home > njuz > BASS INVADERS novosti...

kontakt | search |

BASS INVADERS novosti...

Dragi prijatelji,

premda joj preostaje još nekoliko mjeseci, slobodno možemo reći da je 2007. bila godina velikih promjena za bassinvaders! promotivno-umjetnički tim, a kako s nekima od tih promjena još uvijek niste upoznati, krajnje je vrijeme da uklonimo veo tajne i podijelimo s vama važne novosti.

Već i vrapci na granama znaju da sa siječanjskim snjegovima nađosmo dom u zagrebačkom Aquariusu, ali samo su privilegirani pojedinci upoznati s troje vrlih, novih članova koje su rujanske kiše donijele u naš donedavno četveročlani kolektiv. S obzirom na roditeljski odgoj, prinove moramo na odgovarajući način i predstaviti, a kako smo svi odreda kavaliri (čak i Somatik!), prvo ćemo vas upoznati s damom, a tek onda s gospodom:

Dora Jelčić stalan je gost svih domaćih drum&bass evenata sve otkad oni u nas postoje, a uz to je i vrsna poznavateljica domaćih i stranih glazbenih zbivanja općenito. Nakon dolaska u Invaderse prihvaća se odnosa s javnošću, a mi je, imajući na umu njen širok ukus i godinama građen glazbeni senzibilitet, nagovaramo da postane i DJ-jica.

Matko Čaja Chatko već je godinama meta naših nemoralnih ponuda, ali smo, s obzirom na njegovo nekadašnje članstvo u prijateljskom JabbaTonu, s novačenjem morali pričekati sve do sada. No, sad kad je konačno naš, možemo se pohvaliti da smo našem ionako jakom umjetničkom poolu dodali odličnog DJ-ja koji u svojim nastupima glatko izmjenjuje breakbeat, drum&bass i dancehall.

Jurica Marković Odium ne samo da je vrstan DJ, već je i prvi pravi producent kojim se bassinvaders! kolektiv može pohvaliti. Jurici je, naime, surađujući s kolegom Slideom pod imenom Sub:System, nedavno pošlo za rukom izdati svoje uratke za američku etiketu Flight, a čast je još i veća time što se radi o prvom hrvatskom drum&bass izdanju uopće.

Pažljiviji promatrači primijetit će da vesela bassinvaders! družina sad broji sedmero članova, a u skladu s magičnom prirodom tog broja (jer magičniji ne može biti!), ne preostaje nam ništa drugo osim da i zagrebačkim ljubiteljima izlomljenih ritmova priredimo magičnu klupsku sezonu. I doista, bez imalo srama i lažne skromnosti, a u skladu s predstojećim izborima, i dalje obećavamo vrhunske tulume, veselu i raspojasanu publiku te, naravno, najsvježiji i najplesniji drum&bass i breakbeat u ovim krajevima. Kako bismo obećanja i održali, surađujemo sa svim domaćim promotorima i izvođačima, a u pomoć nam dolaze i najpoznatiji svjetski umjetnici koje bi, kad se već toliko hvalimo, bilo pristojno i predstaviti. Spomenimo neke od njih:
[ deekline ]

deekline

13.10. bassinvaders! & JabbaTon pres. DEEKLINE (Skint / Bounce! / Rat Records, UK)
Prva u nizu ovosezonskih kolaboracija donosi nam jednu od najsjajnijih zvijezda među breakbeat izvođačima. Deekline je producent koji izdaje za Fatboy Slima, remiksira face kao što su Armand Van Helden, Prodigy, Stereo MCs, Freestylers i pokojni Dirty Old Bastard, a najpoznatiji je po jedinstvenoj, vokalima začinjenoj mješavini electra, hip-hopa, funka i miami bassa koja na veselo poskakivanje i razuzdan ples tjera sve posjetitelje klubova, a pogotovo pripadnice ljepšeg spola.

03.11. bassinvaders! pres. CYANTIFIC (Hospital, UK)
Premda će mjesec biti studen, vrućine nam neće faliti jer Cyantific, osim što s High Contrastom i Logisticsom dijeli tron gigantskog Hospital Recordsa, pripada društvu najnagrađivanijih i najcjenjenijih DJ-ja (ne samo) d&b scene. Pridodamo li tome činjenicu da je baš on odgovoran za jedan od najboljih tuluma u povijesti našeg kolektiva (i zagrebačkog drum&bassa općenito), već sada možemo jamčiti da nas 03.11. čekaju druženje, radost i ples epskih razmjera.

15.12. bassinvaders! pres. MAKOTO & DEEIZM (Good Looking, JP/UK)
Baš kad ste pomislili da smo se iscrpili i da ćete 2007. napustiti bez još jednog gigantskog gostovanja, u priču dolazi najskladniji i najpoznatiji par drum&bass glazbe. Deeizm je londonska vokalistica i MC, Makoto je tokijski producent koji je već godinama glavna zvijezda LTJ Bukemovog Good Looking Recordsa, a zajedno stoje iza najoriginalnije Progression Session kompilacije u ovom desetljeću. Kako im izazova uvijek nedostaje, u Zagreb dolaze po titulu najboljeg ovogodišnjeg d&b eventa, a nama ne preostaje ništa drugo osim da se opustimo, uživamo i na posljetku ocijenimo da li im je to i uspjelo.

19.01. bassinvaders50! pres. DJ FRICTION (Shogun / Valve, UK)
Malo klupskih večeri doživi svoje 50. izdanje, a kad se to nekim čudom i dogodi, tada se mora i propisno proslaviti. Mišljenja smo da proslava tako bitne obljetnice može biti propisna samo ako joj kumuje naš omiljeni umjetnik i, nimalo slučajno, jedno od najjačih imena scene. Naime, Friction je prema mnogima najbolji DJ na svijetu, a bez ikakve sumnje pripada šačici najutjecajnijih ljudi u drum&bassu općenito i zato vam preporučamo da već sada razmislite o vježbama istezanja i nabavki kvalitetnih plesnih cipelica kako biste spremno dočekali najveći bassinvaders! tulum ikad.
[ MAKOTO & DEEIZM ]

MAKOTO & DEEIZM

I to je, dragi naši, bilo to - bar za sada. Hvala vam na strpljenju i razumijevanju, na ljubavi i povjerenju pa čak, ako vam idemo na živce, i na vremenu koje ste potrošili da kažete "ah, opet ovi Invadersi". Ovo će biti velika godina za naš kolektiv i još ćemo imati ponešto za reći, a vi ćete, slušali nas ili ne, o nama čuti još mnogo lijepih stvari.

S ljubavlju,

vaši Invadersi

pedja // 24/09/2007

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*