home > njuz > NOVA IZDANJA: Kensington Lima, Nemesis, Quasarborn, Porto Morto, Stidnice, Ichabod, Brkovi.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Kensington Lima, Nemesis, Quasarborn, Porto Morto, Stidnice, Ichabod, Brkovi.

01. KENSINGTON LIMA - NOVI SPOT!

Nakon zatvaranja poglavlja prvog albuma, Kensington Lima predstavlja drugi dio svoje glazbene priče i potpuno novu pjesmu, "The Art of Loneliness"! Autor pjesme je Josip Radić, idejni začetnik projekta koji je s vremenom prerastao u punokrvni rock'n'roll bend, a na pjesmi gostuje Vlado Mirčeta iz Mayalesa čija je gitara odvela pjesmu izvan poznate nam galaksije.



Album prvijenac, "May", objavljen u listopadu 2018., naišao je na odobravanje kritike koja ga je uvrstila u jedno od najboljih ostvarenja godine. Tome su se pridružile i nominacije za nagrade Porin i RockOff, a veliko priznanje Radićevog autorstva je i nova balada Nene Belana, "Lito umire", prepjev pjesme "Summer's gone". S talentiranim Jerom Šešeljom na producentskom kormilu, Kensington Lima bez žurbe započinje rad na pjesmama koje će se naći na drugom albumu.

02. NEMESIS - ALBUM I SPOT!

Nemesis sa velikim ponosom najavljuje da će naše prvo izdanje biti objavljeno pod okriljem izdavačih kuća Grom Records i SouPeddler. Nakon 5 godina postojanja i više od 60 koncerata na domaćoj i regionalnoj sceni, sa velikim zadovoljstvom publici predstavljamo svoj debi album The War Is On, koji će sadržati 10 autorskih pesama.

Nezavisna izdavačka kuća Grom Records od 2001. godine aktivno podržava underground scenu i za ovog izdavača smo se odlučile upravo zato što cenimo sve njegove napore da domaćoj publici približi ekstreman zvuk, ali i zato što verujemo da domaću underground scenu treba negovati ne samo kroz posete na koncertima, već i kroz održavanje njene male, ali značajne industrije. Saradnju smo ostvarile i sa Soul Peddler fabrikom vinila, koja je otvorena 2016. godine u Novom Sadu i time postala jedina zvanička fabrika za izradnju gramofonskih ploča u ovom delu Evrope. The War Is On će biti prvi izdavački poduhvat ove kuće na domaćem terenu, a mi se nadamo da ćemo opravdati poverenje koje nam je ukazano i da će se trend rasta popularnosti vinila na domaćoj sceni nastaviti.

Album je snimljen i produciran u saradnji sa Lukom Matkovićem u Citadela Sound Production studiju. U narednom periodu obavestićemo vas o tačnom datumu izlaska albuma kao i daljim promotivnim koracima.

Nemesis čine: Sanja Drča, Aleksandra Petrović, Tijana Milivojević, Biljana Sovilj i Selena Simić. Bend je do sada nastupio na Exit festivalu, Arsenal festivalu, Beerfest-u, Beergarden-u, Festivalu Srpskog Podzemlja i mnogim drugim domaćim festivalima, ali i na Banja Luka Demofest-u, Revolution festivalu u Temišvaru i Polineroooock festivalu i Hills of Rock festivalu u Bugarskoj. Dobitnice smo druge nagrade Bunt Rok Festivala 2018. godine i imale smo tu čast da otvorimo koncerte bendova: Nervosa, Thy Art Is Murder i Bullet For My Valentine.

Nemesis - The War Is On - CD/LP 2019

1. Wake Up
2. Uprising
3. Oppression
4. Divine Retribution
5. Living Dead People
6. Savages
7. Dead End
8. Pandemonium
9. Born Worthless
10. The War is On




03. QUASARBORN - NOVI SINGL I SPOT!

Beogradski metal bend Quasarborn objavio je novi spot za singl "Bastion", drugi po redu sa predstojećeg albuma "A Pill Hard to Swallow."



04. PORTO MORTO - NOVI SPOT!

Porto Morto, zagrebački bend porijeklom iz JeboTona, objavio je video spot za pjesmu Hodaj na kojoj je ostvarena suradnja s prijateljem benda Darkom Rundekom. "Hodaj" je drugi singl s drugog studijskog albuma benda naziva "Portofon" koji je objavljen prije pola godine te koji je u tom periodu primio odlične reakcije sve brojnije publike i kritike.

"Ideja za spot je nastala na cesti, pa smo na cestu i izašli jednog ranog jutra, sjeli u kombi i krenuli na izlet. Tamo nije bilo ničeg osim kamera i divnog krajolika." - izjavio je glasnogovornik benda Marijan Norman.

Bend je proteklih pola godine proveo promovirajući novi album po raznim regionalnim klubovima i festivalima (Tvornica Kulture, Kino Šiška, Kvaka 22, Ferragosto Jam, Velvet Festival, Indirekt Festival, Hoomstock…), a istim tempom nastavlja i jesensku sezonu koja kreće nastupima na Protfestu u Bijeljini i Indirekt Festivalu u Beogradu.

Video:
Režija i montaža: Roko Crnić
Kamera i kolor: Aron Kovačić
Dobri Duh spota: Maja Alibegović
Video produkcija: Hommage, Porto Morto

Audio:
Mix: Hrvoje Klemenčić, Roko Crnić
Mastering i Supervizija: Hrvoje Nikšić



05. STIDNICE - NOVI EP!

Nove Stidnice su vani! "Sada si posve sam" je posljednji dio EP trilogije izbačene u jednakim razmacima kroz proteklih godinu dana. Život je prekratak za duge pjesme, živjele Stidnice!



06. ICHABOD - PRVI ALBUM!

Ichabod je objavio album prvijenac pod nazivom "Volume 1: Psychedelic Chansons". Uz Ichaboda, instrumentalni doprinos albumu su dali Zoran Stojaković Sox kao multi instrumentalist, Igor Kuštreba kao solo gitarist na Never Alone, Vedran Ivković kao solo gitarist na Carol Eat Eyes i Matija Kovačić kao trubač na Tangled/Wooden Carpenter. Sniman je, miksan i produciran od strane Zorana Stojakovića Soxa u Tiger Migraine studiju u Karlovcu. Naslovnicu albuma krasi dizajn Zorana Stojakovića Soxa, koji kao svojevrsni omaž glazbi 60-ih jasno daje do znanja o kakvom se albumu radi.

Zvukovno, album nudi ono što je obećano u samom naslovu. Ichabod pjesmama koje izvodi predstavlja sebe kao šansonjera koji je nekoliko koraka od onoga što ta riječ zaista predstavlja. Obračunava se s nostalgijom, intimom i melankolijom povremenim skokovima u moderniji rock zvuk i apstraktnije teme i zaokružuje ih u ovom audio dnevniku svih faza i stanja od početka prošle godine kada je započeto snimanje albuma do danas. Album će promovirati 4. 10. 2019. u KSET-u zajedno s novookupljenim pratećim bendom The Too Good No Goods. Od 1. 10, album je dostupan na Bandcampu za digitalni download i kupnju CD-a, a 25.10. bi se trebao pojaviti i na streaming servisima.

Karlovački kantautor Ichabod glazbu piše i sklada od 2014. godine, no javnosti je poznatiji tek od sredine 2018. kada izdaje prva dva singla We Could've Had a Better Time i Never Alone. Glazbu koji radi kritičari najčešće opisuju kao melodični rock s utjecajima pop glazbe 60-ih i svih kasnijih preporoda iste.



07. BRKOVI - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebačka punk folk petorka Brkovi objavila je novi singl "Hoću da mi dijete sluša narodnjake" čiji videospot je u svega par dana prešao 140 tisuća pregleda.

Prošlo je svega godina dana od izlaska njihovog albuma "Hormon sreće", no Brkovi se okreću novim pjesama. Prva od njih, proročanska "Hoću da mi dijete sluša narodnjake", puštena je prije nekoliko dana, a pripadajući videospot već je ulovio više od 140 tisuća pregleda ulovivši #11 na You Tube trendingu.
Spot za "Hoću da mi dijete sluša narodnjake" režirao je Šimun Šitum, a glavna uloga pripala je Goranu Žigi, bivšem sudioniku realityja "Ljubav je na selu".

Pjesmu će Brkovi uživo isprobati 12. listopada u Spaladium Backstageu, novom koncertnom prostoru u Splitu.

promo guy // 02/10/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*