home > njuz > Nova izdanja - OGENJ, TOMISLAV GOLUBAN, PSIHOMODO POP, PAVEL, MIROSLAV I GORDANA EVAČIĆ, TREES OF MAINE

kontakt | search |

Nova izdanja - OGENJ, TOMISLAV GOLUBAN, PSIHOMODO POP, PAVEL, MIROSLAV I GORDANA EVAČIĆ, TREES OF MAINE

Božić je blizu, pa imamo nekoliko novih prigodnih na tu temu...

Ogenj

Koprivnički folk-punk bend Ogenj u duhu adventskih dana snimio je novi singl "Vesela nočka."



Kako smo i navikli od benda Ogenj, singl "Vesela nočka" prava je vesela adventska poskočica, a sam tekst pjesme dočarava toplinu i veselje koje nas sve prožima tokom adventa.
Pa se tako društvo iz Ognja okupilo oko blagdanskog stola i na sebi svojstven način opjevalo doček i Isusovo rođenje.
Bend je pjesmu snimio krajem mjeseca studenog na Goričkom gdje i održavaju probe, dok je snimanje i miks pjesme odradio njihov prijatelj Denis Kuzel.

Pjesma "Vesela nočka" svoju live premijeru imati će na koncertima 16. prosinca u Zagrebu u sklopu adventskog programa Art pullovera, te 17. prosinca u klubu Boogaloo na slavljeničkom koncertu benda "Zadruga", čiji su poziv Ogenj dobili da im se pridruže na pozornici i zajedno s njima i Hladnim Pivo proslave 25 godina benda Zadruge.

Kako nam javljaju iz benda Ogenj za 2017. godinu već imaju nekoliko novih bukiranih datuma diljem Hrvatske, a uskoro planiraju i nekoliko inozemnih nastupa.

Uz sve najavljene nastupe očekujemo i nova studijska izdanja kao što je bio EP "Još je rano" iz još aktualne 2016. godine.

Tomislav Goluban

Tomislav Goluban, svirač usne harmonike iz Grabrovca, trenutno proživljava vrhunac karijere. Odlikuje ga dugogodišnja kvaliteta i konstantna nadogradnja glazbenog izričaja. U prilog tome govore i mnoga priznanja, nastupi u dvadesetak zemalja, 4 Porina, nagrade Status, uspješna realizacija Zagorje Blues Etno Festivala i dvostruka pobjeda na ovogodišnjem hrvatskom blues natjecanju.



S osmim albumom ''Kaj Blues Etno'' objavljenim prije 40 dana, dokazao je da uspješno koketira i sa world glazbom, a pozitivne su recenzije stigle iz više europskih zemalja i Amerike. Kritičari su pozdravili upotrebu hrvatskog jezika u njegovoj glazbi što je iznenadilo i samog Golubana.

I dok se sa svojim bendom priprema za Svjetsko blues natjecanje u američkom Memphisu krajem siječnja sljedeće godine, Goluban objavljuje božićni singl s dvije nove pjesme.

Poznata "Svim na zemlji" snimljena je u instrumentalnoj verziji, a u autorskoj "Bo Bo Božić", dominira bogat instrumentarij, sekcija puhača i naravno, usna harmonika. Vesela atmosfera, toplina doma i zajedništvo, glavni su motivi ove božićne priče u kojoj: kuglice na boru, njišu se čekaju zoru, dok iz našeg kamina, toplina nam svira. Pleši i zapjevaj, sretan Božić nek je Vam, na krilima anđela, vedar i nasmijan.

Psihomodo Pop

Psihomodo Pop ostaje autentičan i vjerodostojan samome sebi i svekolikom pučanstvu poklanja neuobičajenu blagdansku pjesmu ''Sretan Božić''. Davor Gobac, poput pravog zločestog Djeda Mraza briljira u ovoj punk rock božićnoj himni, uz žestoku pratnju cijelog benda i dodatnu injekciju blagdanske atmosfere u vidu snažne prateće brass sekcije.



''Sretan Božić'' napisao je Davor Gobac, cijeli Psihomodo Pop je napravio aranžman, a producirao njihov već dobro poznati suradnik s kojim su snimili i posljednje, Porinom nagrađeno izdanje ''Ćiribu ćiriba'', Srđan Sekulović - Skansi. Sve skupa prokušana dobitna kombinacija koja nije mogla donijeti ništa manje od još jednog hita kojemu ćemo se rado vraćati u dane blagdana.

Jedno je sigurno, bilo da ste bili dobri ili još bolje, zločesti, ovoga Božića Psihomodo ima poklon za vas!

Uživajte uz ''Sretan Božić''!

Pavel

Iako su na nacionalnoj TOP 40 listi singlova prisutni s čak dvije pjesme, ''Ljubav'' i ''Vrijeme života'', Pavel nam predstavlja i jedan posve novi zimski singl!



Riječ je o pjesmi ''Svi moji Božići'' čiji izrazito pjevni refren na prvu ostaje u uhu, a glasovi bračnog para Šerić tvore jednu pravu rapsodiju emocija u svakom slušatelju. Božići u Hrvatskoj nisu bijeli posljednjih nekoliko godina, a što ih usrećuje za Božić te što im nedostaje, poslušajte u novom singlu ''Svi moji Božići''!

"Kako sam zaljubljen u Advent i obožavam sav taj sezonski kič, dugo već planiram napisati božićnu pjesmu i sretan sam da mi je to ovog puta pošlo za rukom, inspiracija je očiti nedostatak snijega oko Božića, pa ovom pjesmom prizivamo pahulje, a ako i ne bude snijega, želimo da bude makar dovoljno hladno da vidimo dah, jer Božić na 15 stupnjeva stvarno nije neka fora." (Aljoša)

Aljoša Šerić i Antonia Matković napisali su glazbu na Aljošine stihove, a pjesmu je aranžirao cijeli bend. Za produkciju su zaslužni Aljoša Šerić i Srđan Sekulović Skansi.

Miroslav i Gordana Evačić

Miroslav i Gordana Evačić, glazbenici osebujnog stila i veliki zaljubljenici u etno, world music i blues izričaj , prije nekoliko dana izdali su prigodnu blagdansku pjesmu pod nazivom "Božićna" koja je ujedno i početak suradnje sa izdavačkom kućom Intek Music.



Pjesmu su zajedno napisali i izvode je Miroslav i Gordana, a za posebno blagdansko ozračje zaslužne su i članice zbora "Ime ljubavi" koje su zajedno sa Gordanom otpjevale tekst refrena.
Produkciju, aranžman i mastering singla potpisuje Marin Hraščanec, dok je režiser, snimatelj spota i montažer Dinko Šimac.

Na snimanju spota bila je prava blagdanska topla atmosfera,
kakvu bi i poželjeli svakome za Božić.

A evo i jedna manje prigodna...

Trees of Maine

terapija // 13/12/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*