home > njuz > NOVA IZDANJA: Mojo Men from Mars, BKD, Ichabod, dreDDup, Punčke, Epilepsija zvuka, Elisha

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Mojo Men from Mars, BKD, Ichabod, dreDDup, Punčke, Epilepsija zvuka, Elisha

01. MOJO MEN FROM MARS - NOVI EP I SPOT!

Rock'n'Roll je Rock'n'Roll, nema tu filozofije. Najviše tri harme i udri!!!! Tako razmišljaju dečki iz Mojo Men From Mars dok deru po gitarama i mantraju svoju kombinaciju 56-66-76. Nije to dobitna kombinacija neke srećke, nego njihovo 'presveto trojstvo' - 50's rockabilly, 60's garaža i 70's punk. Nakon dva d.i.y. izdanja i pojavljivanja na kompilaciji 'It Came From The Garage, vol. 2', izbacuju svoje prvo službeno izdanje. EP 'Target: Earth' i i video spot za singl 'Ducktape Blues'

EP-a sadrži pet pjesama i izlazi na vinilnom 7'' izdanju za diskografsku kuću Martin's Garage Records iz Ljubljane, a dostupan je na Bandcampu, Deezeru i većini sličnih poslužitelja.

Sve pjesme su snimka sa koncerta u Vintage industrial Baru iz rujna 2017. Miks i master je napravljen u studiju Pod.room u produkciji Dražena Gavrilovića. Artwork je djelo mladog umjetnika koji se 'skriva' pod imenom Kriptoid Graphics.



02. BKD - NOVI EP I SPOT!

BKD je oi! pank bend; Ida (bass, vokal), Čanz (gitara, bek vokal) i Spira (bubanj, bek vokal) koji je osnovan 2009. godine u Varaždinu. 2016. godine izdali su svoj prvi demo album, a godinu kasnije studio verziju albuma pod nazivom "Leta su prešla, pameti ga ni" sa 12 pjesama. Ovih dana objavljen je novi EP sa tri pjesme, pod nazivom Balkan Oi!", od kojih je za pjesmu "Balkan Boi!" snimljen i spot. Bend aktivno svira po koncertima i festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Prvi slijedeći koncert u Hrvatskoj: 13.04.2019. - FNC Diverzant u Attacku + BKD (support).



03. ICHABOD - NOVI SPOT!

Dana 7. ožujka 2019. godine, Ichabod je na Youtube-u objavio videospot za svoj treći singl Bad Blood sa nadolazećeg albuma prvijenca.

Videospot odaje počast vrsnom klasiku engleske kinematografije The Loneliness of the Long Distance Runner, proslavljenog redatelja Tonyja Richardsona, a za stvaranje istog zaslužni su Pavle Kocanjer i Zoran Stojaković Sox, dok je snimatelj Marko Kekić.

Ichabod je mladi kantautor na hrvatskoj nezavisnoj glazbenoj sceni koji već duže vrijeme gravitira između margine i očiju javnosti. S obzirom na količinu materijala koje je izdao od prošle godine do danas, može se zaključiti da u posljednje vrijeme ipak teži ka potonjem. Kritičari njegov zvuk opisuju kao melodični rock zvuk, s ponešto americana utjecaja, beatlesovskih vokala i brit-pop aranžmana. Sredinom 2018. godine započeo je suradnju sa Zoranom Stojakovićem Soxom, veteranom karlovačke alternativne scene, predvodnikom bendova Vivian Girls i Miki i Srebrni Miševi te osnivačem nezavisne etikete Tiger Migraine Records u čijem studiu nastaju Ichabodove pjesme. Teme njegovih pjesama su gotovo uvijek introspektivne, intimne, melankolične, napisane na pragu punoljetnosti i u razdoblju koje je uslijedilo kratko nakon. Iza sebe ima dva singla We Could've Had a Better Time i Never Alone, s kojima se predstavio 2018. na festivalima Indirekt i Novi Val u Umagu i Budvi, Indirekt Showcase festivalu u Beogradu te na Začaranoj Močvari u Zagrebu.



04. DREDDUP - NOVI SPOT!

Novosadski industrial rokeri dreDDup imaju novi spot. U pitanju je numera 'Designed to die (Radioactive Youth)' koja će se naći na njihovom devetom albumu koji nas očekuje početkom 2020. godine. 'Designed to die' je ujedno i prvi singl sa nadolazećeg album i govori o svetu koji nas očekuje ukoliko čovečanstvo nastavi putanjom kojom trenutno ide. Spot je režirao Mihajlo Obrenov. dreDDup je početkom godine ušao u 22. godinu postojanja, ponovo promenio postavu, redizajnirao svoj zvuk a rad na novim pesmama je uveliko započet. Uživajte u spotu!



05. PUNČKE - NOVI SPOT!

Grupa Punčke objavila je videospot za fantastičan novi singl "Ako se rumenim".



Bend je "Ako se rumenim" snimio krajem 2018. godine u studiju kod Marka Mrakovčića koji se pozabavio miksom i masteringom. Pjesma je u potpunosti snimljena uživo, čak su i vokali i gitare snimljeni u jednom takeu. Videospot je autorsko djelo Ire Tomić i Johna Karduma, para s riječko - bečkom adresom koji se niz godina uspješno bavi videom i fotografijom. Snimanje je u potpunosti obavljeno u Zagrebu. Singlom "Ako se rumenim" najavljuje se nova sezona nastupa Punčki. Točni datumi i mjesta bit će objavljeni uskoro, ali među prvim lokacijama naći će se Rijeka, Ljubljana i Berlin.

06. EPILEPSIJA ZVUKA - NOVI SPOT!

Epilepsija zvuka su dva Marka, redom Baković (bubnjevi) i Roca (vokal). Distorzija benda: Josip Bušić (električna gitara) i u spektru nižih frekvencija Siniša Dragičević Martinčić (bas gitara). Davne 2016. par ludih muzičara (Bušič i Baković) su zajedno sviruckali, imali ideju o cover bandu Majki ali su od toga odustali i odlučili osnovati autorski bend. Početkom 2017. pridružuje im se Roca, a uskoro se puni krug zatvara dolaskom zadnjeg člana. Naš zvuk u prosijeku ima 34 godine starosti. U zadnjih godinu dana smo ga uživo podijelili sa zainteresiranom publikom 15-ak puta, uglavnom po zagrebačkim klubovima, od kojih možemo izdvojiti nastup u zagrebačkoj Močvari, i na 2 festivala: 1. Sinjskom Demo festivalu i na VUM Festu 2018. u Vrbovcu. . Žanr pjesama nam je uglavnom rock modernog zvuka, sa primjesama drum and bass-a i trip hop-a. Objavili smo 5 singlova: Nevin, Tramvaj za dvoje, Budnim, Vjerujem i Skreni. Svi singlovi su objavljeni bez posredovanja neke diskografske kuće, a miksani u studiju MPA; singlovi Skreni i Vjerujem su tamo i snimljeni.



07. ELISHA - NOVI SINGL!

Kao treći singl s Chaos Buddy albuma, Elisha predstavlja singl Morning Song kao himnu za sva lijena i pospana jutra. Chaos Buddy album izlazi 05.05.2019. na iTunesu i drugim digitalnim trgovinama.

promo guy // 18/03/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*