home > njuz > Udruga Confusion proslavila 8 godina postojanja

kontakt | search |

Udruga Confusion proslavila 8 godina postojanja

[ CFSN ]

CFSN

Udruga confusion osnovana je prije 8 godina kada je nekoliko bliskih prijatelja s jasnom vizijom, malo novca i puno volje krenulo u promicanje breakbeat/drum&bass glazbe i vizualnih umjetnosti u Zagrebu. Kako to obično biva sa strastvenim početcima, sav uloženi trud se uskoro utjelovio u obliku pozitivnih reakcija sa svih strana, a ILLECTRIC FUNK, njihov glavni event postajo je najveće i najbolje drum&bass/breakbeat događanje u Hrvatskoj, koje narednih nekoliko godina privlači između 600 i 1200 posjetitelja. U sklopu ILLECTRIC-a confusion je doveo neka od najznačajnih imena d&b/breakbeat scene kao što su: Optical, Klute, EZ Rollers, Peshay, Calibre, Marcus Intalex, Rascal & Klone, Storm, BLIM, Chris Carter, Paul B, Chris Su, SKC, Calyx, Black Sun Empire, Teebee i niz drugih… Nakon postavljanja solidnih temelja koje su dobro utabali rasplesani ljubitelji elektronske glazbe, kolektiv se odlučuje okušati u drugom pravcu, te započinje organizaciju prvog hrvatskog snowboarding & music festivala- SCORE* Festival u suradnji s diskonection ekipom, te ostatak snaga ulaže u osmišljavanje tri ILLECTRIC FUNK Festival-a (LTJ Bukem & Conrad, DJ Krush, Dub Pistols, Mala - Digital Mystikz, The Bug, SKC, TM Juke live, Molara...), čime su se proširili i na druge žanrove elektronske glazbe, pa su tako i prvi u Hrvatskoj predstavili na svjetskoj razini sve popularniji dubstep.
Zatvaranje drugog ILLECTRIC FUNK Festivala 2006. godine s LTJ Bulkem-om i MC Conradom na open air prostoru Stare Klaonice i danas se spominje kao jedan od omiljenih evenata niza hrvatskih clubbera, kada je s confusionom pozitivnu energiju ispreplelo skoro 2000 ljudi. Cfsn DJ-i vrtili su ploče na nizu svjetski poznatih festivala kao što su EXIT festival, MTV Valkana Beach festival, Lift festival/Sarajevo Film festival, Elevate Festival u Grazu, Motovun Film festival, Rabac Summer festival, Media Mediterranea i Seasplash Reggae festival u Puli, Future Sounds Of Zagreb... Rado su viđeni i u svim većim i manjim gradovima u Hrvatskoj, te su po službenim glazbenim zadatcima posjetili brojne gradove i države u Europi poput Londona, Berlina, Slovenije (Bled, Škofija Loka, Ljubljana), Makedonije (Bitola), Graza, Villacha, Klagenfurta, Praga, Sofije, Beograda, Novog Sada, Banja Luke, te Sarajeva.

Protekla godina za confusion bila je jedna od uzbudljivijih. Tople proljetne i ljetne dane proveli su gostujući na festivalima i manifestacijama kao što su Vip INmusic festival, EXIT festival, Bass The World u Berlinu, 4 Elements Festival u Grazu, Jewish Film Festival London-Zagreb, Burning The Beach Festival, oOoze festival, Outlook festival (Garden - Zadar), LTJ Bukem & Conrad (Porat club - Prosika i Monvi - Rovinj), Massive Attack official after (SubSub - Ljubljana), Maistra Sunset After Beach (Vrsar i Rovinj), Seasplash reggae fest u Puli, no pravu glazbeno plesnu poslasticu okrili su početkom prosinca kada su predstavili četvrti Illectric Funk festival, preimenovan u Illectricity. www.illectricity.com
Illectricity, desetodnevni festival glazbe i vizualnih umjetnosti, ove je jeseni Zagreb pretvorio u pravu oluju. Osim što je okupio neka od najpoznatijih i najinovativnijih imena elektronske glazbe danas poput Mary Anne Hobbs, Rustieja, Various Productiona, Deadbeata, Al Hace, Jahcoozija, CLP-a, na podij Tvornice Jedinstvo stigli su i obožavatelji Klutea i Panacee, dok je otvaranje u klubu Logic povjereno škotskom magu mash-upa, Boom Monk Benu. Festival je uz ples i umjetnost nizu zainteresiranih ponudio i radionice glazbene produkcije, kao i predavanja na kojima su posjetitelji imali priliku razgovarati i diskutirati s gostima festivala.

Nakon kratke pauze i post-festivalskog odmora confusion kraj 2008. odlučuje dočekati u velikom stilu organizirajući jedan od najluđih zagrebačkih dočeka Nove godine u skvotu Medika, koji je bio odredište više od 1000 smrznutih Zagrepčana. Kako bi hladne zimske noći i preko tjedna oni željni dobre glazbe mogli istom i ispuniti, od kraja prosinca započinju Supa Soap Shop večeri srijedom u Koldingu, kada po 2 cfsn DJ-a vrte mjuzu kao nastavak ljetnog projekta kojeg su jos davne 2004. godine pokrenuli feelipa i phillipe u Mexican baru, u sklopu Monvi Centra (Rovinj). U gostima Supa Soap Shopa bili su mnogi mnogi bosanski, austrijski, srpski, slovenski, mađarski i hrvatski DJ-i/bendovi/MC-i kao sto su Diyala, Bilk, Ahmaad, Monk, Matt-U, Borka, i drugi.

Uz ovu rezidenciju, confusion od siječnja 2009. započinje i svoj najmlađi projekt, ZigZag večeri u suradnji s novootvorenim klubom Sirup, koja će jednom mjesečno, četvrtkom, svim ljubiteljima bassa dovoditi inozemna gostovanja.

U zadnjih par godina glazbeni interes confusion DJ-a proširio se i na ostale pravce elektronike, tako da u njihovim veselim i skakutavim setovima osim drum&bassa/breakbeata sada možemo čuti i jungle, electro, electrobreaks, ghetto tech, booty, dubstep, grime, wonky, digital dancehall, glitch hop, hip-hop, reggae, dub, IDM, RAVE, 80's, 90's, te sve ostale tonske kombinacije koje potiču sve ljubitelje dobre glazbe na ples.
Više o confusion-u, događanjima i gostovanjima možete naći na njihovom myspace profilu: www.myspace.com/confusionhr

kichmar // 28/03/2009

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*