home > njuz > TVORNICA NAJAVLJUJE...

kontakt | search |

TVORNICA NAJAVLJUJE...

LETU ŠTUKE, Tvornica, 30.05.2009.

Nakon vise od godinu dana nakon proslog promotivnog koncerta i s obzirom na mnoge upite fanova, došlo je vrijeme da zadovoljimo sve obozavatelje i da Letu Stuke odrze veliki solo zagrebacki koncert! Po prvi put ce Letu Stuke svirati u Tvornici kulture, koja ce kao i do sada, biti odlican domacin za intimnu atmosferu i savrsen spoj koji nastaje izmedju izvodjaca i publike.
Pozivamo sve da kraj 5. mjeseca pozdrave u najboljem mogucem tonu, pjevajuci hitove omiljenog sarajevskog benda poput: Minimaliza, Tesla, Mjesto za dvoje, Proteini i ugljikohidrati, Sunce, Pero Papacoder... Cijena ulaznice 70/80 kn.

KODO 03.06.

KODO - KD DRAŽEN PETROVIĆ 03.06.2009.
Ulaz: 19:00h
Cijena ulaznice: 130/150/180 kn u pretprodaji, 220 kn na dan koncerta
Sve informacije na: 01/777-8673 i info@tvornica.kulture.hr

Pretprodaja:
Tvornica kulture;
Profil Megastore,
Bogovićeva 7;
www.eventim.hr

Njihov posljednji nastup na Eurokazu 1998. godine još uvijek pamte posjetioci koncerta. Kodo su 1980. godine oformili japanski bubnjari. Istražujući bezgranične mogućnosti tradicionalnog japanskog bubnja (taiko), Kodo ostvaruje rezonantnu umjetničku formu koja je dio života članova ovog bubnjarskog kolektiva.Na japanskom "Kodo" označava otkucaje srca kao primarni izvor svih ritmova, te je naziv za djecu bubnja .Od prvog nastupa na festivalu u Berlinu 1981. godine, Kodo je održao preko 3000 nastupa na pet kontinenata, provodeći vrijeme na turnejama diljem svijeta te Japana. Ishodišna točka kojoj se Kodo grupa uvijek vraća je otok Sado, na kojem pripremaju novi glazbeni materijal te se pripremaju za nadolazeće nastupe. Kodo bubnjari teže očuvanju ali i reinterpretaciji tradicionalnih japanskih umjetničkih izražaja. Upravo njihovi nastupi diljem svijeta utjecali su na njihovo promišljanje japanske tradicionalne glazbe u koju unose mnogobrojne utjecaje world muzike.
[  ]

DALE WATSON, TVORNICA KULTURE, 18.06.

Dale Watson je oličenje country glazbe na kakvu ćete danas rijetko naići. Honky tonk pjesme u najboljoj maniri Lefty Frizzella, Bakersfield-country Bucka Owensa i Dwighta Yoakama, gubitničke balade u maniri Merlea Haggarda optjevane da bolje ne mogu i odsvirane sa žarom i produkcijom primjerenoj tradicionalnom country zvuku - to je stil istetoviranog Dalea Watsona, rođenog 1962. u Alabami, a iza kojeg stoji desetak studijskih albuma od kojih se "Cheatin' Heart Attack", "Blessed Or Damned", "The Truckin Sessions", "Dreamland" i "Whiskey Or God" ubrajaju u najbolja djela country & western glazbe posljednjih petnaest godina.

PATTI SMITH & TOM VERLAINE

Tvornica kulture, ponedjeljak, 13.07.2009.
Pravo uživanje za prave jubitelje pravog, kvalitetnog zvuka!
Uvijek je dobro na sceni vidjetii izvođače koji su prije svega stari prijatelji, a k tome proizvode vraški dobru glazbu. Dobru za čula, a i za dušu!

Cijena ulaznice: 200 kn u pretprodaji, 250 kn na dan koncerta
Sve informacije na: 01/777-8673 i info@tvornica.kulture.hr

Pretprodaja kreće od 12/05/2009
Tvornica kulture;
Profil Megastore,
Bogovićeva 7;
www.eventim.hr


PATTI SMITH

Bilo je teško sažeti sve bitno o njoj u samo par redaka, jer to je umjetnica koja je utjecala na mnoge, napisala stotine pjesama i naslikala veliki broj slika. Za svoj je rad Patti primila mnoga priznanja, pa je tako 2004. godine na ljestvici "100 Greatest Artists of All Time" zaposjela 47. mjesto, a već sljedeće godine imenovana je za "Commander of the Ordre des Arts" od strane francuskog ministra kulture koji joj je uručio i zahvalu "Arthur Rimbaud" zbog njenog utjecaja na rock glazbu. Za Patti je bilo jedino važno to što je pronašla umjetnost kroz koju može izraziti svoje stavove, emocije, politička opredjeljenja i bijes koji se u njoj rađao zbog nepravdi koje su se događale širom svijeta. Iako nije bila školovani gitarist, niti je pohađala satove solffegia imala je nešto puno jače, snagu da stane pred ljude i kaže što osjeća o određenom problemu. Bila je iskrena u svojim nastupima i upravo je time pridobila mnoge poklonike širom svijeta. Svojom je poezijom, a kasnije i glazbom pokušavala utjecati na svijest ljudi kako bi počeli razmišljati o ljudskim pravima, zaštiti okoliša, političkom aktivizmu i sličnim, za neke možda teškim temama.
[  ]

TOM VERLAINE

Patti Smith u okviru svoje turneje ugostiti će čovijeka čije je ime jedno od najvažnijih kada se govori o punk rock i new wave muzici: Tom Verlaine. Rođen kao Thomas Miller, još u mladosti mijenja svoje ime u Tom Verlaine, pod snažnim utiskom poezije francuskog simboliste Pola Verlena. Udružuje se sa Richardom Hellom u bend Television i izdaju dva albuma, Marquee Moon i Adventure, koji su dobili ogromno priznanje kritike. U new wave i punk svijetu, Marquee Moon sa smatra jednim od najuticajnijih albuma svih vremena. Od razlaza Televisiona, a ima tome već gotovo trideset godina, Verlaine je stvarao glazbu, no devedesete je uglavnom proveo u hibernaciji i meni je nekako izašao iz fokusa interesa (premda, npr. rado pamtim lijepe trenutke uz njegov album "Flash Light" iz 1987. godine , koji je svojevremeno imao učestalu rotaciju u Rock Expressu Ante Batinovića). Bilo kako bilo, 57-godišnji Tom Verlaine je tu, s novim pločama u kojima je tako lako prepoznati duh genija u akciji!Riječ je o autoru kojega volite dublje zbog njegovih slabosti i strahova. Prvo - zato što ne trguje osjećajima. Drugo - zato što u pjesmama razvija ranjivost koju slušatelj ne mora po svaku cijenu smatrati privlačnom. Premda njegov palucavi, napukli vokal može sugerirati suprotno, a gitarom je kadar navesti bogove da plaču.

THE OFFSPRING, 05/09/2009, Tvornica

DEDIĆ, PAOLI & MASSIMO, 22/09/2009, Lisinski

pedja // 11/05/2009


PS: David Byrne koji je bio najavljivan dan poslije Patti Smith, navodno nas je otkantao zbog slabe posjećenosti njegovog koncerta prošli puta...
Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*