home > njuz > NOVA IZDANJA: S.P.O.J, Mel Camino, Lignjoslav, Jonathan, Mašinko, PMK Records, Mad Mags.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: S.P.O.J, Mel Camino, Lignjoslav, Jonathan, Mašinko, PMK Records, Mad Mags.

01. S.P.O.J. - NOVI VIDEO!

Audio-vizuelni projekat S.P.O.J. objavio je video za kompoziciju "Empire".

Video je sniman na području Lukavca (Bosna i Hercegovina) i prikazuje jedan mali dio zanimljive arhitekture i prirodnog okruženja ovog industrijskog naselja u Sjeveroistočnoj Bosni.
Scenario, režiju i montažu potpisuje Sallex Peric, a kadrove je snimila ekipa iz Dream Studio.

Muzički, "Empire" je kombinacija ambijentalnih zvukova, tvrdog elektro-akustičnog ritma, pulsirajuće bass linije, sugestivnog vokala i psihodeličnih dionica gitare i sinta.

Snimljeno i miksano u vlastitom studiju u čemu su učestvovali Sallex Perić i Vedran Dugonjić uz ogromnu pomoć Nevena Perića, poznatijeg pod imenom Nevix. Mastering je uradio Carl Saff.



02. MEL CAMINO - NOVI SINGL!



Velikogorički rock bend Mel Camino predstavlja pjesmu "Škvadra", najavni singl četvrtog studijskog albuma "Kad? Sad!", koji će biti objavljen na proljeće. "Škvadra" je netipičan singl Mel Camina - inače poprilično žestok rock zvuk, ovaj put je zamijenjen pomalo sjetnim i melodičnim electro pop melodijima, što dokazuje da bend odlično funkcionira i izvan unaprijed zadanih žanrovskih okvira. Glazbu potpisuju Tomislav Tonković i Zlatko Majsec, koji je i autor teksta, aranžman su napravili Viktor Grabar, Vid Križanić i Zoran Smoljanović, a glazbeni producent je Mark Mrakovčić.

""Škvadra" je naš prvi izlet u electro pop vode. Pjesma s nostalgijom opisuje neke ne tako davne dane kad su ljudi umjesto na kompjutore bili "navučeni" jedni na druge, živjeli kao pleme.", kaže Zlatko Majsec, frontmen Mel Camina.

03. LIGNJOSLAV - KOMPILACIJA!

Povodom 10 godina od nepostojanja pank benda Lignjoslav i 13 nesrećnih godina od nastanka benda, hrvatski izdavač Slušaj najglasnije (Listen loudest) je rešio da izda kompilaciju koja sadrži izbor sa svih albuma benda. Na kompilaciji, koja nosi naziv GREATEST SHITS, se nalaze čak 33 pesme koje predstavljaju presek karijere ovog kratkotrajnog benda. Da podsetimo, bend Lignjoslav nastao je 2005. godine u Novom Sadu i pored mnoštva spotova i nekoliko koncerata iza sebe je ostavio 9 dugosvirajućih albuma, jedan live album i nekoliko singlova koji su izdavani po pank kompilacijama širom zemlje.

Bend je nakon samo 2 godine aktivnog rada prestao da postoji i 10-ti album je ostao nezavršen. Izdavačka kuća Slušaj najglasnije je ovim potezom želela da približi širem auditorijumu ovaj bend koji je po mnogim fanovima dobio kultni status u andergraund vodama. Neke starije pesme na izdanju su remasterizovane i sad po prvi put možete uživati u njihovom punom zvuku.

Ukoliko želite da poručite fizičko CD izdanje, kontaktirajte Zdenu: franticz@gmail.com

Ukoliko želite da preslušate kompletno izdanje, možete to učiniti ovde:


04. JONATHAN - NOVI SINGL!

"Something To Cry About" novi je singl grupe Jonathan kojim se najavljuje skori izlazak njihovog novog izdanja "To Hold".

"Something To Cry About" je sniman u riječkom studiju "GIS", a produkciju i mastering potpisuje Matej Zec. Autor naslovnice albuma je Mislav Lešić aka Džedaj.



05. MAŠINKO - NOVI SPOT!

Mjesec dana prije najavljenog koncerta, zagrebački punk rock bend Mašinko predstavio je animirani videospot za pjesmu "Rijetka sprava". Za režiju, animaciju i dizajn videospota zaslužna je Ira Bulić, akademska umjetnica koja radi pod imenom Nisam Tapir. Iza sebe broji reference za rad na autorskim animiranim filmovima, televizijskim reklamama, filmovima drugih autora, a bavi se
i izradom plakata te ilustracijom. Montažu potpisuje Valent Balun.



06. PMK RECORDS - KOMPILACIJA!

Januara meseca ove godine PMK RECORDS obeležava petnaest godina postojanja. Tom prilikom objavljena je kompilacija pod nazivom "GOLD DIGGING YEARS" (2003-2018) kao presek dosadašnjih trideset osam izdanja ove izdavačke kuće. Sakupljeno je četrnaest bendova iz različitih faza rada ovog izdavača, u vidu "Best Of..." kompilacije. Trajanje iste je 60 minuta i dostupno za besplatno preuzimanje / preslušavanje na sledećoj adresi.



07. MAD MAGS - PRVI SINGL!

Beogradski duo Mad Mags objavio je prvi singl pod nazivom "Wandering River". Mad Mags je nastao 2017. godine i čine ga Boris Eftovski i Margareta Samoran. Eftovski je klavijaturista koji je svirao u mnogim domaćim rok bendovima (Kazna za uši), trenutno je član benda The Red Step i američkog sastava Black Heart Procession, dok je Margareta Samoran profesor japanskog jezika.

Pesma "Wandering River" nastala je kao želja da se nada i dobro među ljudima prenese kroz muziku i simboliku reke koja krivudavo teče bez prekida, a uvek je tu, u isto vreme potpuno nova, ali ipak ista. Na singlu su se pored stalnih članova pojavili i drugi muzičari i prijatelji. Pesmu je snimio Zlatan Vorkapić-Japanac u Greenwood studiju, a mastering je uradio Uroš Milikić u Down There studiju. Spot su realizovali Marijana Janković i Ivan Milosavljević-Džule u Ivanjici u avgustu 2017. godine za vreme festivala Nušićijada. Ilustraciju za cover je uradila Marija Jevtić. Bend planira i nada se izdavanju albuma.

promo guy // 23/01/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*