home > njuz > NOVA IZDANJA: Mihovil, Lovely Quinces, Emily Rose, Elisha, Heidi šeće psa, Zagušljivi dim.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Mihovil, Lovely Quinces, Emily Rose, Elisha, Heidi šeće psa, Zagušljivi dim.

01. MIHOVIL - NOVI SINGL I SPOT!

Predstavljamo vam novu pjesmu zadarskog kantautora Mihovila Modrinića Mazije. Pjesma se zove "Moja te ljubav ostaviti neće " za koju je Modrinić Mazija napisao tekst i glazbu, dok se za aranžman pobrinuo Zadranin na zagrebačkoj adresi Jere Šešelja, inače producent grupe Pavel i Aljoše Šerića, te član grupe Kengsinton Lima koja je ove godine bila nominirana za nagradu Porin .
Mihovil i Jere su zajednički zaokružili glazbenu produkciju i ovo im je druga suradnja nakon singla "Neće vrijeme " za koju je prošle godine snimljen videospot.

- Kao i brojne pjesme i ova je nastala u snu, Keith Richardsu se u snu pojavila meolodija za Satisfaction, a meni se u ovom slučaju pojavio tekst tj. priča iz sna i putem do posla u svoj onoj gužvi su se samo redale slike, te kad sam sjeo za kompjuter napisao sam tekst u pola sata. Inače neke pjesme radim mjesecima, ova je ispala ovako, samo sam je trebao prenijeti, melodija je nastala isto popodne, rekao je o pjesmi Modrinić Mazija.



02. LOVELY QUINCES - NOVI SINGL I SPOT!

Lovely Quinces predstavila je eksplozivnu i energičnu "End Of The Bridge", posljednji iz trilogije svojih električnih singlova.



Nakon "Sick In The Head" i "Not Right" Lovely Quinces izbacila je i treću pjesmu koja je zvukom potuno različita od njezinog dosadašnjeg rada. Ovaj singl Lovely Quinces najavila je i kao njezin posljednji pod tim imenom. Kratka, punkerska "End Of The Bridge" snimljena je u studiju kod Marka Mrakovčića tijekom 2018. godine.

03. EMILY ROSE - NOVI EP!

Emily Rose je instrumentalni blues rock bend iz Podgorice, nastao u januaru 2014. godine. Bend su osnovali Ivan Vuskanović - gitara, Luka Bjelica - bas gitara i Filip Radević - bubnjevi, a 2016. godine se priključuje Filip Đurašković - gitara.

Muzika koju prave nastala je na uticajima bendova kakvi su: Pink Floyd, Alice in Chains, Led Zeppelin, Kyuss, Jimi Hendrix…

Bend, kao trio, odmah počinje sa autorskim radom kroz džeminge, koje su kasnije dorađivali i pretvarali u pjesme. Debi album, pod nazivom "The Bahanacius" su snimili kao trio i objavili u januaru 2016. godine, nakon čega im se priključuje novi član benda na gitari.

EP "Orion's Belt", kao i prvi album "The Bahanacius", snimljen je live u Ground Loop studiju u Podgorici, a produkciju potpisuje Ivan Pejović. Omot za EP dizajnirao je Luka Žarić.

Nove tri pjesme su u laganijem ritmu, bazirane na atmosferičnom bluzu, sa manje muzičkih klimaksa, što je bilo karakteristično za prvi album. Ova konceptualna muzička priča ima tendenciju da slušaoca odvede na kosmičko putovanje ka pojasu sazvježđa Orion. "Orion's Belt" se okreće ambijentalnijem zvuku sa uticajima različitih žanrova - bluza, dzeza i psihodeličnog roka.



04. ELISHA - NOVI ALBUM!

Pulsko-riječki kantautor, pisac i liječnik Elisha predstavlja svoj drugi album Chaos Buddy. Album, podijeljen u dvije tematske cjeline, kroz 11 pjesama prati priču jedne muze. Žanrovski se dotiče rocka, indie folka, world glazbe, elektronike i mnoge druge.

Album je nastao u vlastitoj produkciji, sniman je samostalno te su na njemu sudjelovali kao gosti Manuel Manzin ( saksofon, low whistle, back vokali), Ivan Jović(električna gitara, back vokali), Glorijan Jelčić(električna gitara), Luka Šipetić(električna gitara), Mirna Kuzmić (vokali) i Cristina Vrancianu(vokali).



05. HEIDI ŠEĆE PSA - NOVA PJESMA!

Optimizam, lakoća postojanja i život do maksimuma inspirirali su članove benda Heidi šeće psa Hrvoja Borošića i Smiljanu Štrbac Heidi na pisanje "Avanture", možda i najzrelije njihove pjesme do sada. Iako tematizira putovanja koja čine život zanimljivijim, simbolika je jasna; od rođenja smo na putu, a o puno faktora ovisi kamo zapravo idemo i gdje ćemo dospjeti. Ono na što možemo utjecati je odluka da se na tom putu dobro zabavimo i sva iskustva, i pozitivna i negativna okrenemo u svoju korist, jer ne kaže se uzalud da je puno gore žaliti za onim što nisi, nego za onim što jesi napravio.

Zanimljiv videospot u režiji Doringa sniman je u stop motion tehnici u Slamasonik studiju i ne ostavlja ni najmanju mogućnost skretanja pogleda s ekrana.



06. ZAGUŠLJIVI DIM - KRANJECOVI KRUGOVI PAKLA

Zagušljivi dim je tročlani bend iz Čakovca koji traži inspiraciju u svjetovima oko nas i u nama samima. Mantrično muzičko putovanje sa svrhom istraživanja čudesnog, sablasnog, nepoznatog i onog što nam se čini poznato, osnovna je misija Zagušljivog dima. Dim simbolizira izgovorenu istinu, promjenu i neuhvatljivost.
"Kranjecovi krugovi pakla" je album prvijenac koji je ujedno monolitna pjesma. To je priča inspirirana teškim životnim izazovima glavnoga protagonista pretočena u zaokruženu muzičku cjelinu. Rušenje iluzija, rasprsnuće površne "sreće" i osobni križni put predstavljaju ogledalo svačijih životnih borbi, krugova koji nemaju početak ni kraj. Svakim proživljenim krugom sve smo bliži spoznaji, ali i sjene koje nas prate sve su veće i snažnije. U tom smislu krug je simbol vječitog kretanja, padanja i uspona, mikrokozmosa u nama i makrokozmosa izvan nas.
Cijeli kreativni proces stvaranja i snimanja je autentičan i podređen sadržaju, neovisno o današnjim instant idejama i slikama uspjeha, masovnosti i plitke estetike. Vraćajući krug na početak fokus je na pričanje priče koja je takva kakva je i zahtijeva strpljenje, fokus i pozornost. Katarza je jedino moguća kroz istinsko suživljavanje i razumijevanje bez nepotrebnog ukrašavanja i prilagođavanja suvremenim hirovima. Album je zamišljen da se sluša kao cjelina te je svaki dio ogledalo većeg i obratno. U tom
svjetlu album "Kranjecovi krugovi pakla" dobiva svoj puni smisao gdje svatko tko život shvaća kao putovanje može pronaći poruku za sebe ili barem tragove na putu.

Ide ovako...

promo guy // 07/05/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*