home > njuz > NOVA IZDANJA: PCVC, Mary May, Detroit Groove Gang, Kandžija, Mile Kekin.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: PCVC, Mary May, Detroit Groove Gang, Kandžija, Mile Kekin.

01. PCVC - NOVI SINGL!

"KUNG FU LEKCIJE peta je pjesma u posljednje dvije godine koju Pipsi objavljuju u polugodišnjem ritmu (Jacques Cousteau, K1, Tek da nas podsjeti, 3PM). Posolili smo se prstohvatom seventies-porno movies sounda, mada, ako mene pitate, štogod svirali uvijek je prisutan taj punkerski gen u kojem glavom bez obzira bježimo od predvidljivosti i kalupljenja.

KUNG FU LEKCIJE plesna je gorko­-slatka funky glupačica. Zezamo se, što drugo preostaje!?" - objašnjava Dubravko Ivaniš. Na pjesmi gostuje Yaya na vokalnom solu, mada je "gostovanje" prilično promašen termin. Naime, Yaya je odavno domaća u Pipsima.

Dubravko nastavlja: "O albumu ne razmišljamo jer se ne vidimo u konceptu koji je, barem kod nas, tržišno potpuno deplasiran. Albume nitko ne sluša, a nekmoli kupuje jer svima nam je koncentracija konačno srozana na razinu kretenizma - 3 minute najviše."

Pjesmu Kung Fu lekcije moguće je poslušati na Bandcamp profilu benda, a prve prilike za čuti ju uživo imat će Rijeka, 16.11., u Pogonu Kulture te Zagreb, 1.12., na Pozitivnom koncertu.



02. MARY MAY - NOVI ALBUM!

Mary May, zagrebačka kantautorica, danas je objavila svoj debitantski album "Things You Can't Put Your Finger On".

Nakon singlova "Softest Tune", "Somewhere Else" i "Let Me Work", Mary je prošli tjedan objavila četvrti singl "A Lot" kao najavu debitantskog albuma. Na albumu "Things You Can't Put Your Finger On" se nalazi 13 pjesama za koje Mary May potpisuje glazbu i stihove, a Mark Mrakovčić produkciju.
"Ono kad misliš da ne možeš, da nemaš to u sebi, kad ne možeš uprijeti prstom u to nešto, ali opet znaš da je tu... Ovaj album je poput dnevnika, nalaza krvi, osobne karte. I zastrašujuće je to dati vani, drugim ljudima na raspolaganje, a opet, nema većeg oslobođenja" - rekla je Mary May.
Producent Mark Mrakovčić je izjavio: "Na ovom albumu se kroz pjesme može osjetiti ono što se dogodilo i tokom snimanja, a to je glazbeni rast Mary May. Od osobe koja nikad nije snimala, do suverenog vladanja aranžmanom i idejama u produkciji. Pjesme su se uvijek snimale u dobroj, kreativnoj atmosferi i mislim da se to i čuje".

Album poslušajte na YouTube playlisti:
https://www.youtube.com/watch?v=d0i-4LqGvcM&list=PLAPBjuPqUD8980478kEGTjodGhCFEVF1S&index=1

03. DETROIT GROOVE GANG - NOVI SINGL I SPOT!

Detroit Groove Gang je Rock 'n' Roll kolektiv. Prijatelji povezani u ljubavi prema glazbi. Nastao je spontano nakon zajedničkog gledanja filma "Get On Up" o životu Jamesa Browna. Pjesma "Turn down the lights" peti je singl s EP-a Roll with Detroit. Inspirirana je Detroitom i Old Smugglerom te je proizašla iz borbe protiv svakodnevice. Pjesma se nalazi i na kompilaciji "It came from the Garage Vol. 2". Spot su montirali članovi kolektiva i u njemu se nalaze snimke ulica Detroita i njegovih stanovnika te različiti motivi vezani uz sam grad.



04. KANDŽIJA - NOVI SPOT!

Glasoviti reper Kandžija objavio je novi videospot za pjesmu "Trube" kojim najavljuje niz nadolazećih solo koncerata gdje će predstaviti svoj posljednji, hvaljeni album "Beton".

Spot za "Trube" radio je mladi vinkovački snimatelj Denis Komljenović po scenariju samog Kandžije. Pred kamerom se uz njega pojavljuju hip hop suborci Spinoza, Arom i DJ Soul Bader, ali i poznati trubač iz benda Jinx, Igor Pavlica koji se u spotu našao igrom slučaja: "Prolazili smo ulicom i svirali trubu te je vjerojatno Pavlica čuo trubu, pa je došao do nas i pitao da li smo za to da skupa zasviramo. Mi smo naravno prihvatili i poslije pojeli Domaćicu od kokosa skupa. Jako ugodno iskustvo." - o snimanju je ispričao Kandžija.

Kao potpuna kontra ovom opuštenijem dijelu spota je drugi dio koji savršeno prati atmosferu pjesme čiju produkciju potpisuje Siky.



Najavljen koncert u klubu KSET 24. studenog prva je službena promocija albuma "Beton" s kojeg je
već ranije predstavljen i videospot za pjesmu "Grah". U javnosti je izdanje odjeknulo kao istančana
poslastica za znalce, što je prepoznala i glazbena kritika nahvalivši ga u liričkom i melodijskom smislu. Jedan od vodećih hrvatskih repera s već utabanom karijerom ovaj put stiže bez pratećeg benda Gole žene, no ujedno najavljuje da će se na setlisti naći i stari hitovi te ostale pjesme koje inače s njima ni ne izvodi. Za warmup je zadužen mladi reper Spinoza.

05. MILE KEKIN - NOVI SPOT!

Prije tjedan dana izašao je novi solo album Mile Kekina, "Kuća bez krova", a odlične reakcije i dalje pristižu sa svih strana. Vrhunski glazbeni kritičari prepoznali su ovaj album kao glazbeno remek djelo, a neki mu čak ove godine predviđaju i Porin za najbolji album.

Veliki interes za Kućom bez krova, pokazali su, ne samo glazbeni kritičari i novinari, već se javljaju fanovi diljem zemlje koji u svojoj fonoteci žele imati potpisani album.

Tako će srijeda, 7. 11. u 17 sati u Menart multimedijalnoj knjižari u Avenue Mallu biti rezervirana za sve koji žele u svojim rukama imati potpisani primjerak ovog albuma.

Osim na CDu, od 7. 11., "Kuća bez krova" bit će dostupna i na vinilu!

10 najbržih koji u srijedu, 7. 11. dođu u Avenue Mall i kupe novi album bilo na CD-u ili vinilu, na poklon će dobiti jednu ulaznicu za prvi solo koncert koji će se održati u četvrtak 29. 11. u Vintage Industrial Baru. Više informacija o koncertu pratite na Facebook eventu!

Pjesma koja je od izlaska albuma najviše odjeknula je duet s Bajagom u pjesmi "Atlantida", za koju danas predstavljamo i spot kojeg pogledajte na ovom linku:



"Posljednjih dana često spominjana Atlantida, pjesma o mojoj potrazi za izgubljenim članovima plemena Azri dobila je spot zahvaljujući još jednom članu plemena, Tomislavu Fiketu, poznatom po lošoj navici iliti Bad Habbitu da talasa kad većina šuti. Spot je priča o svima nama koji se ne damo strpati u torove i pobjedi protiv crvenih mundira. Zasada samo u stripovima." - na pjesmu se osvrnuo i Mile Kekin.

promo guy // 29/10/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*