home > njuz > NOVA IZDANJA: Vlatko Stefanovski, Magellano, Krešo Bengalka, E:S:T:E:R.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Vlatko Stefanovski, Magellano, Krešo Bengalka, E:S:T:E:R.

01. VLATKO STEFANOVSKI - NOVI ALBUM!

Jedan od najboljih gitarista na ovim prostorima, Vlatko Stefanovski, nedavno je objavio novi album "Mother tongue". Sjajnog glazbenika uskoro ćemo imati prilike i uživo poslušati na festivalu Brijačnica u Boćarskom domu, gdje će nastupiti 20. siječnja ove godine.

Par dana motivacije i inspiracije bilo je potrebno Vlatku Stefanovskom da snimi devet instrumentalnih dragulja koji se nalaze na albumu, čiju naslovnicu krasi slika Vlatkove majke Nade u ulozi Maše iz Tolstojeve drame "Živi leš". Odlika pravog umjetnika nije napraviti što vjerniju repliku postojećeg djela već svoju osobnost i virtuoznost upisati u izvedbu, i zato će ovaj album pronaći put do svakog iskrenog ljubitelja Vlatkovog stvaralaštva.



Vlatkovi instrumentali nisu hladni i daleki, on svakim tonom prenosi toplinu i emociju koja je bila utkana u te skladbe - izvedba je savršena iako je sve snimljeno iz prvog puta u Vlatkovom studiju "Esoteria", a to su odlike virtuoza. "Zošto si me majko rodila" posvećena je Stevi i Esmi Teodosievski koji su kao i Vlatko zadužili makedonsku kulturu. Potvrda toga stigla je u pravo vrijeme jer je najviša državna nagrada Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti "11. oktobar" otišla u njegove ruke.
Album "Mother tongue" možete poslušati na linku: https://www.deezer.com/us/album/49872262

Treće izdanje festivala Brijačnica ponovno nudi najjača imena rock scene. U petak, 19. siječnja u Boćarskom domu će nastupiti Partibrejkers, M.O.R.T, Artan Lili, The Miceks, Rizol i Intergalactic Lovers. Sljedeće večeri na programu će biti Vlatko Stefanovski, Kawasaki 3P, Antenat, Slow Motion Suicide i She Loves Pablo.

Ulaznice za Brijačnicu su u prodaji, a u ponudi su festivalske i dnevne karte. Za dnevne će trebati izdvojiti 75 kn do samog dana festivala kada se dižu na 90 kn. Festivalske će do 19. siječnja koštati 120 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
• Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
• www.entrio.hr

02. MAGELLANO - NOVI ALBUM!

Krajem prošle godine, Magellano (Ivan Vuković), osnivač legendarnog hrvatskog hip-hop kolektiva Sinestet, objavio je svoj 12. album PURA MEDICINA. Kako sam autor kaže, radi se o muzici za unutarnju transformaciju i iscjeljenje. Album je u cijelosti producirao Ishfaq (Sam Mahoney).

Možete ga poslušati, besplatno preuzeti ili kupiti na Magellanovom Bandcampu: https://magellano.bandcamp.com/album/pura-medicina
ili poslušati na youtubeu: http://bit.ly/2oh48Bl.
Također ga možete direktno preuzeti na sljedećem linku: http://bit.ly/2z75Gyy
[  ]

Popis pjesama:

1. Gladni duhovi
2. Korijeni
3. Sveta ljubav
4. Snaga, snaga
5. Oprost
6. Za dobrobit svih
7. Ja sam To
8. ZaJedno
9. Čudo
10. Molitva Velikom Duhu

Recenzija albuma na Blackouthiphop-com-u: http://bit.ly/2E3Bc2K

03. KREŠO BENGALKA - DETALJI OKO NOVOG ALBUMA!

Sve popularniji splitski reper Krešo Bengalka predstavio je singl i spot "Uvij zakolji" koji je snimio skupa s Vukom Orebom i Žuvijem, a kojim najavljuje album "Split ZOO". Glazbu singla potpisuje Krešo Bengalka, a za tekst su zaslužni Krešo Bengalka, Vuk Oreb i Žuvi. Video spot je sniman na pet različitih lokacija, od kojih je najinteresantnija novo uređeni pub 'The Flag' u Splitu. Kameru i montažu video spota potpisuje Marijan Jurčević.

Radi se o petom singlu s albuma koji je jedno od najočekivanijih regionalnih hip-hop izdanja 2018. godine. "Split ZOO" će svjetlo dana ugledati u veljači ove godine, a pripreme su u punom jeku.

"Na albumu će biti 17 pjesama, a između ostalih nalazit će se 'Repetiram', 'Šta ćeš?', 'Nokturno' i 'John 3:16'. Glazbu za 'Split Zoo' potpisuje Krešo Bengalka, a na albumu gostuju Vojko V, Stipe Srdela, Žuvi, Vuk Oreb, Batman 3000, Žuky Brate i grupa Speedheads. "Split Zoo" izlazi 25.02.2018. zajedno sa klupskim singlom 'Jim Morrison'. U planu je promocija albuma unutar regije, a trenutno od nastupa mogu istaknuti 23. ožujka u Splitu s kojim započinjem regionalnu turneju", rekao je Krešo.

Krešo je proteklih godinu dana proveo dosta radno, a jednakim tempom krenuo je i u novu godinu. Na Novu godinu nastupao je u Novom Sadu, a ostatak turneje i ostale detalje otkrit će uskoro.

Krešo Bengalka je 2012. godine debitirao na prvom albumu Kiše metaka, dok se publici premijerno predstavio singlom "Konan" istog benda. Dvije godine kasnije je sa splitskim reperom Žuvijem formirao duo te je objavio album "Brokva" na kojem potpisuje i produkciju. S Kišom metaka je "odradio" niz koncerata po Hrvatskoj i regiji, a u veljači prošle godine objavio je samostalni album "Finale", na kojem se nalaze od ranije poznati hitovi "Kalashnikov", "Pobjeda" i "El Comandante".

04. E:S:T:E:R - NOVI ALBUM!

Nakon čak 5 singlova kojima su najavili album prvijenac, E:S:T:E:R su krajem prosinca, sada već prošle godine, objavili album "I" (prvi) s uvodnom i još devet pjesama. Uz poneki izlet u satirične vode, E:S:T:E:R na svom "prvom" nudi jedinstveni zvuk na domaćoj sceni, mješavinu hip-hop lirike i brzog "drum&bass" ritma. Posebnim zvukom izdvojeni od ostatka scene, jedna su od rijetkih grupa takvog izričaja na ovim prostorima.

Album "I" možete poslušati u cijelosti na Youtube kanalu putem linka
https://www.youtube.com/playlist?list=PLf6nIBSudEYH2MZ6iIun24K0v4cYzSfDs

A tu je i bandcamp stranica:


Snimanje, mix i mastering albuma "I", odrađen je u studiju Red Records, mjestu iz kojeg izlazi najbolje od trenutne domaće hip-hop produkcije.

promo guy // 04/01/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*