home > njuz > NOVA IZDANJA: Keni nije mrtav, Oridano Gypsy Jazz Band, Dante Drama, Roots In Session, Gospodin Pinokio, Skyburst.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Keni nije mrtav, Oridano Gypsy Jazz Band, Dante Drama, Roots In Session, Gospodin Pinokio, Skyburst.

01. KENI NIJE MRTAV

Jedan od retkih bendova koji je umesto singlovima, rešio da intezivnom koncertnom sezonom otpočne svoju karijeru sa više od pedeset nastupa tokom 2019. godine i upečatljivim startom 2020. kada je u okviru rezidenture novih autora uradio niz sjajno posećenih nastupa u Srbiji i regionu, konačno izlazi sa svojim prvim zvaničnim singlom i jednim od koncertnih favorita publike tokom ovih prethodnih godinu i jače dana.

Keni Nije Mrtav je već neko vreme u fazi kreiranja i usnimavanja debi albuma, a shodno situaciji koja je prethodila počeviši od marta, kako je njihov koncertni tour odložen, Keniji su odlučili da svoje prvo zvanično izdanje, tj prvi zvanični singl, pomere za oktobar 2020.

Keni trenutno sarađuje sa odličnim producentskim duom - Dejom Vučkovićem i Goranom Antovićem. Pesma "Venecijaneri" je jedan od nekoliko nadolazećih singlova sa prvog albuma benda čiji se izlazak očekuje tokom 2021. godine

U pitanju je tročlani sastav koji nekoj standardnoj definiciji punk rock muzike dodaje elemente i uplive drugih žanrova, od electro popa, sve do djenta. Članvovi su Mateja (vokal, gitara), Matija (bas, vokal) i Sava (bubnjevi, pedovi i matre)



02. ORIDANO GYPSY JAZZ BAND

Oridano Gypsy Jazz Band predstavlja treći singl koji najavljuje njihov nadolazeći peti album.

Ova autorska kompozicija Orjena Riđanovića, lead gitarista i vođe sastava, dolazi u obliku klasičnog #gypsyjazz valcera, koji se često mogu čuti na njihovim nastupima.

Nježne gitarističke melodijske linije, upotpunjene gipkom ritam sekcijom i sjetnim klarinetima, podastiru intimnu atmosferu iza koje se krije logično ime skladbe - Natural Beauty.

Videospot za ovu skladbu svojim je slobodnim plesnim pokretom s karakteristikama jazz dancea oživjela i oplemenila zagrebačka koreografkinja i plesačica Magdalena (Megy) Matijević, dok kompletnu audio i video produkciju, kao i na većini novijih izdanja Oridano Gypsy Jazz Banda, potpisuje Doringo (Dinko Čvorić).

Stvaranje ovog projekta financijski je bilo potpomognuto od strane Hrvatske diskografske udruge (Croatian Phonographic Association/HDU).



03. DANTE DRAMA

Jedini reper sa otoka Hvara ima novi singl. Ovoga puta se radi o trap - punk pjesmi koja, u prvom dijelu, govori o "vikend đankiju" koji bježi od stvarnosti te se polako utapa u pitkom otrovu, dok drugi dio pjesme opisuje već posrnulog ovisnika. Tekst potpisuje Dante Drama. Glazbu je radio Rinne, a mix i master Yura.



04. ROOTS IN SESSION

Nakon uspješnih remikseva " Head Up " (SumeRR & Kumar), "Ne bih se mijenja" (Who See ft. Smoke Mardeljano) i " Kičma " (Kandžija) RootsInSession objavljuju autorski rad "Roots & Culture".



05. GOSPODIN PINOKIO

Nakon obljavjenih singlova "Totalna bruka" i "Ljudi odlaze" pred vama je novi pod nazivom "Egocentrik". Kao i predhodne pesma je snimljena u kruševačkom studiju "Košnica", a snimatelj i producent je Zoran Vasić. Video - klip je delo gitariste benda Danijela Stojanovića ( Dani Zullu ) kojim predstavlja čoveka kao jedinku koja počinje da u potpunosti u centar svega stavlja svoje sopstveno "ja" i samo svoju korist.

Jednostavno rečeno došlo je vreme potpune odsutnosti empatije,bekstva od bilo kakve odgovornosti i stvaranja ilizije kao skloništa. Do nekih boljih vremena i mogućnosti živih nastupa ostanite nam zdravi i veseli.



06. SKYBURST

Bend je nastao 2017. s ciljem da se vrati stara slava Rock 'N' Roll glazbi koja je nekada bila u moru moderne glazbe koja se danas vrti po medijima. Neki od uzora koji ih inspiriraju od malih nogu su bendovi kao što je Motorhead, Thin Lizzy, AC/DC, Judas Priest i Whitesnake.

terapija // 20/10/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*