home > njuz > NOVA IZDANJA: Moon, Mile Kekin, ectratis, Zarkoff x HPX x LCN, Svemir, Letarg.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Moon, Mile Kekin, ectratis, Zarkoff x HPX x LCN, Svemir, Letarg.

01. MOON - NOVI SPOT!

Instrumentalni space-rock trio MOON objavio je treći spot sa aktuelnog albuma "Maybe We'll Come Back" i to za dinamični komad "Discovery". bSpot je sniman sredinom godine u ambijentu Muzeja Šabačkih Jevreja i nosi posvetu na prvog čoveka u svemiru Jurija Aleksejeviča Gagarina.



Realizaciju spota potpisuju Miki Stanković, Marko Maksimović i Marko Gavrilović. Bend se posebno zahvaljuje Narodnom Muzeju Šabac i Neli Tonković.

02. MILE KEKIN - NOVI SPOT!

Točno godinu dana nakon izdavanja albuma "Kuća bez krova" Mile Kekina , Denis Mujadžić Denyken složio je mali podsjetnik što se sve događalo u tom periodu. Tako je nastao spot za pjesmu "Zbogom tjeskobo", sedmi singl s Kekinovog solo albuma.

"Sve faze muzičarskog zanata, Denyken je fino prikazao u svega tri minute. Od prvog nespretnog pokušaja pisanja i pjevanja, preko proba do snimanja, pa konačno putovanja kombijem uzduž i poprijeko regije, intervjua, veselja pa do pijanki nakon dobre svirke. Napravio je feel good spot za pjesmu koja se uopće nije ni trebala naći na albumu jer mi previše stršala baš zbog te iritantne bezbrižnosti. Na kraju sam ju zavolio baš takvu neodoljivo djetinjastu i sad je 'Zbogom tjeskobo' jedan od vrhunaca svake svirke." - rekao je Mile Kekin



03. ECTRATIS - NOVI ALBUM!

Matej Blečić, samostalni autor pod pseudonimom "ectratis" izdao je svoj prvi album pod nazivom "The Artificial Spirit. Žanrovski se radi o mješavini prog rocka i jazz fusiona.

Na Bandcampu možete poslušati jednu pjesmu s albuma ili kupiti cijeli:



04. ZARKOFF x HPX x LCN - NOVI SPOT!

Radi se o kolaboraciji sa Synth Lab sessiona, objavljenoj 2017 na Return To Disorder, na EP pod nazivom Iron Flute. Spot je napravio Jakša Jukica, u one man aranžmanu, gdje je radio sve, od koncepta do finalizacije.



05. SVEMIR - NOVI VIDEO MATERIJAL!

Svemirov najnoviji album, Strah od dubine, izašao je proljetos i pokupio odlične kritike, no fanovi ovog zagrebačkog benda sjetit će se da je bend, i prije izlaska studijske verzije, najavljivao da postoji i alternativna, akustična verzija, snimljena (i audio i video) uživo u kući u kojoj je Matko, njihov bubnjar, tada živio. Radilo se, ustvari, o privatnom kućnom koncertu kojeg je bend održao 16.09.2018. za grupicu prijatelja i fanova. Dvije su snimke s tog koncerta objavljene još prije izlaska albuma, no ostatak je materijala čekao u njihovoj arhivi sve do sada. Napokon, punu godinu nakon održavanja tog koncerta, video se konačno objavljuje u cijelosti.

Sve je zabilježeno točno onako kako se i odvilo, bez ponavljanja pjesama ili popravljanja izvedbi, sa željom da se zabilježi ono što bend često doživljava ali publika rijetko vidi - trenutke stvaranja glazbe u ambijentu vlastitog doma, bez razglasa, bez pozornice, bez studijske distance.





06. LETARG - NOVI SINGL I LYRIC VIDEO!

Letarg nakon 5 godina, koje su obilježile prijateljstvo i zanos kroz pjesme okupljene na albumu "Tibor" te podosta kvalitetnih koncerata, nastavlja svoju priču u trio formatu. Rajnard Hraščanec (back vokal) odletio je u Manchester studirati operno pjevanje na što su svi letargovci jako ponosni! No, Rajnard ima svoje mjesto u Letargu zauvijek i svakom mogućom prilikom pjevat će s nama.

Nova priča već je započela singlom "To više nije moj kod", a nastavlja se novim singlom ''Padobran'', pjesmom koja predstavlja liričnu okosnicu nadolazećeg izdanja. ''Padobran'' je hrabri pojedinac kojemu se žestoko trese tlo pod nogama, ali koji unatoč tome izvlači ono najbolje od sebe i svojem drugome s kojim prolazi životni potres ublažava pad.

''Padobran'' predstavljamo uz lirični video spot kojeg je izradio Dinko Šimac iz Beyond Pinesa kao i za prvi singl. I ovoga puta Dinko je odlično vizualizirao atmosferu pjesme - beskrajne zvjezdane planove zaklanjaju i skrivaju oblaci straha i tuge, pretvaraju ih u pepeo koji sipi kroz prste u potpunom mraku tunela. Pristajanje na silovitu vožnju se nastavlja, grčevito držanje na putu jedina je opcija prema svijetlu… a možda i do zvijezda.

promo guy // 07/10/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*