home > njuz > NOVA IZDANJA: Art Effect, Plava Lily, Kaschade, Chant Electronique, Who See & Saša TBF, Luddit, Ivan Grobenski, Wodden Ambulance, Prljave sestre, Harp Explosion.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Art Effect, Plava Lily, Kaschade, Chant Electronique, Who See & Saša TBF, Luddit, Ivan Grobenski, Wodden Ambulance, Prljave sestre, Harp Explosion.

01. ART EFFECT

Art Effect splitski je autorski sastav nastao u svibnju 2018. godine spontanim dogovorom četvorice prijatelja. Prvotno kreću s idejom o osnivanju brit pop tribute benda, ali se vrlo brzo okreću izradbi vlastitih pjesama na hrvatskom jeziku.

Žanr ovog benda pomalo je mističan, autorske pjesme su spoj gitarskih rock riffovova koji se odupiru hiperprodukciji mainstreama a u kombinaciji s melodioznim ženskim vokalom daju sasvim nešto novo i svježe.

Nastupali su u 2019. na Fjaka moto party, Kaštelanske rock večeri i Rock in Solin, gdje su po prvi put predstavili svoje autorske stvari u kompletu te set s obradama. Od ljeta 2020. u novom sastavu spremno se okreću daljnjem radu i ciljevima, a to su snimanja pjesama u studiju i live koncerti gdje ponosno prezentiraju svoje autorske radove. U rujnu su nastupili u rock klubu Quasimodo a 19.10.20 je objavljen prvi službeni single "Jedrilica"i vrlo brzo se zavrtio na Radio Splitu i po društvenim mrežama i na youtube platformi dobiva pozitivne kritike.



02. PLAVA LILY

Zagušljivi dim tročlani je bend iz Čakovca koji traži inspiraciju u svjetovima oko nas i u nama
samima. Njihova je glazba mantrično muzičko putovanje s ciljem istraživanja čudesnog, sablasnog, nepoznatog i onog što nam se čini poznato. "Dim" u nazivu simbolizira promjenjivost i neuhvatljivost.

Bend čine Martin Geček (gitara, klavijature), David Lesjak (bas, perkusije) i Nikola Švenda
(bubnjevi, perkusije). 2019. izdali su debitantski album Kranjecovi krugovi pakla, instrumentalno glazbeno djelo u trajanju od 53 minute koje obiluje orijentalnim, psihodeličnim i opojnim zvukovima, a ujedno je i bogato simbolikom i sadrži filozofsku pouku koja je pojašnjena u uvodnom monologu albuma, tzv. invokaciji. Članovi Zagušljivog dima autori su i glazbe za razne predstave i performanse, među kojima je i glazba za predstavu Kralj Lear Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec.

Dosad je bend predstavio svoje glazbeno stvaralaštvo u raznim alternativnim klubovima poput Močvare (Zagreb), Medike (Zagreb), Nigdjezemske (Zadar), Kocke (Split) itd.



03. KASCHADE

Posle četiri godine pauze od ambijentalnog albuma "Performance" (2016) dolazi nam dugo-očekivane ozoglašene Nočnemore u izdanju "Interphone records".

"Sve se razvijalo vrlo sporo. Kompozicije koje su ambijentalne-psihodelične, jednostavno sam hteo da budem što više u tom mikrokosmosu i da neizlazim mimo tih ograničenja. Neželim kompozicije da lokalizujem i da stvaram svetove kraj svetova u maglovitoj fantaziji. Slušalac ima puno pravo da hoda po svetlosnoj dolini i da isčupa iz materice- monstrume. Kao četiri godine pauze poklanjam simbolično četiri dugometražne kompozicije. "Nightmares" predstavlja peti album pored ostalih albuma: "Performance" iz 2016, "Underworld" iz 2015, "Independence" iz 2014 i "Introduction" iz 2013. Pošto radim (radimo) na muzičkom dokumentarcu, ove i naredne godine neće biti Video Spotova koji će predstavljati trenutno aktuelni album "Nightmares". Mimo toga, ostale su na raspolaganju šareno-eksperimentalni video spotovi "Nightmares" i "Peppermint Pub". Povodom epidemije, koje neželim da izgovorim njeno ime, audio-video performanci su ostali zamrznuti do daljnjeg. Stoga, koncentrisan sam više na muzički dokumentrac koji se bavi kao i običajno o muzici i snovima. Muzički dokumentarac treba da izadje uskoro". Izjavljuje za naš portal Kaschade.



04. CHANT ELECTRONIQUE

Prvi album međunarodnog glazbenog kolektiva Chant Electronique, koji se publici predstavio singlom 'Kamen Gori' u aranžmanu Dunje Bahtijarević i Nenada Kovačića, od ovoga petka je dostupan na svim streaming servisima. Pet zemalja, dva kontinenta stopljeni u jedan chant!



05. LUDDIT

U suradnji sa Sašom Antićem i Lejlom Dolores smo oslikali naš komšiluk. Poslušajte i pogledajte šta se sve dešava oko nas. "Komšijska" će biti dio prvog Ludditovog albuma koji izlazi sljedeće godine. Pjesma je snimana i miksana u studiju Amadeus (Nemdžad Alić). Majstori od kamere su Džemal Ćatić i Milan Latković a montaža je djelo Naska Kišmića. "Komšije" su: Faketa, Miranda, Dado, Amar, Elo, Keno, Adi G., Ceca, Enes, Saša, Petra, Delijan, Papara, Adem, Tarik.



06. WHO SEE & SAŠA TBF

Poslije pivotona Montenegro kanalisanog kroz "Amo popit po pivo" song, Who See, freško, taze, isporučuju novi singl "Idu dani". Klasična je to balkanska priča o tri primjenjena filozofa iz komšiluka, koja nas zaraznim refrenom podsjeća na realnost prolaznosti i koja na zabavan način obrađuje ozbiljnu temu bitisanja. Kao gost u epizodi "Idu dani", pojavljuje se Saša iz legendarnog splitskog kolektiva The Beat Fleet, saradnja već neko vrijeme priželjkivana i veoma glatko sprovedena u dijelo. Ovo je još jedan singl koji služi kao najava za, novi, peti, po redu, Who See album, koji se vanka očekuje tokom 2021. godine.



07. IVAN GROBENSKI

Nakon što je "Črnom meglom" prizvao mističnu podravsku atmosferu na glazbenu scenu regije te singlom "Siromahi i lazari" prikazao povijesnu podravsku realnost, Ivan Grobenski objavio je svoj dugoiščekivani album na kajkavskom dijalektu.

Jedna od pjesama s albuma ide ovako:



08. WODDEN AMBULANCE

Subotički bend Wooden Ambulance objavio je novi video spot za pesmu "Girsl Who Smoke" sa prošlogodišnjeg albuma "Redville" koji su objavili Pop Depresija/Kišobran.

Spot je pravila subotička ekipa, Sara Arbutina (režija, gluma) i Cristian Birkas (fotografija, montaža). U spotu se pored Sare pojavljuje i Oliver Mihajlović.
Spot je sniman u Suboticii Paliću 2020. godine.



09. PRLJAVE SESTRE

Niški trio Prljave Sestre predstavlja četvrti singl s albuma "Najgore tek dolazi", desetominutnu apokaliptično-gitarsku himnu "Kiša". Video za pesmu montirao je basista Petar Milosavljević, koristeći raznorodne video sekvence u želji da stvori pokretne slike za ovu soničnu molitvu za ponižene.



10. HARP EXPLOSION

Novi Harp Explosion singl "It's gonna be a long night" nedavno je objavila izdavačka kuća SPONA na kompilaciji ZAGREB INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL - FIRST 10 YEARS (2010 - 2019). Radi se o dvostrukom CD izdanju s izvođačima koji su nastupali na pomenutom festivalu. Prvi CD rezerviran je za dosad neobjavljene pjesme među kojima je i ovaj novi Harp Explosion singl a možete ga poslušati na bandcamp profilu:

terapija // 18/11/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*