home > njuz > NOVA IZDANJA: DID, Nevjerni Tomo & Čopor, CPR, Svemir, Moon.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: DID, Nevjerni Tomo & Čopor, CPR, Svemir, Moon.

01. DID - NOVI SINGL!
[  ]

Spona Vam predstavlja debitantski singl "Dalmacija" svojeg novog izvođača - grupe DID. Iza ovog neobičnog imena skriva se dvojac D.R. (40) i K.Đ. (40), koji su projekt DID pokrenuli 2015. godine. Dodatnu zanimljivost singlu "Dalmacija" daje činjenica da ga pjevaju i sviraju dva osječana i to na "pravom pravcatom" dalmatinskom dijalektu. DID definitivno donosi nešto novo i neuobičajeno - spoj dobrog "groovea", funka, elektronike i melodioznih vokala.

Videospot za pjesmu "Dalmacija" izlazi uskoro, snimljen je u neretvanskoj dolini u srpnju prošle godine, a obilježila ga je mlada glavna glumica L.P.R. (6).

Singl "Dalmacija" pokazuje i smjer kojim osječki dvojac želi utabati staze, a to je "melodiozni groove". Riječ je o prvom od pet singlova/videospotova koji najavljuju debitantski album DID-a za kraj 2018.

Funk-groove u kombinaciji s iskrivljenim dalmatinskim "naričjem" sigurno će vas natjerati na ples te vas pripremiti na još jedno ljeto!

Link za slušanje: http://www.spona.com.hr/albums/did-dalmacija/

02. NEVJERNI TOMO & ČOPOR - NOVI ALBUM!

Album "SVE OSIM DANAS DALEKA JE BUDUĆNOST" druga je po redu suradnja Nevjernog Tome i Čopora koja je rezultirala objavom zajedničkog albuma.
Prvi puta ova dva glazbenika surađivali su u ljeto 2012. godine kada su snimili album PROGNANO PLEME koji je portal Politikaplus proglasio najboljim domaćim albumom 2013. godine.



03. CPR - PRVI ALBUM!
[  ]

Crime:Scene Records sa ponosom predstavlja album prvenac najmlađeg novosadskog pank benda CPR! Album "Pank iz doba jure" snimljen je na 1-2-3 u Novom Sadu. Članovi benda imaju imaju između 15 i 18 godina a 80% pesama koje se nalaze na albumu nastale su kad su članovi imali 14-15 godina. Tonski snimatelj bio je Polgár Zsolt iz CK13 kolektiva, dok je miks i post produkciju uradio Inquisitor, frontmen benda dreDDup. Album je zamišljen da zvuči onako kako bend zvuči uživo, bez preterano šminke i sređivanja, jer ipak je u pitanju pank žanr. Tekstovi su buntovni i puni mladalačkog besa i dobre energije. Za sada samo dostupan kao besplatan digitalni download i digitalno izdanje, bend je u potrazi za adekvatnim izdavačem fizičkog izdanja.

Album u celosti možete preslušati i besplatno skinuti sa sledećeg linka:
http://crimescenerecords.bandcamp.com/album/dsr156-cpr-pank-iz-doba-jure

04. SVEMIR - NOVI VIDEO!

Svemir otkriva neobjavljeni video za "Pobratimstvo lica u svemiru".

Kada je krajem prošle godine zagrebački bend Svemir u KSET-u promovirao svoj posljednji album "Male laži", obje su koncertne večeri zabilježili kamerom te o promociji napravili kratki dokumentarni video materijal, kojeg međutim kasnije nikada nisu objavili.
[  ]

Ubrzo nakon promocije, bend je na neko vrijeme prestao sa svirkama zbog promjene gitaristice/gitariste. No, sada su ponovno spremni za nastupe te najavljuju veliki rođendanski koncert u rujnu. Biti će to prva njihova svirka pred publikom u ovoj godini, a u susret toj svirci, objavljuju dio do sada neobjavljenog video materijala, i to u formi spota za pjesmu "Pobratimstvo lica u svemiru".
Snimateljica i montažerka videa je Ana Opalić iz prijateljskih bendova "U pol 9 kod Sabe" i "Ti, ja i moja mama" (http://anaopalic.com/)



05. MOON - NOVI SINGL!

Instrumentalni space-rock bend MOON je izbacio svoj drugi singl Voyager 1. To prvi po redu specijalitet koji je ovaj šabački trio "umesio" u nekadašnjoj pekari, u koju se bend uselio sa instrumentima leta 2016. Studijski je zabeležen u novosadskom Do Re Mi studiju, dok je produkcija je rađena u zagrebačkom Chicken Sound studiju od strane strane Vedrana Kovačića Belog, poznatog po radu sa Abroad Experiments, A|symmetry, Judette, Bang Bang, i dr.
[  ]

Pesma je inspirisana putovanjima uopšte, dok je krajnja forma posvećena sondi Voyager 1 u svom najdaljem i najdužem putovanju sa naše planete, koje traje već 40 godina. Voyager 1 je prešao 20,6 biliona kilometara i sa sobom nosi zlatnu gramofonsku ploču da uživa u pesmama Chuck Berry-ja i najlepšim zvucima sa planete Zemlje, kojima će pozdraviti nove prijatelje iz daleka.

terapija // 12/06/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*