home > njuz > NOVA IZDANJA: Faul, NCODNC, Miroslav Tadić, Slow Motion Suicide, The Killers.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Faul, NCODNC, Miroslav Tadić, Slow Motion Suicide, The Killers.

01. FAUL - NOVA SINGL!

Faul predstavlja svoj prvi diskografski singl 'Kraj'

Faul je osnovao autor pjesama, gitarist i pjevač Bruno Marković 2010. godine a uskoro mu se kao stalni član na gitari pridužuje Ivan Šibenik (Replica, Jeremy's Alive). Nakon nekoliko nastupa na demo natjecanjima i koncertima po zagrebačkim klubovima 2016. godine odlučuju se snimiti prvi EP koji uključuje trilogiju 'Plava vila' te još dvije pjesme iz starog opusa benda.

Najavni singl 'Kraj' kao i ostale pjesme na nadolazećem albumu producirao je Antonino Šimić u Greenwood Studiju.



Svoj doprinos na aranžmanima pjesama dali su i Mario Klarić (bubanj), Bruno Milanović (bass), Ivan Šibenik (gitara), Hana Blažević (prateći vokali), Antonino Šimić (sint, perkusije, elektronika).

Spot za pjesmu je sniman na Viru i u Osnovnoj školi Vugrovec-Kašina. Scenarij je napisao Bruno Marković, a redatelj spota je Dario Godič. U spotu su glumili Matea Paulus i Dino Šušnjić.

Iako je pjesma 'Kraj' treća u nizu trilogije 'Plava vila' odlučili smo je izdati sad jer i spot i tematika pjesme najviše odgovaraju za ljeto. Uzbuđen sam što nakon godinu dana rada na pjesmama i spotovima možemo pokazati publici naš rad. Ovim putem bih se zahvalio svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji ovog singla, ali i ostatka materijala. Izjavio je Bruno Marković

Ostatak albuma očekuje se za kraj godine, a prethodit će mu još dva singla sa videospotovima.

02. NCODNC - NOVI ALBUM!

Metal grupa iz Slovenije je izdala novi album "Children of tomorrow".

Ncodnc je kvartet, koji postoji od 2005 godine. U to vrijeme su sudjelovali na mnogim kompilacijama i izdali prvu ploču "Izlet v neznano". S novim albumom okreću novo poglavje u svojoj karijeri i žele da njihov rad dopre do ljudi.
[  ]

Naslovna pjesma na Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=5fmRS5jyzgs

Album za free download na:
https://ncodnc.bandcamp.com/album/children-of-tomorrow-2

03. GITARSKI VIRTUOZ MIROSLAV TADIĆ OBJAVIO NOVI ALBUM - "SPAVATI, MOŽDA SANJATI"

Od danas je u prodaji album "Spavati, možda sanjati", jednog od najboljih svjetskih gitarista, Miroslava Tadića. Album sadrži obrade tradicionalnih uspavanki i istinskih evergreena u Miroslavovoj nadahnutoj interpretaciji te predstavlja easy-listening materijal za glazbene sladokusce, ali i sve koji se vole opustiti uz sjajnu glazbu.
[  ]

Na ovom sjajnom instrumentalnom albumu nalazi se 10 skladbi u minimalističkim, ali glazbeno iznimno nadahnutim aranžmanima Miroslava Tadića koji je i na ovom albumu pokazao da suvereno vlada instrumentom, udahnuvši svim skladbama emociju svojstvenu samo istinskim velemajstorima. Album je otvoren minijaturom "Čitavu noć slavulj...", svojevrsnim hommageom neponovljivom Arsenu Dediću, koja slušatelja od prvog odsviranog tona uvodi u Miroslavov sneni svijet koji je podijelio sa publikom ovim albumom. Meditativne obrade tradicionalnih napjeva "Zvira voda" ili "Ako si pošla spat" te "Tiho noći" u kojima je naglašeno bogatstvo ovih tradicionalnih melodija gotovo su nestvarno relaksirajuće, a album, na kojem se nalazi i Arsenova svevremenska "Ofelija", internacionalno poznate "Duerme Negrito" ili "Volcancito Dormido" posjeduje snagu da slušatelja na trenutak otrgne od stvarnosti te uvuče u svemir pravog artizma ovog gitarskog virtuoza.

Album predstavlja sjajnu cjelinu, a poznati kritičar Zlatko Gall je u uvodnoj knjižici napisao: "Kako zaključiti i zaokružiti ovaj blistavo odsviran album? Pa tadićevski domišljeno i nadahnuto uz još jedan izvanvremenski tradicional, "Tiho noći"... Tom čvrstom kopčom koja spaja završne "tihopojne" sićane slavuje - koji su odavno preletjeli nacionalne i državne međe - s uvodnim Dedićevim podokničkim slavuljem koji "čitavu noć pjevat mari". I eto prave završnice ovog čarobnog meditativnog albuma. Uz kojeg valja i snivati i sanjati. Makar i očiju širom otvorenih od čistog užitka."
[  ]

Miroslav Tadić snimio je sve instrumente odsvirane na albumu koji je nastajao od studenog 2015. do ožujka 2017. u Little Room studiju u Kaliforniji. Album je popraćen sjajnim tekstom Zlatka Galla, a u fokusu grafičkog rješenja sjajne Mirande Herceg upravo je gitara, instrument koji Miroslav Tadić koristi kako bi nam otkrio nedosanjane predjele naših podsvjesti koju on svojim interpretacijama vješto dotiče.

Ovaj sjajan album Miroslava Tadića potražite po cijeni od 79 kn na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

04. SLOW MOTION SUICIDE - NOVI SINGL!

Slow Motion Suicide objavili novi singl u akustik i elektrik verziji.

Slow Motion Suicide nakon odlične svirke na prvom danu zagrebačkog INmusic festivala predstavlja treći singl s albuma prvijenca, "Fool on the inside". Pjesmu su objavili u akustik i elektrik verziji, a akustičnu verziju prati i videospot sniman u Maksimiru.



"Akustični spot za pjesmu "Fool On The Inside" smo snimali u parku Maksimir jer smo jedan od trilogije akustičnih spotova zamislili u prirodi, a nema boljeg mjesta da te insekti izjedu u kožnoj jakni od parka u Maksimiru . Spot je snimio i montirao avanturist i redatelj dokumentarnih filmova Siniša Glogoški, umjetnik koji stoji iza prvog akustičnog spota za pjesmu Castaway, dok je Marko Kostić asistirao i gledao žene koje joggiraju po parku", rekao je pjevač benda Nikša Lovrinić, ujedno i autor pjesme.

Bend Slow Motion Suicide sve je popularnije ime na regionalnoj sceni, a nakon INmusica spremaju se za nastup u zagrebačkom klubu Boogaloo, gdje će biti pregrupa odličnim Nouvelle Vague 23. lipnja. Osim spomenutih nastupa, publika ih može uživo poslušati na Exit festivalu u Novom Sadu, banjalučkom Demofestu te Toochepinu. Bend će uskoro najaviti još svirki, a za jesen planiraju i turneju po Europi.
Album prvijenac bend je objavio krajem prošle godine, a dosad su objavili dva singla, "Castaway" i "Revolution". Kako su sami istaknuli, bend je oformljen iz potrebe da se naelektriziraju akustične pjesme koje su nekoliko godina čekale u ladici da zažive u obliku koji zaslužuju. Ime benda dolazi iz idioma svega lijepog i ružnog što nas polako ubija, a da nam ne smeta ili to ne primjećujemo poput junk fooda nakon mamurluka, duhovitih prelijepih žena, cigarete poslije seksa, grižnja savjesti ili lijenost u nedjeljno popodne.

05. STIŽU HIMNE KOJE PUNE STADIONE POSLUŠAJTE NOVU PJESMU KILERSA!

Zvijezde nultog dana EXIT festivala, bend The Killers podjelili su s fanovima prvi singl sa nadolazećeg petog albuma "Wonderful Wonderful" koji će svjetlost dana ugledati u narednim mjesecima. "The Man" je premijerno predstavljen na BBC-u u kultnoj emisiji Annie Mac i predstavlja Killerse funky glam rock izdanju koje prijeti postati gigantski hit!



Pjevač i frontmen benda Brendon Flowers predstavljajući novu pjesmu otkrio je kako će izgledati i omot za singl na kojem je njegov sin Henry. Kako je rekao za BBC, ideja je došla od kultnog muzičkog fotografa i režisera Antona Corbijna, koji je inače i ranije s bendom radio na vizualnom identitetu njihovih albuma. Corbijn je poznat prije svega po dugogodišnjoj suradnji s Depeche Mode, U2, Coldplay i Arcade Fire, ali ćemo njegove spotove od sada gledati za nove hitove Kilersa, dok se njegov sin pojavljuje i u spotu.

Upitan da li je pjesma referenca na njega kada je bio mlađi, Brendon je rekao: "Da, ima tu puno stvari o meni. Kada smo počinjali, osjećao sam se kao da sam božji dar. Naravno, to je godinama usput nestajalo. Ali, bilo je dobro podsjetiti se te svoje verzije. Mislim da mi je to pomoglo da shvatim tko sam zapravo danas", ispričao je pjevač.

Inače, pjesmu je producirao Jacknife Lee, poznat po suradnji s megazvijezdama kao što su U2, Robbie Williams i R.E.M, a prema službenoj obavijesti koje su Killersi izdali, novi album će uskoro biti gotov i bit će to, kako kažu, "njihov najpredniji i najotvoreniji album, krcat zvučnim refrenima i himnama koje će puniti stadione". Killersi su već tijekom koncerta u Atlantic Cityju, na vrlo ekskluzivnoj turneji u sklopu koje će svirati i u Novom Sadu već izveli jednu novu pjesmu - "Run for Cover": https://youtu.be/1lbSuuQSeKk

Ulaznice za spektakl godine s Killersima prodaju se po cijenama od samo 235 kn za parter, te 365 kn za veoma limitirani fan pit i 815 kn za VIP platformu. Svi kupci koji već imaju četvorodnevnu EXIT ulaznicu, mogu kupiti i Get EXITed dodatak po povlaštenoj cijeni od samo 125 kn, a koji ide u paru uz EXIT ulaznicu i omogućuje im ulaz u parter zonu za Killerse na glavnoj pozornici.

promo guy // 28/06/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*