meridian je glasan kao oluja i pitak kao voda." - o pjesmi je rekao Marko iz Manntre

GroznyCorp

Tročlani bh. electro garage pop bend GroznyCorp. objavio je spot za pjesmu "Oddball" koja je ujedno i najavni single njihovog albuma prvijenca "How To Forget The Missing Pieces", objavljenog početkom prošlog mjeseca.



Spot za pjesmu "Oddball" sniman je u Travniku. Njegovu režiju potpisuju članovi benda, snimateljica je bila Vanja Jovišić, a u spotu glume prijatelji benda Beržih Adžaip i Nezir Hotić.

Bend GroznyCorp. okupljen je 2014. kao svojevrsna reorganizacija i nastavak nekadašnjeg benda Grozny, a danas ga čine Fadil Hamzić, Faruk Odobašić i Mirza Lendo koji su domaćoj javnosti poznati i kroz rad bendova KZU ole ole & PZU oje oje, KillingJazzHardCoreBaby i Puls Asfalta. Nakon dvogodišnjeg perioda rada na pjesmama, definisanju zvuka i snimanju albuma, bend je počeo sa aktivnim djelovanjem 2016. koja se može smatrati i kao stvarna godina nastanka.
"Naše su pjesme prožete melanholičnom atmosferom, melodičnim vokalom i periodičnim ponavljanjem tema uz povremenu nadogradnju sa novim sekvencama. Iako melanholija dominira kao sveprisutna osobina (muzički i tekstualno), i dihotomija je jedna od važnijih karakteristika, tako da slušalac svaku pojedinu melodiju i/ili stihove može dvojako kako osjetiti tako i protumačiti", kažu iz benda.

Žanr muzike koju izvode sami vole definisati kao "electro garage pop". To je spoj elektronskog bubnja i synth basa sa garažnim zvukom živih gitara i pop vokala obojenog sa dosta efekata.
Bend je već imao priliku da se predstavi publici u Travniku i Mostaru, a njihov sarajevski koncert zakazan je za 29. oktobar u Art kinu Kriterion.

Album "How To Forget The Missing Pieces" sadrži devet pjesama i snimljen je u vlastitoj produkciji, dok je mastering uradio Zoran Jurišić @ MK Mastering Studio. Izdan je pod etiketom Lampshade Media dostupan je na online muzičkim trgovinama: iTunes, Deezer, Spotify, Google Play.

Više informacija o bendu GroznyCorp. možete pronaći i na njihovoj zvaničnoj web stranici: http://www.groznycorp.com/

Ničim izazvan

Ničim izazvan se, nakon dva uspešna albuma okreće singlovima i najavljuje novi, zreliji zvuk sa pesmom "Daleki kraj". Ljubitelji njihovog zvuka posle prvih taktova pesme postaće svesni kakva su dalja muzička stremljenja ove popularne grupe.



U pesmi "Daleki kraj" kao gost se pojavljuje Nevena Glibetić, koja je dugogodišnji verni Marčelov muzički saborac. Jedan od frontmena Ničim izazvan, Bojan Gluvajić, ističe: "Već na samom početku, dok se još pesma oblikovala u glavi, znao sam da bi ona bila idealna kao prateći vokal. Na našu sreću, Nevena nije mnogo razmišljala kad sam je pozvao da udružimo snage".

Nevena Glibetić opisuje saradnju sa bendom Ničim izazvan: "Ničimi su moje veoma drage muzičke kolege. Bend koji je već svojim debitantskim albumom stigao u "prve redove" regionalne muzičke scene. Pravi su drugari, veoma predani svojoj muzici, koju ja volim i privatno da slušam. Svi sa nestrpljenjem čekamo da publika čuje kako zvučimo zajedno".

U stvaralačkom procesu oko singla "Daleki kraj" sastav Ničim izazvan držao se oprobane formule - producenta Đanija Pervana (Letu štuke, Darko Rundek), koji je bio zadužen i za produkciju njihova dosadašnja dva albuma.

S obzirom da im je ovo trinaesti video po redu, Ničim izazvan se, kako kažu članovi benda, dodatno potrudio da ovo bude najozbiljniji video do sada za neku njihovu pesmu. Spot za "Daleki kraj" je sniman u novosadskom studiju TV Kanala 9, režiju i kameru potpisuje Daniel Girizda.

Ničim izazvan nastavljaju sa koncertima širom regiona, a novosadska publika će prva imati priliku da "Daleki kraj", kao i nove pesme koje će se naći na novom albumu, čuje uživo krajem oktobra na manifestaciji "Oktobarfest".

Mišo Kolač Project

Iza pseudonima Mišo Kolač Project krije se mladić rođen 1983. godine u Karlovcu (Hr), odrastao u Velikoj Kladuši (BiH), a koji 1997. kreće prema zapadu i zaustavlja se u Nizozemskoj. Tamo od 2000. godine eksperimentira sa zvukom, fotografijom i filmom, a trenutno se bavi muzikom, što kao solo autor, što u okviru drugih muzičkih i multimedijalnih projekata. Edisov prvi singl, je pred nama ''Planeta je komercijala''. Pjesmu prati i zanimljiv video-spot autora Daniela van Hautena.

Nellcote

Nellcote se vraća s novim uratkom nakon više od godinu dana traganja za izgubljenim dušama.
Pjesma "If Only They Could" jedan je od zapisa s tih putovanja, a ujedno i najava za nadolazeće višeminutno izdanje. Bend je i dalje vjeran snimanju u sobnoj atmosferi, a kako zvuči ova akustična minijatura možete otkriti uz hipnotičnu video priču za koju je zaslužan Dino Santaleza (Vila Propuh Studio).

http://nellcoteband.bandcamp.com

terapija // 18/10/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*